Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt disindan akülü tekerlekli sandalye getirirken sorunlarla karsilasabilir miyiz?

Azize

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

öncelikle Bülent Kücükaslan Bey'e üyelik ve baglanti sorunumu giderdigi icin cok tesekkür ediyorum.

Sorum su:
Almanya'dan gücümün yettigince elden düsme akülü tekerlekli sandalye, 6 km hizinda, sinyal ve isik sistemi olanlardan, aldim. Türkiyedeki bir yakinima göndermek istiyorum. Yaninda götürecek kisinin kendisinin yürüme engeli yok ve THY ile ucacak.

Bagaja dahil tutamiyoruz, cünkü araba agir.

Türkiye'de gümrükte ne gibi sorunlarla karsilasabilirim ve o sorunlarla karsilasmamak icin ne yapmam gerekir?

Sanirim bu forumda okumustum, o tür araclar araba sinifina girdigi icin Türkiye'de sorun yapiyorlar diye, o gün bu gün tedirginim.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkürler.

Selamlar

Gümrük vergisi ödemezsiniz: www.engelliler.biz/haklarimiz/gumrukvergisi.htm
Yalnız uçakla kargo parası çok fazla tutar.
Akülü sandalye konusunda burada bir sorun olmaz.

Ben olsam TIR ile taşımacılık yapan firmalardan biriyle gönderirdim. Çok daha uygun bir fiyatla getirirler.

Tesekkür

Selam,

yazin icin tesekkürler.

Sandalyeyi görümcem yaninda götürecek ve umuyoruz ki yüke tabi tutulmaz. Hediyelik oldugunu söyleyecegiz, umarim sorun cikmaz, hem yük miktari bakimindan hemde Türkiye girisinde memurlar tarafindan.

Tasimacilik yapan TIR sirketlerini nasil bulabilirim acaba? TIR söförü sandalyeyi alip TR'de kargoya mi teslim ediyor, alicisina yollamak icin? Biliyorsunuz sandalye katlanir olsa dahi, aküsüydü, sarj aletiydi derken bir hayli büyük ve agir oluyor. Kargosu sehirler arasi ne kadar tutar acaba, biraz ön bilgim olsa iyi olur diye düsünüyorum.

Daha cok endisem, engelli olmayipta, akülü sandalyeyi Türkiyeye giris yaptirmaktaydi, gümrük memurlari sakatlik belgesi gibi seyler görmek isterlermi konusundaydi.

Selamlar, sevgiler.

Gümrük memurlarının sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Konuyla ilgili düzenleme şöyle (bir çıktısını alıp sandalyenin üstüne yapıştırmak yararlı olur bence):

• Malul ve Sakatlar Tarafından İthal Edilecek Diğer Eşyalar
    Özürlülerin eğitimi, çalışması veya fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine yönelik olarak özel surette imal edilmiş olup, malul ve sakatların kendi kullanımları için getirdikleri veya onlara yardım sağlaması amacına yönelik olarak kamu yararına faaliyette bulunan dernekler ile Sağlık Bakanlığınca yetki verilmiş kurum ve kuruluşlarca ithal edilen ve Kararnamede sayılan eşyalar gümrük vergilerinden muaftır.

Bu eşyalar;
    1- Görmeyenler ve kısmen görenler için eğitsel, bilimsel veya kültürel gelişimlerine yönelik olmak üzere özel surette imal edilmiş matbu yayınlar, kabartma baskılar ve kağıtları, Braille kağıdı, beyaz bastonlar, yazı ve kelime işlem makineleri, konuşan kitaplar, kasetçalarlar, büyütücü televizyon ekranları, elektronik yer saptayıcı ve engel detektörü, saatler ve diğer parçalar vb.

2- Ortopedik cihazlar( motorlu ve motorsuz koltuklar, bisiklet, motosiklet, koltuk değnekleri, protez organlar vb.)

3- İşitme özürlülerinin işitmesi kolaylaştırmaya mahsus cihazlar.

4- Vücut kusur ve noksanlığını gidermek amacıyla üstte veya elde taşınan veya vücudun içine yerleştirilen diğer cihazlar.

5- Eğlence merkezleri için özel oyun ekipmanları gibi eşyalardır.

Özel olarak malul ve sakatların kullanımına mahsus olan ve eşya ile birlikte getirilen yedek parça ve standart aksesuarlara veya bu eşyanın bakım, kontrol, ayarlama yada tamiri için gerekli olan aletlerde muafiyet kapsamındadır. Söz konusu parça, yedek parça ve aksesuarlar ile sair aletlerin eşyanın ithalinden sonra getirilmesi halinde muafiyetin uygulanması için bunların muaf en ithal edilen eşya ile ilgili olduklarının tevsik edilmesi gerekir.

Bu eşyaların muaf en ithaline ilişkin talepler , doğrudan eşyanın getirildiği Gümrük İdaresine yapılır. Gümrük İdaresi’nce eşyanın kararname kapsamında ve kararnamede sayılan eşya olması halinde ithaline izin verilir.
Nakliye firmaları hakkında hiç bir şey bilmiyorum. Ama google'dan bakılabilir (Örnek Google araması).
Ben şunu buldum mesela: www.lkw-walter.com/Turkish/Nakliye_Almanya.htm

Merhaba,

Bu noktada bir sorum olacak.
Engelliler icin yanimizda hediye olarak getirecegimiz akülü/aküsüz sandalye ya da koltuk gümrüge tabi olmayacak diye anliyorum.
Peki bunu yine de havaalanina geldigimizde gümrüge bildirmeli miyiz? Biz bildirmeden onlar bizi durdurup aram ayaparlar ve bu koltugu bulurlarsa suclu duruma düser miyiz?
Aslinda bizim amacimiz yanimizda getirecegimiz koltugun bir an evvel ailesine verilmesi. Yoksa gümrükten muaf olsa da eger bizim bunu gümrüge birakip, bir süre sonra onay cikinca ailenin gelip almasini da acikcasi istemiyoruz.

Nasil bir yol izlenebilir?

Selamlar.

Üst Alt