Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından 2. el engelli akülü sandalye getirtmenin yolu nedir?

okyanu

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar benim bir sorum olucakdı bir arkadaş engelli yurt dışında vefat etti ve devletin verdiği akülü sandalyesi kaldı ve devlete geri vermek istemişler devlet o sizin artık demiş ve şimdi o akülü tekerlekli sandalyeyi bana vermek istiyorlar ben türkiyedeyim bu akülü sandalyeyi nasıl türkiyeye getirim kendimmi gitsem daha kolay olur yoksa başka bir yolu varmı ben kendim gitmeden ?????

normalde sigorta tarafindan ödenen engelli yardim aletleri herangi bi nedenle kullanilmiyorsa 10 sene sonrada olsa geri istenir. Yani Almanyada öyle.

Ama mademki istemiyorlar, kargoyla gönderilebilir.

Saglik raporunu ilet i.netten
Gitmene gerek yok.
Kargo yollarlar adresini ver onlara.

Cargo ücreti ne kadar tutar acaba benim gidip gelmemden ucuz tutarsa öyle daha iyi ve Hangi Cargo getirir???

Onlar almanyadan yollayacaklar gonderen kargo bulmasi gerek.alicida ucreti odemesi gerek.koskoca almanyada yurd disi kargolari vardir herhalde.

Gümrük takılır diyosun ozaman kendim gitsem ve akülü sandalyeyi alsam getirsem gene sorun olurmu ülke Belçika????

kendin gidip getirmelisin arkadaşım, diğer türlü gönderilerde ticari kargo olarak değerlendirilir ve gümrük alınır elbette...

ama yanında getirirsen "engelliyim, ihtiyaç sahibi olarak getirdim" dersin kimse de bir şey diyemez...

Üst Alt