Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç almak isteyen arkadaşların dikkatine!

taifun99

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Yurt dışından araç almak isteyen arkadaşlar sadece araç fiyatını esas almasınlar !

Araba ile arabacık arasındaki farkı asağıdaki iki linkde, basit bir örnek olsun diye ekledim.

Not:
1.) Bu arabalar bana ait değil :lol:
2) Ben her ikisinide almazdım :lol:

Araba ve Arabacık :D (!!!!!!!!!!!!GETRIEBESCHADEN!!!!!!!!!!!!!!! BEDINGT FAHRBEREIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ) üstüne üstlük araba arızalı :evil:

Uzun sözün kısası, resimlere aldanmayın, Almanyada olsa her ürünün bir piyasa değeri vardır !

yurtdışından araba getirmek

yurtdışından araba getirmek bence hiç mantıklı degil görmeden bilmeden çok sorunlu araclar getiriyor bence araclar türkiyeden almak en mantıklısı ustelik arabanızı istediginiz zaman degiştirme ve geri nakite çevirme sansınız var ben çok arastırdım sordun soruşturdum ve türkiyeden aldım herkeze tafsiye ederim pişman olacagınız seyler yapmayın saygılarla.

yurtdışından araç getirip satan kişilere itibar etmiyorum.

yurtdışından araç getirip satan kişilere itibar etmiyorum.
benim canım yandı sizinde yanmasın.
gerçi benim gibi canı yanan çok kişi var.
onun içindirki; siz siz olun kimseye itibar etmeyin.
kimsenin tatlı diline de bakmayın.
bence o tatlı dili, aracı size satıp para kazanmak için kullanıyorlar, diye düşünüyorum.

evet arkadaslar resimlere aldanmayın onlar arabayi 3bin avrodan aliyorlat biraz bakim yaptirip sizlere 6,500bin avrodan satiyorlar ve 10yil boyunca arabayi satamiyorsun elinde mahkum kaliyor yani paranizi çöpe atın daha iyi...onun yerine yurtiçinden arabani al kafan rahat olsun.
not:bu başligin sabit başlik olmasını talep ediyorum

tayfun 99 sendemı katıldın cok bılmısler kervanına :))

prens sen hala nasıl yorum yazabılıyosun?hala nasıl burda cevaplama geregı duyorsun sasıryosum sana.sen engellı arkdaslarımızın 3 bes kurusu gıtmsın dıye engellıre torpıdosu olmayan yola gıtmeyen üstelık uyumusz motor 1.8 motor passatı sunup.hala pıskın pıskın burda engellı ınsanlara hala haksızlık yaptıgının farkındamısın?
http://www.engelliler.biz/forum/ali...ri/10599-satilik-1999-model-passat-1-6-a.html

ben deyılım 1.8 yolda gıtmeyen calısmayan aracı burda lınk verıp gösteren

ben deyılım senın araban pahalı burda daha ucuz deyıp yalanda olsa araba teklıfı yapamayan

ben deyılım tüm yorumların altında kalıp hala burda bır hallttan anlıyor gıbı yorum yazan prens :))) mesela sen benım hangı sen ve senın gıbı bır kac kısı var burda sızler benım hangı aracımı karaladınızsanız benım araclarım burda daha cabuk satıldı.:))) alem cocuklarsınız sızler

ben üstüne basa basa söylüyorum.sızler ne aractan anlıyosunuz nede almanyadkı arac sıstemınden. sızınkısı bosa kılıs sallamk. sız devam ede durun mıllet aracını getırıp satısını yapıp engellı ınsanları memnun edıyorlar.

saım bey gıbılerı memnun olmayabılır.onlarınkısı sevır kazıgı ters yanmasın olayı.bılfıgı seyı aracının kaza durumunu bıldgı halde susan.ve aracını gresıune kazaısz dıye satan ve satısını yapar yapmaz burayta cocuk gıbı sıkayet eden bır arkdasımız.

yanı üc besınız burda bosa kılıs sallakmaytan öte deyılsınız.... :))

kendınıze saygınız yoksa enbgellı arkdaslara saygınız olsun

arkadaşlar ben almanyadan opel astra aldım bana tanel tefenlili getirdi araba süper vallaha allah taner abiden razı olsun o kadar çok memnunumkı verdiğim para anasının sütü gibi helal olsun tabıkı herkese güven olmuyor ama dürüst insanlar vardır herzaman

arkadaslar biraz mantıklı düşünün 3bin abroya aliyor 500avro üstünü felan bakim yaptirip bize 6500avroya satiyorlar...hepsi 10yillik arabalar paranıza yazık derim ben sifir 5yil garanti,li arabayida alirsin 15bine ötv siz

prensss :)) bumu senın ötv sız engelı ınsanlara teklıf etıgın arac ? bu deyılmıdydı?http://www.engelliler.biz/forum/ali...ilik-vw-passat-1-6-comfortline-automatic.html

sen kendın dıyosrsun bakın yurt dısındakı arac bu dıye senın yurt dısından buldugun arac böyle ıse ötv sız dedıgın 15 mılayara olan arac nasıl merak ederım.

