Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışında yaşamak ÖTV'siz araç almaya engel mi?

arslan05

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar, ben Fransa da yaşıyorum. %90 üzerinde bedensel engelli raporum var. senede 3-4 ay Türkiye de yaşıyorum. BU 3-4 aylık süreçte ulaşım konusunda sıkıntılar yaşıyorum. Bu 3-4 aylık süreçte amcamın kullanması için ötvsiz araba almayı düşünüyorum. Yurt dışında yaşamam bunun için engel olabilir mi?

Olmaz, şartları sağlayan bir rapor alırsanız her T.C. Vatandaşı gibi sizde muafiyet ile araç alabilirsiniz...

arslan05

Raporun Türkiyede alindiysa hic bir sorun yok.Fransada alinan rapor Türkiyede sayilmiyor

teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. peki aracı kullanmada her hangi bi kısıtlama var mı? Bazı yerlerde okuyorum 3. dereceden akraba yazıyor bazı yerlerde herkes kullanabilir yazıyor.
hopeless73 SiyahPelerinliAdam

arslan05

Türkiye'd ikamet yoksa araç alamazsınız. Her ne kadar kullanacak kişilerde bir süre kısıtlaması yoksa da idarenin aracın engelli yararına kullanıldığını takip etme hakkı vardır.

Üst Alt