Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt disinda yasiyorum. Engelli raporu bana emeklilik icin hak kazandiriyor mu?

tencereci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Degerli arkadaslar ben yurtdisinda yasiyorum hastaliklarim sebebi ile bu sene Devlet Hastahanesinden %50 engelli saglik raporu aldim.Lütfen bana yardimci olurmusunuz nasil emekli olabilirim ben yurtdisinda calistigim icin türkiyede prim ödemesi yaptim 5687 gün ödedim fakat yas itibariyle emekli olamiyorum bu engelli raporu bana emeklilik icin hak kazandiriyormu.

Türkiyede 3-5 gün bir işe girip vergi indirimi alırsanız,yıl prim vs şartlar tamamsa erken emekli olabilirsiniz.

earibagi

Cok tesekkür ederim insallah basarabilirim.Türkiyeye gelip hemen ise girip basvurmam gerekiyor degilmi,cevap gelene kadar calisiyor olmam gerekiyormu yani türkiyede kalmammi gerekir

5-10 gün sigortalı bir işe girip çalışmanız yeterli.
Başvuru yaptıktan bikaç gün sonra çıkış yapabilirsiniz.

Şunu da göz ardı etmeyin ki; yurt dışı borçlanması ile emekli olabilmek için yurda kesin dönüş şartı var.
Bu fiilen tamamen dönmek anlamında olmasa bile yurt dışında çalışamazsınız, işsizlik parası ve her hangi bir sosyal yardım alamazsınız.

SGK vergi kaydinizin bittigine dair yazi istiyor.

Merhaba arkadaslar ben 22 Aralik 2016 sgk ya engelli emekli olmak icin basvurdum %50 vergi indirimim var yurtdisinda yasiyorum gün sayim tutuyor 5681 gün pirimim ödendi sene olarakta tamamlandi fakat Sgk dan bir kagit geldi yurt disinda vergi sürelerinizi gosteren belgede vergi kaydinizin bittigine dair yazi istiyorlar ne yapmam gerekiyor lutfen yardim edermisiniz.

"yurt disinda vergi sürelerinizi gosteren belgede vergi kaydinizin bittigine dair yazi" ile ilgili bilgisi olan var mı?

Üst Alt