Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışındaki dayımız cüzi miktarda harçlık göndermesinin 2022 aylığına etkisi!?

sunnshine

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar, ben 2022 maaşı alıyorum. Evde 4 kişi yaşıyoruz eşim asgari ücretle çalışıyor evimiz kira bu arada. Bir kaç aydır oğluma eğitiminde destek olması için dayısı yurtdışından cüzi bir harçlık gönderiyor ve bundan sonra her ay gönderecek . 2022 maaşım kesilir mi acaba bir sorun olur mu ?

Selam hayır kesilmez bu resmi bir yardım değil ki akraba yardım amacıyla gönderiyor yani her ay kesin yatacak diye bir şey de yok hiç olmadı başkasının üzerine gelir para yani bence sorun olmaz

Umarım sorun olmaz 😞

Gelir hesaplaninca yani kisi başına düşen tutar hesaplamasinda haneye giren gelirden kira düşüp mü hesaplanıyor acaba ?

sunnshine
evet tüm gelırlerı toplayınca heyetın tespıt ettıgı emsal kıra bedelı gelırden düşülür.mısal kıra düşmeden evvel gelır 3 bin ise ve 750 tl emsal kıra bedel öduyosanız sizin gelır 3 bin değil 750 düşünce gerıye kalan 2250 tl olur

Barda5
yardım resmı olmasa bıle her ne ad adı altında olursa olsun yardmlarda dahıl gelırler,gelır hesabına dahıl edılır ha resmı olmadıgı için kurum belkı bılmez ama öğrendıklerınde yersiz ödeme dıye cezalı gerı alırlar.ayrıca kendının bılmesı yeter resmı değil diye o maaş içine sinecekmı?
not: mesajda bundan sonra her ay gönderecek yazıo

@-mka

Tam olarak bilmedigimden soruyorum elbette haksiz bir gelir olacak ise bunu nasil yapmam gerekiyor ise oyle yapacagim bende. Açık olarak soruyorum burada bilgisi olanlara bana yardimci olursaniz sevinirim. Aylik eve giren gelir toplamda 2100 lira+300 lira da ogluma gelen egitimi icin ufak bir katki. Yani toplam 2400 lira gelir ve evde 4 kisiyiz. Kira 1000 lira. Simdi bu durumda maaş kesilir mi yada benim sosyal yardimlasmaya bunu belirtmem gerekir mi ne yapmaliyim lutfen bana bi yol gosterirmisiniz ?

@Kalem

benim soruma siz de cevap verebilir misiniz rica etsem ?

Çok önemli bilen varsa cevap vere bilir mi ben bu ayın 14 de sigortalı işe girdim kasım ayı aylığını çeke bilirmiyim çeksem ceza yermiyim

sunnshine
şimdi toplam gelır 2400 evde 4 kişi kira 1000 tl.burda şöle bişi var sizin 1000tl ödemenız önemlı deıl gelen heyetın belırleyeceğı emsal kıra bedelı çünkü gelırden emsal kira bedeli düşülüyo kira bedeli değil buna dıkkat etmek lazım normal kıra bedelı olsaydı herkes ev sahıbı ile anlaşır oldugndan yüksek gösterırdı.
sizin maaşın kesılmemesı için 609 x 4 : 2436 tlyı geçmemenız gerekıo.36 tl geçiyor görunsenızde emsal kıra bedelı düşülünce maaşınız kesılmez bişi olmaz
şöyle diyek en ucuz kiraler 300 -400 tl.sizinkine 250 tl emsal deseler bile hg 2400 -ekb 250 : thg 2150 olur.2150 / hks 4 : 537,5 olur bu da 609 dan az oldugu için maaşa bili olmaz kısaca sıkıntı yok
hg :hane gelırı
ekb:emsal kıra bedeli
thg:toplam hane gelırı
hks :hane kişi sayısı

Bursaspor
kasımda girdiğiniz için kasım maaşını alamazsınız sadece işe girdiğiniz güne kdar olan 14 günlüğü almanız gerekıo e devlete bakın orda ne kadar yatmıs maaş.
sigortalı işe girdiğinizde zaten sistemde otomatık olarak görülüp maaşınızn kesılmesı lazım

