Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışında engelli haklarından faydalanıyorum. Ülkeme döndüğümde nasıl olacak?

Kıymetli1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,
ben 25 yıldır Abd de yaşıyorum ancak 2013 de dönüş yapacağım ülkeme, burada kistidatik vertebra ameliyatı geçirdim 2 defa ve sol bacağımda güç kaybı var. otomatik vitesli araç kullanıyorum ve burada engelli haklarından faydalanıyorum, ehliyetlerde engelli ifadesi yok burada, zaten vergi indirimi vs gibi durumlarda mevcut değil, ancak bir belgemiz var, engelli otopark, yürüyüş yolu vs gibi haklardan faydalanabiliyoruz.
ben önceki sene Türkiyeye ziyarete geldiğimde ağrılarımdan dolayı bir beyin cerrahi uzmanına muayene oldum, tetkikler yaptırdım ve Dr yaşadığım ameliyatlardan dolayı bana verebileceği rapor ile engelli aracı alabileceğimi söylemişti???? benim türk ehliyetim yok. ülkeme döndüğümde bu haktan yararlanabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim. buradaki raporlarımı oraya getirebilirim, oradaki dr de bu ameliyatı biliyor ve önemli olduğunu anlayacaktır. sol bacağım için %40 kullanamıyor raporu ile otomatik vitesli araç kullanabilir raporu, H ehliyeti almam gerektiği vs yazıldığını okudum, ama benim Türk ehliyetim olmaması ve süreç kafamı karıştırdı. anlatırsanız sevinirim.

Türkiye ye geldiğinizde öncelikle rapor çıkartacaksınız madem ki özür sol ayağınızda o zaman otomatik vitesli araç kullanabilir h sınıfı ehliyet alabilir raporu almanız oran önemli değil raporda yukarıda belirttiğim ibareler yazdımı iş tmm o raporla hem ehliyet alıp hemde ötv den yaralanarak araç alabilirsiniz

teşekkürler.

benim los angeles ehliyetim var zaten orada ehliyet almak için tekrar sınav vs girmek gerekirmi acaba?

Üst Alt