Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışında Türkiye’deki ortopedik engelliye hibe yoluyla otomobil gönderilmesi!?

memurr

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar son dönemde yurt dışından hibe yoluyla veya limit dahilinde araç ithal eden var mı ? Resmî işlemler nasıl ilerliyor arkadaşım ve bende Almanya’dan araç almak istiyoruz fakat gümrük 1.6 sınırı 450 bin limitininin yine geçerli olduğunu söyledi. Detaylı bilgiye sahip olan varsa lütfen yardımcı olalım.

Bu konıda yardım edecek tecrübeli kimse yokmu

Belki birinin işine yarar, güncel limit 1.004.000 tl, yurtdışı limiti ise ötv + kdv + gümrük vergisi limitten düştükten sonra 440 bin tl civarı olarak belirleniyor ve güncel kur ile 19/20 bin euro üzerine fatura kestiremiyorsunuz. yoksa gümrükten maalesef aracı geçiremiyorsunuz. İthal araç düşünen arkadaş var ise yardımcı olabilirim. 0546 232 1170

mhmtzytn

Bu durumda yurtdışından araç getirmenin hiç bir artısı yokken aksine dezavantajı oluyor (10 yıl satamama gibi). Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı ÖTV tebliğinde 2017 yılında motor silindir hacmi sınırlamasını kaldırdı. Gümrük Bakanlığı, Gümrük Muafiyeti Tebliği'nde hala silindir hacmi 1600 sınırı var. Yurtdışından ithal etmeyi düşünüyorum ama bu durumlar oldukça kafa karıştırıyor.

Şöyle ki yurt içinde limitte C sınıfı engellinin ihtiyaçlarını rahatça karşılayacak maalesef araç kalmadı bu durum ben gibi bir çok engelliyi de yurt dışına itiyor. Şuan da yurt dışından C sınıfı Suv araç getirebiliyorsunuz bu durum cazip geliyor ve 3 senenin sonunda vergilerini ödeyerek satabilirsiniz de.

bu konuda sizlere profesyonel destek verebilirim. kendim araç getirdim skoda karoq. almank isteyenlere yardım edebilirim.

getirdiğimiz aracın süresi halen 10 sene mi?

istediğiniz zaman ithal belgesi mevcut kişiye devredebilirsiniz, 3 yıl sonra vergileri ödemek şartı ile satabilirsiniz yada 10 yıl bekleyerek vergi ödenmeden satarsınız.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...hatasiz-boyasiz-momentum-pro-1082670099/detay Merhaba bu ilandaki aracı Türk plaka olmayan ilanları kala almıyorum zaten biliyorum ki çoğu dolandırıcı 2021 model Volvo XC 40 bu araç yurt dışı da olsa fiyatı mümkün değil 450 bin altı olamaz peki nasıl getirmişler biraz sizin anlattıklarınızla çelişmiyor mu böyle birkaç araç modeli daha söyleye bilirim.

Merhaba, dolandırıcı değiller işleyiş her ay değişiyor. Artık bir araç getirmek istediğiniz de ithal izin belgeniz var ise bu belge ile gümrüğe getireceğiniz aracın şase numarasını vererek onay istiyorsunuz. Onlarda disbritörden fiyat istiyor ve amortisman uygulanıyor. Sonucunda size onay veriliyor. Onay sonrası ister kendiniz ister aracı ile araç getirerek gümrük işlemlerini yapıp şahadetnamenizi alıyorsunuz.

mhmtzytn
peki bu şartlarda yurdışından en az 2021 model araç getirmek mümkün mü sence ( https://www.sahibinden.com/ilan/vas...hatasiz-boyasiz-momentum-pro-1082670099/detay) benim anlatmak istediğim örneğin ilan numarasını verdiğim bu araç nasıl getirilmiş yurt dışı piyasasını araştırdığım zaman bu aracı normal standartlarda 500 bin tl nin altında bulmak çok zor hadi birisi hibe etti diyelim faturayı yine bu fiyatın altında olabilir mi zannetmiyorum bu biraz daha açıklayıcı olalım bu durum sizin yazdıklarınızla çelişiyor buradan örnek getirilebilecek araç modelleri ve fiyat bilgisi verebilirmisiniz.

Yazdıklarım ile ne çelişiyor bende sizi anlayamıyorum...

Üst Alt