Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından alınan araçlarda vergi sınırı ve hesaplaması nasıl yapılıyor?

nicholas_7007

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. son Özel Tecavüz Vergileri artımı ile araç fiyatları aldı başını gitti alacağımız araçta kalmadı malum. özellikle benim gibi compakt suv düşünenler. sizce yurt dışından araç getirme mantıklı hala geldi mi. bu son düzenlemelerle yurt dışından araç getiren var mı. varsa bu limit Türkiyedeki sıfır araçlar için 302 bin malum yurt dışından getirdiğimiz araç ikinci el oluyor gümrük bunun hesaplamasını nasıl yapıyor bilgisi olan varmı ve araştıran, gümrüğe soran varmı? yurt dışından getirdiğimizde 10 sene satamıyoruz ama malum bu fiyatlarlada Türkiyeden araç alınmaz mesajıma ve sorularıma cevap verirseniz sevinirim. herkese sağlıklı günler....

Eğer değişmediyse, 3 yaşı geçmeyecek ve 1600 cc motoru aşmayacak.
Bu şartlarda uygun araç bulabiliyorsan ve 10 yıl beklemeyi göze alıyorsan olabilir.

Hocam 10 yıl satamama zorunluluğu bu işte ki en büyük dezavantaj. Bu konuda iyi düşünmeniz gerekiyor. Bende yurtdışından araç almayı düşünüyorum.

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. valla ülkemizde hayal olan araba alma işi. 10 yıl beklemeye değer 10 öyle çabuk geçiyor ki bide Türkiyeye gelmeyen özelliklerle binersin arabayı bence. sormak istediğim son düzenleme ile motor hacmi kalkmadı mı? kalktı diye biliyorum. gümrüğe soran varmı acaba? veya almanyadan yeni düzenlemeyle getirmiş olan hiç kimse yokmu acaba? ayrıca getirmeye karar verdik yeni düzenlemedeki limit acaba yurt dışınıda kapsıyormu? kapsıyorsa oradaki araç ikinci el neye göre fiyatlama yapılıyor. aslında öğrenmek istediklerim bunlar. teşekkürler iyi günler herkese

nicholas_7007

1.600 motor sınırı devam ediyor. Ayrıca vergilendirilmiş Limit yurtdışı içinde geçerli. Aldığınız fiyatın değil ordaki rayiç değerin önemi var. Herhangi bir gümrük müdürlüğünü arayarak detayları kolayca öğrenebilirsiniz.

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar Türkiyeden artık ötv siz passat bile alamaz olduk ama Yurt dışından araç getirtebiliyoruz ben getirttim geçen hafta araç getirtmek isteyenlerede yardımcı olurum... hem de burdaki fiyatın yarısına!!
[/FONT]

nicholas_7007
Yurt dışından araç getirme şartları
1- Araç Tertibatlı olacak (tertibatsız kullananlar getirtemiyor)
2- Araç 2018 - 2019 - 2020 model olacak (3 Yaş)
3- Motor hacmi 1600 ü geçmeyecek

cemocan33
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın inş. Hangi aracı aldınız? Marka, model, km, hasar durumu ve ne kadara aldınız. Bilgileri paylaşabilir misiniz.

cemocan33
Hayırlı olsun.

Ne aldınız , kaça aldınız ?

Alım prosedürünü adım adım yazarsanız, düşününler için fikir vermiş olur.

kardeş hayırlı uğurlu olsun. şimdi iki çeşit getirtebiliyorsun bi kendi kullanacaksa birde 1. derece yakını ve iş akti yapılmış şoförü diyor. buna tertibatta koltuğa kolayca inip binmesini sağlayan tertibat diyor. bunda örnek veriyorum mercedes glc getirtmek istesek yolcu koltuğuna tertibat yaptırsak olurmu acaba? bilginiz veya bilgisi olan varmı?

kimse getirmemiş demek ki yurt dışından. bundan sonra herkes araştırır artık. valla ben dışarıya bakmaya başladım. Türkiyeden alınacak gibi değil. şu 90 üzerine minibüs gibi olması kötü. motor sınırımız yok ama minibüs diyor otomobil olsa.

özel tertibalı ehliyeti olanlar otomobil getirtebiliyor. %90 ve üstü olanlar el ve ayak fonksiyonlarını kaybetmişse minübüs getirtebiliyor.
nicholas_7007

teşekkürler cevap için 90 üzeri Türkiye'de otomobil diye geçen mercedes glc getiremiyoruz mu? imkanı yokmu?

Otomatik vitesi tertibat yerine sayan devlet, yurt dişi arac getirmede araca tertibat takilacak bir ehliyet ve tertibali bir rapor istiyor nerde kaldi otomatik vitesin tertibat yerine sayildigi...bu husus bir çelişki degilmi biz solbacak otomatik vites ehliyet sahiplerininde yurt dişindan araç getirmesine neden onay verilmez ki?

Araç alımında fiyat sınırı var mı, onu anlayamadım

Üst Alt