Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışında çalışıyorum. Türkiye'de özürlü statüsünde emekli olabilir miyim?

süleyman39

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler, adim süleyman yürük, dogum tarihim 16.06.1979. dogustan yüzde 40 özürlü raporum var.
ilk ise giris tarihim 18.09.1995.
21.06.1996, 05.05.2003 tarihleri arasinda türkiyede özel söktör ve devlet kurulusunda özürlü statüsünde 761 gün calismisligim var
su an 01.03.2004 yilindan itibaren almanyada calismaktayim

özürlü emeklilikten yaralanmak icin yurt disi borclanmasi yapabilir miyim.? yaparsam ne kadar yapmam gerekiyor ve ne zaman emekli olabilirim?
ayrica verdi indirim belgesi almak zorunda miyim?
özürlülükten dolayi askerlik yapmadim

tesekkürler.

Türkiyeden emekli olabilmek için Türkiye'ye kesin dönüş yapmanız gerek. Ancak ondan sonra prim hesabı yapabilirsiniz...
Ayrıca, eğer yaşadığınız ülke ile TC arasında protokol varsa, oradaki çalışmışlığınızı burada borçlanarak prim olarak saydırabilirsiniz.

türkiye ye kesin dönüs yaptiktan ve 3920 günü tamamlamak icin yurt disinda calistigim günleri taban fiyattan borclandiktan sonra tahmini ayligim ne kadar olur? ayrica vergi indirim karti almak sart mi?

1996 yilinda devlet hastanesinden heyet karari ile almis oldugum % 40 sürekli ortepedik özürlü raporum var ,tekrar rapor almak icin hastanelere sevk ederler mi? takip ettigim kadari ile tekrar sevk ettiklerinde dereceleri tirpanliyorlarmis ne gibi yol izlemem lazim?

bilgilendirdiginiz icin cok tesekkür ederim.

Yeni rapor ve ona karşlık vergi indirimi almak şart. Eski rapor bir işinize yaramaz.

Maaş ne kadar olur bilemem.

Üst Alt