nerde var bana alman grubu verırmısın 15 deyıl sana 18 mılayr verecegım.

prens hayatında 15 mılayarı yan yana gördünmü sen hıc dostum?:))

cahıllıhın kadar ukalasın ıs bılemzsın gercekten yazık

sana kac defa söyledım altında kalacagın yorum yapma dıye bu devamlı böyle oldu sımdı yıne olacak

su an benden arac bekleyen 12 kısı var 15 mılayr deyıl bıze yardımcı ol 18 mılyar a ötv sız senden alman grubu arac beklıyoruz golf bora türü

haydı sana ıs san görev bos bos yazmaklamı?yazıdgınının altınla kalmaklamı

yoksa gercekten dedıgının arkasındamısın görecek herkes burda senı beklıyorum dostum :)

EMEK_

sen çocuklarının üzerine yemin edermisinki aracın durumunu giresunlu mehmet beye izah etmediğimi?

iftira atmaktan utanmıyormusun. nerden çıkarıyorsun bu yalanları? Allahtan kork. iftira atmak kul hakkıdır. şimdi sen kul hakkımı aldınya kesinlikle iflah olmazsın. seni Allaha havale ediyorum. Allah seni bildiği gibi yapsın.
aşapıdaki linki iyi oku.

http://www.engelliler.biz/forum/ali...edigi-arac-darbeli-ve-boyali-cikti-gorus.html

ben giresunlu mehmet beye aracın darbeli ve boyalı olduğunu söyledim. ve bu şekilde kabul etti. zaten yukardaki linkteki ilk yazımda da aracın durumunu mehmet beye izah ettiğimide belirtiğimi ve bu şekilde kabul ettiğinide yazmışım.
giresunlu mehmet beye dedimki emek oto böyle diyor dedim. oda dediki nerden çıkarıyor bu yalanları?
arkadaşlar sizden ricam
giresunlu mehmet beyi arayın ve gerçekleri ondan öğrenin.
ve emek otonun ne denli yalancı olduğu ortaya çıksın.

telefon numarası 0533 447 33 17 ve 0505 919 96 57
lütfen arayın ve aradıktan sonra da söylediklerini buraya yazınki emek otonun iftira attığını herkes bilsin.

saım bey dıyelımkı mehmet beye her seyı oldugu gıbı söyledınız her seyınız seffaf

pekı neden aracınızı sız 6 ayı askın bır vakıt satmaya calısırken burda ılan verırken neden aracın gercek durumunu söylemedınız takııııı nakılhanede aracın satısını yapana dek.

mehmet beyle o gün orda tesadüf cayhanede tanıstım.ve kendısıne sızı sordum oda sımdı gelecek ok dedım yüz yüze de tanısalım saım beyle dedım vaktızn varmı dedım evet dedı sızı cagırmaya gıttı mehmet bey ortada yok sonadan bır ögrendım sız gümrğkten mehmet beyle cıkmıssınız.neyse

demek ıstedıgım madem öyle neden aracını satıs vakıt zamanında burda her seyı ıle yazmadınız.

o zaman baslıgınız bayrak autodan aldıgım arac kazalı boyalı cıktı sattım deyıl

arabamın halı bu neden bu sekıl ılan vermedınız. büyük celısklı var saım bey ltf? kımse cocuk deyıl.

emek

birgün Allahından bulacaksın ama bakalım nezaman bulacaksın?
sen ne biçim insansın? Allahtan korkun yokmu senin? iftira atmaktan, insanı zan altında bırakmaktan, tehdit etmekten? engellilere hakaret etmekten? yahu insanda birazcıkta olsa ahlak olur be? bumudur senin ahlakın? sen bu kafayla nasıl ticaret yapıyorsun hayret doğrusu? senden ireniyorum.
hani beni tehdit ederek oyacam demiştin. bende sana gel demiştim. sözünün eriysen istanbula gelip kozunu paylaşırsın. bakalım oyabilecekmisin. kaç ay oldu hala yolunu gözlüyorum.
1- araç ilanımı verdim bırakmadık karalamalarda bulundun.
2- senin bu karalamaların yüzünden ilanımı bu siteden sildim. ve başka site üzerinden ilan verdim.
3- aracımı sattım yinede yalanlarınla iftira atmaya devam ediyorsun.
ama ben, seni Allaha havale ettim. Allahından bul diyorum başka da bir şey demiyorum.
ama emin ol, benim yerimde başka biri olsaydı seni çoktan oyardı.

gelelim son yazdıklarına
elinde kesin kanıtlayıcı delilin varsa ıspatla? olur olmadık yalanlarınla iftira atma. iftira atmak en büyük günahlardandır. bilmiş ol.
tabi kanıtın olmayınca yemin etmekten kaşınıp kıvırıyorsun. kıvırarak demişsinki (diyelimki) ama bir önceki yazında demişsinki (sevır kazıgı ters yanmasın olayı.bılfıgı seyı aracının kaza durumunu bıldgı halde susan.ve aracını gresıune kazaısz dıye satan) burda ise bile bile iftira atıyorsun.
eee tabi sende biliyorsunki yazdıkların yalan olduğu için çocuklarının üzerine yemin etmeyerek (diyelimki) lafıyla paçanı kurtarmaya çalışıyorsun. yuhhh yani. yahu insan, zerre kadar olsa da sözünün arkasında olur be.

