Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından 2015'de araç getirdik. Ne zaman ve hangi şartlarda satabiliriz?

metom

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba biz yurt dışından 2015 de araç getirdik 5 yıl sonra satamıyormuyuz ötv sini ödemeden yoksa sadece gümrük vergisinimi ödücez gümrük vergisini ödüyeceksek miktarını söylermisiniz teşekkürler

merhaba arkadaşlar sol elden engelli olduğum için türkiyeden ötv indirimi olmadan kanunlar yüzünden araç alamamaktayım benim sorum şu getirdiğim bu aracı hiçbir vergi ödemeden kaç yıl sonra satabilirim 5 yılmı yoksa 10 yılmı kimi 5 yıl diyor kimi 10 yıl net bir cevap veren yok ayrıca kimide 5 yıl dolduktan sonra gümrük vergisi ve kdv yi ödeyip satabilirsin gibi cevaplar vermiş 10 yıl beklememmi lazım bu aracı benim hiçbir vergi ödemeden satmak için bilgili bu konuya haim olan arkadaşlardan cevap bekliyorum şimdiden teşekkür ederim saygı ve sevgi dileklerimle

metom

Slm arkadaşım bende senin gibi 2009 yılında Almanya'dan araç getirdim. aradan 3,5 yıl geçti engeli bir arkadaşıma sattım. Ama yeniden Türkiye'den araba almak için 5 yılın dolmasını bekledim (2009+5 yıl=2014). Yani aracı normal birine satmak istiyorsan 10 yıl, engeli birine satmak istiyorsan da 3 yıl ve Türkiye'den de yeni araba almak içinde getirdiğin arabanın Türkiye ruhsatını çıkardıktan 5 yıl sonrada araç alabilirsin.

peki gümrük vergilerini ve kdv yi ödeyip engeli olmayan başka birine satabilirmiyim 5 yılı dolunca ayrıca aracı ben 2015 ocakta teslim aldım 2020 de tekrar yurt dışından getirdiğim aracı satmadan ötv siz araç alabiliyormuyum türkiyeden

Bu metot sana çok pahalıya mal olur sen gümrükten ithal belgesi alan engeli birini bulup aracını 3 yıl dolunca devrede bilirsin. Sonrada 2020 yılında Türkiye'den yeni araç alabilirsin. yurt dışından getirdiğin aracı satmadan 10 yılı doluncaya kadar yeni araç alamazsın

metom

Merhaba,
Bende 2015 Aralık ayında getirdim.Normal satma sürecini 10 yıl diye biliyorum. Bundan önceki aracımı 9 yıl sonra engelli bir arkadaşa satmıştım.Bu araçlar 2. el olduklarından zaten ÖTV yok. Süresi dolmadan satmak istediğimizde daha önce alınmayan gümrük vergileri sizden tahsil edilir. Her aracın vergisi farklı çıkar. Ankara Gümrük Müdürlüğüne yazılı dilekçe ile başvurman ve araç bilgilerini detaylı bir şekilde sunman şartıyla sana cevap yazısı yazıyorlar.

merhaba yurt dışından gelen aracın vergisiz satmak istediğimde 10 yıl bekleme süreci hala aynımı yoksa 5 yıl sonunda gümrük ve kdv ödeyip satabilirmiyiz

biz yurt dışından araç getirdik 22000 euro ya geldi araç biz aracı satsak engelsiz birine 5 yılın sonunda gümrük ve kdv bize ne kadara maal olur

anladım ama bana o zaman türkiyeden araç almama izin vermediler sol elden olduğum için yeni bir kanunmu çıktı artık sol el ekstrimden sakat olanlardamı türkiyeden araç alabiliyor saygılar

metom

Öncelikle şunu belirteyim sen aracı 1.000 euro ya da getirsen, 50.000 euroya da getirsen gümrük buna bakmıyor. Gümrüğün baktığı şu diyelim ki sen 1990 model (1990 farazidir) araç getirdin. Gümrükte koskocaman bir kitapları var o kitaptan senin getirdiğin aracın markasını, modelini ve üretim yılını bulup, üreticinin yada bayinin fiyat (Sıfır fiyatını buluyorlar) listesi üzerinden gümrük, kdv, ötv sini hesaplıyorlar. Bundan dolayı sana vergilerin ne kadar tutacağı hakkında belki tahmini bir fiyat verilebilir ama asıl rakam gümrükte belli olur.

Üst Alt