Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından alınan ikinci el araç kaç yıl kullanılabilinir?

ebruli2305

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
yurtdışından alacağım 2nci el aracı kaç yaşına kadar alabiliyorum. ve kaç motora kadar alabiliyorum. aldığım zaman kaç yıl sonra satabiliyorum

Araç maksimum 3 yaşında olmak zorunda, motor hacmi 1.6 büyük olmayacak, 3 yaşından sonra raporlu engellilere 10 yaşında sonra da herkese satışı yapılabilir..

peki yurt dışından türkiyeye girmiş yabancıdan yabancıya satılmış araçlar alınmıyormu bizim tarafımızdan

Araç maksimum 3 yaşında olmak zorunda, motor hacmi 1.6 büyük olmayacak, 3 yaşından sonra raporlu engellilere 10 yaşında sonra da herkese satışı yapılabilir..

bu şartlara uyuyorsa neden alınmasın

Alacağın araç en çok 3 yaşında ve motor hacmi 1.600 cc yi geçmemeli. Aracı satmak için en az 3 yıl geçmeli. 3 yıldan sonra istersen engelli birisine vergisiz veya isterseniz vergilerini ödeyerek normal bir kişiye satabilirsiniz. Eğer hiç vergi ödemek istemiyorsanız 10 yıl kullanmak gerekiyor.
Bunlar bu günkü uygulamalar.
Ileride ne gibi uygulamalarda ne gibi değişiklikler olur o da belli değil.
Selamlar

Üst Alt