Bursaspor

öncekı mesajda kasım dıye yanlış yazmısım sız bu ay yanı ekım 14 de işe giriksiniz normalde maaşın olmamsı lazım sigortalı iş oldugu için sistemin görmesı gerekıodu ya da 14 günlük yarı maaş olması gerekıodu.ne al derım ne de alma derım iş az karışık

Bunu tam olarak nerden öğrene bilirim acaba

Bende anlamadım yarısı yatar diye bekliyordum hepsi yatmış sigorta gözüküyordur illa onlarda nasıl güncellediler yoksa kesilmesi mi maaş acaba

-mka

Bu nasıl bir entrika vallahi pes. Size degil lafım gercekten ev sahibi ile boyle bir sozbirligi nasil yapilir bilemedim yapabilenlere de ne diyeyim. Bulundugumuz bolge oglumun okul başarasına uygun bir okula yakin oldugu icin evin kirasi zaten 1000 lira olmasi normal cevrede de böyle 900 -1500 arası. Ayrica kira banka hesabindan gonderiliyor buda bi çeşit ispat sayılır. Ben bu maasi bikac aydır alıyorum ve detaylarla ilgili bilgi sagibi olmak istiyorum sadece. Amacim ne haksiz bir gelir nede hakkim ise bundan faydalanmak. Simdi ben basvuru sirasinda bi form doldurdum orada gelir giderlerle ilgili sorular vardı ben bu sonradan gelen 300 lirayi bildirmelimiyim ?

sunnshine

bende sizi suçlamıom.siz ispat edersınız o kadar kıra ödedıgınız sözüm yok kanunı yönü şu kıra değil emsal kıra bedelı düşülüyor ve emsal kira bedelini heyet belırlıyor.hassasıyetınız için teşekkur ederım forumu teslım etmedıysenız bıldırın çünkü her ne ad adı altında olursa olsun haneye gıren tüm gelırler dahıl edılıo .zaten 2400 tl oluomus onla gelrınız yukardakı mesajımdada hesap ettım maaşınıza bişi olmuo.

2022 maaşım kesilir mi ?

Sevgili Kalem, Melek hanım sizin yorumlariniz bizim icin çok kıymetli oğlumla sizin yorumlarinizi surekli takip ediyoruz. Esim asgari ucretli çalsan oglum 4. Sinif öğrencisi ve küçük bir kardesi daha var. Evimiz kira ve ben 2022 maaşıyla çocuklarımın ihtiyaçlarını karsilamaga calisiyorum. Oglum okulunda dereceli ve başarısı yuksek bir çocuk. Dayısı ona her ay yurt dışından benim adıma para gönderiyor. Nekadara kadar gonderirse maaşım kesilmez lutfen bana bir fikir verin cok endiseliyim.

.Nekadara kadar gonderirse maaşım kesilmez .
2022 de hane kişi gelir sınırı 703 tl oldu.evde kaç kişi varsa tüm gelirlerinizi toplayıp kişi sayısına bölün çıkan sonuç 703 den az ise 2022 ye bişi olmaz .ne kadar para gönderırse kesılmeze gelınce mısal her ay 250 gönderebilecekse tüm gelırlerınıze bu 250 tlyıde akleyın hesaplamayı edın sonuc 703 den az ise bişi olmaz çok ise 2022 kesılır artık hesabınıza göre para istersiniz 50 ya da 100 tl fazla para için 2022 den olmayın

sleeping beauty
durmları ıı olmayabılır ve abi bacı yardımlasması çok güzel destekelrım ama burda bu maaş için bellı sınırlar var.devlet diokı adı ne olursa olsun nerden kımden alırsa alsın ben gelire bakarım dıo o bakımdan söyledım.
devlet kardeşim gönderdı ablam gönderdı demez demekkı gönderenın var durumuın ıı der.aam biz duygusal bakıp nolacak abi gönderırse dıok .devlette duygusallık olmuo ki

Üst Alt