Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışında üretilen modern engelli araçları Türkiye'de neden yok?

zafbar75

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
acaba avrupada dahamı önemseniyor engelli otomobiler.ben türkiyedeyim ama hiç tam tefaruatlı engelli otomobil görmedim yada maliyeti çooook yüksek türkiyede yapılıp satılamıyor çok anlamam ama herkezin engel derecesine göre keşke araç yapılabilse.........:confused:

evet avrupada engelilere daha fazla değer veriliyor .Ben daha yeni yurtdışindan geldim ve inan bana şok haldeyim,
şu an kendimi adeta Afrika da gibi hiz ediyorum .

Hoşgeldin

Afrika burdan iyidir.:)Hiç değilse orda kaldırım engeli yok:)

50 cm lik kaldırım gördünmü hiç afrikada;)

Eeee orası yurtdışı burası Türkiye; daha böyle şeylerin ülkemizde olmasına zaman var. Daha engellilerin önünde araç almaya ve kullanmaya yönelik engeller tam kalkmamış ki öyle araçlar olsun.

orasıda öyle ama en azından bir adım atılsa devamı çabuk gelir.internet mesela daha dün evlerimizde kablolu kullanıyorduk şimdi al eline bilgisayarını hatta telefonunu her yerde kullan internetini.biz türk milleti olarak çabuk tüketen bir ülkeyiz. çabukta kullanmayı öğreniyoruz ve hemen yeni yine ne var diye bakıyoruz.araçta öyle bir tanıtımı yapılsın kullanım çuhalsın havada bile süreriz aracımızı hatta aracımızı cebimize koyup eve getiririz .

sizce öyle değilmi?

75;

Öyle bir örnek vermişsinki maşşallah;

anlamadığınızdanmı bu konuyu açtınız yoksa bizle eğleniyormusunuz.

anlamadığımdan değil yada eğlenmek istediğimden.Dileğim olarak söyledim yoksa türkiyede yaşıyorum neyin ne olduğunu biliyorum. ama türkiye fakir bir ülke değil. yanlızca bazı olması gereken meseleler erteleniyor. başka meselelerle ilgileniliyor.siz €ngelli arkadaşlarımız hepimiz bizim yüreğimizdesiniz.en azından benim için öyle umut ediyorum inş.bu sorunlar aşılır.sizin bu dünyadan yok olmanız demek insani değerlerinde yok olması demektir. anlatmak istediğimi dileklerimi kafanızı ağrıtmadan anlatabilmişimdir .hatalı görüşlerim yada yanlış anlaşılma gibi bir durumum varsa kusura bakmayın by

zafbar75;

Estağfirullah zafbar75 niye yanlış anlayalım ki. Sorun engellilere yetmezmiş gibi engel çıkaran yetkililerde. Sizin dediğinizde yanlış birşey yok.

arkadaslar bence almayada gibi her engelliler bir yerde bulasalim ve bir birimize imkan yardim iş vs. sağlıyalım. yani beyler devletden beklersek daha cok bekleriz,cünkü aramizda engelli durumu iyi olan ..şirket vs sahibi olanlar ve onların aileleri ,akadas vs. kişilerimiz var.gerisi cok hızla gelir ..... UNUTMAYIN BEYLER HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ HİC BİRİMİZ BİRİMİZDEN ÜSTÜN DEYİL....

iyi günler dilerin akadaslar

Bizim ülkemizde maalesef tekerlekli sandalyede ulaşımını sağlayan vatandaşımız, 80 km hızla giden bir araba ile aynı yolu kullanmaya mecbur bırakılıyor, nedeni basit; umursamamazlık, projeler olsa bile yol ve kaldırım inşaatları denetimden uzak ve uzman olmayan kişilerce yapılıyor. Ben mesleğimi yol inşaatı üzerine yaptığımdan (üç sene boyunca nasıl taş döşenir diye okuyup staj gördüm), bu durumu gerçekten üzülerek ve sinirlenerek içime sindirmeye çalışıyorum. Proje yapmak ile bitmiyor, gerçekleştirecek elemanın eğitimini vermezsen, kağıt veya maket üzerindeki görünümü sağlayamazsın.

Tabi birde insanlarımız yollarda hala motorlu araçların yayalardan önce geçiş hakkına sahip olduğunu zannediyorlar, yaya geçidinde bile karşıya geçmek için dakikalarca bekleyen insan var... Ama E-5 gibi 100-150 ila hız yapılan bir yoldada yaya geçidi yapmak kadar mantıksız bir olay yoktur sanırım (Düzce ili merkezi).

Saygılar

Üst Alt