Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından 3 Yaşını Geçmemiş 1,6 Motor Araba İthal Etmek Türk Plakasına Çevirmek

Myplaza

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar gürcüstan batumda yaşıyorum yurt dışından 3 yaşını geçmemiş bir arabayı ithal edebiliyoruz. Türk plakası yapabiliyoruz Eskiden 10 yılda satamıyorduk şimdi 3 yıla düşmüş ve limit sınırlaması yok diye biliiyorum.Yeni kanunu nerden okuyabilirim yardımlarınızı bekliyorum. Bunun doğruluğu varsa resmi araç ithal etmek istiyorum

Kesin birşey mi bu eğer böyle bi durum varsa bende düşünebilirim. 10 yıl şartı yoksa tabi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba kardeş Gürcistan’da yaşıyorum demissin bana şimdi Ordaki araçların fiyatı neden bu kadar ucuz Almanya ve ABD ye bakarsak sonuçta bu arabalar ordan geliyor ve oradakinden ucuz bu nasıl oluyor ?
Bu araçlar kazalı mı sel arabası mı yangın arabası mı veya daha aklına ne gelirse bu arabalar neden böyle bilgin var mı

melihbe

Sen olayı yanlış anladın 10 yıl devam ediyor sadece 3. Yıl sonunda aynı engeli taşıyan birine satabilirsin
Artı ortapedik engelli olman ve tertibat olması gerek yurt dışı için ?

yasar2456

Ortopedik ve tertibat şuan ki aracımda mevcut.

Selamlar sel basmış arabayı gürcü neden alsınki oda binmek için alıyor sonuçta. Amerikada ihale siteleri var. Amerika sart değil herhangi bir ülkeden araç geliyor bu ülkeye motor hacmine göre vergi veriliyor arabanın fiyatına göre değil. Burda ciddi bir fiyat farklı oluyor. Birde 2. el piyasası ucuz oluyor tabiki ciddi bir takip gerektiriyor. Şimdi bu hafta bir abiye 2018 jetta comfortline alıcaz sonrooflu 55.000tl-60,000tl gibi
25,000km 1,4 benzin.

cevapladım sorunuzu yukarıda

yasar2456
3 yıl dolunca satabiliyor olmamız yeterli. Zaten hiçbir şekilde zaar etmez arabadan para bile kazanabilir çoğu kişinin engeli zaten hemen hemen aynı bende sol kol yok otomatik vites kullanabilir yazıyor buna tertibat bile gerekmiyor

Myplaza

Amerika veya nerde ise bu alınan siteleri bir yazda birde biz bakalım çok merak ettim 2018 jettayı ney birde ben bakayım da bir göreyim ki dediklerine ikna olayım .
Jettanın hiç bir sorunu yoktur kazası filan boya veya herhangi bir sorunu .

üstadım burda yaşamayanların yapabileceği iş değil. Bu hafta kısmetse birisine araba alıcaz. Detayları size aktarırım.

Merhaba arkadaşlar Gürcistan'dan araba getireniniz varmı içimizde ?

Myplaza

Gürcistan için birşey diyemem. Ama diğer ülkelerde shipping dediğimiz taşıma maliyetleri çok olduğu için neredeyse ÖTV oranına ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda KDV'ninde düşük olduğu bazı ülkeler vardı, onları çıkarmıştım, neyse...

Burada en önemli konu, komisyonun size onay vermesidir. Yani araç geitrdiniz ve gümrükte. Komisyon onay vermezse içeri alamıyorsunuz. Bana söylenen sürekli araç değiştirenlere ve o aracın getirtilmesi durumuna ihtiyacı olmayan engellilere onay verilmesi zormuş. Yani komisyonu o aracın ülkede bulunmadığı/çok pahalı olduğu ve sizin o araca ihtiyacınız olduğunu vurgulamanız lazım.

Birde yukarıdaki arkadaşların belirttiği gibi 3 yılın sonunda satabilirsiniz. Ama 10 yıla kadar muafyet sğalanan vergileri ödemek zorunda kalırsınız. 10 yılın sonunda vergileri geri ödeme yükümlülüğü de ortadan kalkar.

Son olarak, aracın menşei farklı ülke olduğu için garantisi ve servisi/parçası anlamında da sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Eğer aldığınız ülke ile bağlantınız varsa, alacağınız araç sizin için çok gerekli ve uzun yıllar kullanacağınız bir araç olacaksa belki bu şekilde düşünülebilir.

Ama diğer türlü çok anlamlı durmuyor...

Son düzenleme:
Yurtdışından araç almak isteyen arkadaşların sorularını yanitlayabilirim...

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siirtfatih056

Yurt dışı derken neresi hangi ülke prosedür nedir.yani aldanmayalım veya nelere dikkat edelim .
Bu işlemi uğraşıyorsun yoksa bir araç mı satın aldın yurt dışından

her engellinin hakkıdır yut dışından araç getirebilmek. Bence yanılıyorsunuz. Yurtdışından ithal araç getirmek için gerekli evrakları tamamlıyorsunuz. Komisyonun işi değil o. Gerekirse gürcüstanda 2017-2018-2019 aracım var zaten onu getirmek istiyorum diyebilirsiniz Ve 1,6 motora kadar honda civic olur- jetta olur - 2019 yeni kasa jetta çok rahat türk gümrüğüne kadar tüm işlemleri size yapabilirim 0532 726 5556 mehmet avcı .

Honda civic 2017+ 80,000tl gibi
Jetta 2017+ 60,000tl gibi
jetta 2019 çok satabilir 100,000gibi
türkiyeye maal edebilirim saygılarımla

Myplaza üstadım 1.6 dizel otomatik veya 2.0 dizel otomatik 2019 veya sıfır araç neye maal olur ? marka model ve anahtar teslim fiyatları hakkında bilgi verirmisiniz rica etsem ?

2019 model jetta 10,000-20,000km arası 1,4 benzin turbo sanrooflu çelik jant highlite model, 100,000tl gibi maal ederiz arastırın biraz isterseniz

Fiyatlar çok yüksek değil mi ?
Komisyon olarak herhalde 2000 $ ve üstü Alıyorsunuz @Myplaza

Fiyat olarak baya yüksek çekiyorsunuz.
2018 Model 13000 Km de" 1.6 benzinli sanrooflu kazasız belasız tertemiz araç 1 hafta önce 75000 TL"ye getirdik. Herşey dahil fiyat [emoji6] @Myplaza

@siirtfatih056
üstadım 2018 bir önceki kasa
ben 2018 modeli 60,000tl ye alabiliyorum üstteki mesajda yazdım
ben 2019 yeni kasasından bahsediyorum henüz türkiyede yok. komisyon 1,000usd gibi alırım üstadım

08ca46dc5d1a5961a045cdd7b9e1fb6a.jpg

2019 model passat 20 bin km civarı idi 15000 dolar yazdılar jettaya bakarak bu daha iyi

Üst Alt