Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından 2007 model araba getirtebilir miyim?

Angara06

Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
5
yoksa 2008 ve sonrasınımı getirebiliyoruz.lütfen acil cevap

hayir getiremezsiniz ... 3 yaş siniri var ...Özel tertibatlı sakat araçlarında aşağıdaki şartlar aranır.

a- Binek otomobil ise; binek otonun münhasıran malül ve sakat tarafından kullanılmak üzere özel surette imal edilmiş hareket ettirici tertibatı bulunmalı ve silindir hacmi 1600 (dahil) cc’ ye kadar (arazi taşıtları hariç) olmalıdır.

b- Bizzat sakat ve malül kişi tarafından kullanılamayan araç ise; bu aracın el ve ayak fonksiyonunu tamamen yitirmiş sakat kişinin araca binip inmesiyle, taşınmasını kolaylaştırıcı tertibatı bulunmalı ve sakat kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya sakat kişi tarafından iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılmalı ve aracın silindir hacmi 2500 (dahil) cc’ye kadar (arazi taşıtları hariç) olmalıdır.

Hayır 2007 model arabayı getiremezsiniz 2010 temmuz ayından sonra 2011 modeller çıktığı için 2011 2010 ve 2009 model araçları getirebilirsiniz...

evet ilker abi haklı bu ince ayrintiyi düşünemedim özür dilerim ...

Selam arkadaşlar evet 3 yaş sınırı getirilmiş. Duyunca çok şaşırdım ve hemen başbakanlık bimer bilgi edinmeye e-mail attım, cevapda konu ile ilgili düzenleme yapılacağını gümrük müsteşarından geldi. Bende buradan engelli arkadaşlara sesleniyorum benim gibi girişimde bulunmaları istiyorum. Hiç olmazsa 10 yada 6 yaş olması için öneride bulunalım maddi açıdan çok faydası olur. Daha başka ses getirecek önerisi olan arkadaş varsa birlikte bu yanlışı düzeltme yoluna gidelim. Saygılarıla.

Değişen gümrük kanuna göre "Gümrük idaresine sunulduğu tarih itibarıyla, kayıt ve model yılı dahil, üç yıldan eski olmamak kaydıyla;" diye yazmaktadır.

Buradan anlayacağımız gümrüğe aracın kayıt yapıldığı tarihten geriye 3 yaş düşüyosun. yani şu an 2010 yılının 9. ayındayız. bu tarihten geriye 3 yıl düştüğümüzde 2007 yılının 9.ayı oluyor. Ancak İşinizin sorunsuz olması açısından 2007 yılının en az 11. ayında üretilmiş olan araçları araçları tercih edin. Böylelikle olası sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

3 yaş sınırının kaldırılması için

:cool: 3 Yaş sınırının kaldırılması için arkadaşlar birlik ve beraberlik içinde hareket edelim hiç olmasa 10 yada 6 yaş olması için ben Başbakanlık BİMER bilgi edinmeye e.mail attım, cevap
sayın gümrük müsteşarından geldi düzenleme çalışması yapıldığına dair. Sizlerde aynı şekilde girişimde bulunursanız daha iyi sonuç alırız bir elin nesi var iki ,elin sesi var :eek:;):D:D:D:D

en son 2007 mi? 2008 mi? 2009 mu? bir karar verin bu işin doğrusunu bilen yok mu?

Üst Alt