Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışında yaşayan işitme engellilerin askerlik işlemleri için yapması gerekenler?

bilderberg

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar. Yeni bir konu acmadan burdan sizin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.

Yurt disinda dogmus Türk vatandasiyim. En az bir 15 senelik duyma kayibi ve gece körlügü var. Ha iyilesir ha iyilesir sonra giderim deyip seneler gecti ve iyilestigi falan yok, ve hatta durumum kötülesti.
Muaf olmak icin basvurusunu burdaki konsolosluktan da yapilabilecegini ögrenmistim ama konsolosluktaki memur, Türkiye'ye gidip orda bas vurmami tavsiye etti.
Sizlerden ögrenmek istedigim, yanimda pasaport ve nüfüs cüzdandan haric neler götürmemin ve ilk, engelli olarak, nereye bas vurmamin gerektigini.

Türkiye'de gidecegim sehir Izmir.

Saygilar,

Tolga

Askerlik şubesine gidip, GATA'ya sevk alacaksınız. Orada gerekli kontroller yapılacak ve muaf olacaksınız.

Ekstra belgelere gerek olduğunu sanmıyorum (www.asal.msb.gov.tr/). En azından sağlık açısındanoradan getireceğinizi belgelerin bir yararı olmayacağını biliyorum.

Üst Alt