Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araba getirmek bugün için elverişli bir yol mu?

456

Emektar Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
95
Arkadaşlar yurt dışından Özel tertibatlı araç ithali diye bir olay var sizce bu mantıklı mı? böyle bir araç satın alan var mı? bilgi verecek arkadaşlardan yardım alırsam sevinirim..

456 Türkiyede 5 yıl yurdışından aldığın aracı 10 yıl satamıyorsun tek kötü tarafı bu... yoksa gayet cazip

@cemocan33 Öncelikle teşekkür ederim. Benim tek düşündüğüm bu aracı insanlara güvenilir mi? sanırım önce bunun için bir izin belgesi alıyorsun gümrükten sonra araç getirebiliyorsun doğru mu? biliyorum sizce..

456 ben getirttim sana da yolu yordamı anlatırım... öncelikle gümrükden izin belgesi alacaksın...

cemocan33 tmm izin belgesi kolay iş onu halledicem. o zaman sana dönsem yardımcı olur musun bana. bir de kaç paraya kadar getirtebiliriz. yani fiyat konusunda bir şey söyleme şansın olur mu?

Kardeşim kerli olsa varya senden once yapanlar olur hele ben 2012 tarıhınde yapıcaktım kım bılır kımlerın aklına geldı karlı ıs degıl zarar

benim facebook yok, yurt dışından sürücü değil de, kişi el ayak fonksiyonlarını yitirdiğinden dolayı tertibatlı araçla nakli mümkündür maddesine göre araç için hangi ibare yer almalı raporda?

dragotreis

Sağlık raporunuzda lift veya rampa sistemi ile taşınması uygun yazıyorsa gümrükden alacağınız belge ile minübüs (vito, transporter) alabilirsiniz.

kar etmek için değil, burada uygun fiyatlı araç/seçenek kalmadığı için yapmıyor muyuz?

cevap için teşekkürler, raporu aldım o şekilde. gümrük ayağı kaldı işin.

asansör değil de mesela, rampası olan daha küçük bir araç alınabiliyor mu?

cemocan33

Valla ben gümrük izni belgeside çıkarttım ama 450 bn limit tüm vergiler dahil şekilde bu nedenle pek bi karı olmuyor.

2020 lerde % 30 amortisman indirimini hesaba kattınız mı?

tertibatlı araç diye yazıyor raporda, lift rampa diye özellikle belirtilmedi.

@cemocan33

Valla ben gümrük izni belgeside çıkarttım ama 450 bn limit tüm vergiler dahil şekilde bu nedenle pek bi karı olmuyor.

Haklısın... Limit demiyelimde euro nun yükselmesi yurtdışının cazipliğini bitirdi...

2020 lerde % 30 amortisman indirimini hesaba kattınız mı?

tertibatlı araç diye yazıyor raporda, lift rampa diye özellikle belirtilmedi.

Ankara Gar gümrüğüne başvuru yapın belge verirlerse minübüs alabilirsin...

tekerlekli sandalyenin sığabileceği rampalı büyük bir araç alınamıyor mu? illa minibüs mü lazım?

cemocan33

Şuan benim aracımın yurt i iciden aldığım 5 yili dolması için 1 yıl var onu satmadan 2.bir araç getirebiliyor muyuz

cevaplar için sağol kardeşim.

wheelchair-accessible-vehicle-bp11xor-ford-galaxy-black-6__ScaleWidthWzk3MF0.jpg

bu şekilde bir şey olabiliyor mu? anca böyle ekleyebildim.

bir de amortisman indirimi oluyormuş, odan faydalandınız mı siz alırken aracı?

Ben geçen hafta gar gümrük müdürlüğüne gittim sordum, yurt dışından gelecek aracın fatura değerinin üstüne, gümrük vergisi+ÖTV+KDV eklendikten sonraki çıkan rakamın 450.500 TL yi geçmemesi gerekiyormuş, bu durumda hiç bir cazibesinin olmadığını fordfocus vb. arabaların bu limitin altında kaldığını söylediler

ya evet bir de o var, buradaki limit tl cinsinden, alacağın araba euro cinsinden. euronun çıktığı her gün geri gidiyor toplam tutar. bir de 3 yıl limiti var. yani her şey aleyhte..

dragotreis
Minübüslere bu şekilde rampa veya lift sistemi yapılıyor... Amortisman derken ne demek istediğini anlamadım...

3 yaşındaki araba için % 30, 2 yaşındaki için % 20 gibiymiş. burada yapılıyor ama nasıl ben de tam anlayamadım. biraz daha araştırayım..

Ortalama 16bin euro gibi fiyatlara getirebiliyormuşuz buda pek mantıklı değil pek iyi araba yok

dragotreis

Şu hesaplama işlemi nasıl oluyor 450 bin fiyatı tüm vergiler dahil deniyor.
Yurt dışından edilen aracaın fiyatının üstüne ÖTV KDV ekleniyor 450bini gecerse getirilemiyor diye biliyorum bu rakamdan birde yıla göre amortisman mı düşülüyor?

Üst Alt