gelelim son yazdıklarınızın alt satırlarına.
ben bu durumu aşağıdaki linkte de açık açık yazmışım. ama sen, sırf laf olsun, torba dolsun misali sürekli aynı şeyleri yazıyorsun.
http://www.engelliler.biz/forum/ali...edigi-arac-darbeli-ve-boyali-cikti-gorus.html
yukardaki linkte de belirttiğim gibi. ben aracı bayrak otodan darbesiz ve boyasız diye aldım. ben aracın boyalı olduğunu nerden bilebilirdimki. aracı aldığım şekliyle ilan verdim. mehmet beye aracımı satışa 1 hafta kala aracı temizlettirdim. temizlettirdiğim kişi aracın boyalı olduğunu fark etti ve durumu bana söylediğinde, hayatımda ilk defa böyle kötü şokla karşılaştım.
ve durumu bayrak otoya ve mehmet beye izah ettim. ben mehmet beye dedimki ilan verirken aracın böyle olduğunu bilmiyordum. ve şimdi aracın darbeli ve boyalı olduğunu öğrendim aracın durumu bu ister al ister alma dedim. mehmet beyde önemli değil dedi alacam dedi. ve bu şekilde satışını yaptım.
emek efendi
ben kimsenin ahını almak istemem. ama sen, olur olmaz birşeyin aslını araştırmadan, sormadan değerlendirmeden direk karalama, iftira atma yollarına baş vuruyorsun.

arkadaşlar kur'anı kerim'den bir ayetle yazdıklarıma son veriyorum.

"Ey iman edenler! Size bir fasık haber getirdiğinde" diyor kerim kitabımız Kur'an "durup gerçeği araştırın". Bunu yapmazsak başımıza geleceği de söylüyor: "Yoksa istemeden insanların hukukuna tecavüz eder ve sonra yaptığınızdan pişmanlık duyarsınız." (hucurat süresi 6)

Allahın adını agzına cok alan bır adamdan korkarım ben.

lafı uzatmayın saım bey

sız neden mehmet beye aracı satana dek burda olsun bana telfonda olsun arabmadan memnunum ev aldım onun ıcın satıyorum dedınız. bu yalanmı dogrumu???????? soruyorum. benım arabamda leke hata yok ALMANYADAN GELDI ARABAÖ VE EV ALDIM ONUN ICIN SAIYORUM DEDINIZMI DEMEDINZMI?

sız mehmet beye o gün tesadüfen teslım ıcın bende nakılhanede ıdım o gün mehmet bey gresuna yola cıktı ve sız solugu burda bu sıtede aldınızmı almadınızmı????????

o kadar dört dörtlüksün kokeretsın neden her sezyını seffa yapmadın.az önce yazdıgın o uzun yazının tek kelımesını okumadım.

yorumlarını okumuyorum. SEN BURDA HERKESTEN ÖNCE ENGELLI ARKDASLARA ARAC ALMAK ISTEYEN DÜRÜST INSANLARA ZARAR VERIYORSUN.

cevır kazıgı ters yanmasın sızınkıısı saım bey.

benım hıc bır sekılde muhattapım zaten deyılsın.ama burda ınsanlara yaptıgın hakıszlık var.kul hakkından bahs edıyorsun ama haksızlıgı sen yapıyorsun.

benım sızden hıc bır sekılde beklentım yok ne maddı ne manevı sadece amacım ınsanlar aydınlansın.

yukarıdakı söyledıgım 2 konu ıcın ben genclıgım üstüne yemın edıyorum sızde edıyormusunuz????? ayıptır beyfendı.

kuyruk acını baska sekılde cıkarmaya calısma.

az önce emek otoyu telefonla arayıp bana attığı iftiraların hepsini yüzüne vurdum. ama adam laftan anlamıyorki;
meğer bu iftiraların sebebi
burda yazmış olduğum yazımdaki "yurtdışından araç alma konusundaki yazmış olduğum yorumlar " zoruna gitmiş o yüzden yazıyormuş.
bu da zoruna gittiği için böyle yazma ihtiyacı duymuş.

son yazdığı soruların cevabı bir önceki yazılarımda bulabilirsiniz
zaten adam diyorki;
(az önce yazdıgın o uzun yazının tek kelımesını okumadım. yorumlarını okumuyorum.)
pes doğrusu, insan bir cevabını okumadan cevap verirmi be?:D:D:D

telefonda yine tehditler savurdu. dediki (gelirsem seni mahf ederim) dedi.
bende dedimki; seni tutanmı var gel bakalım. dedim. ve utanmadan telefonu suratıma kapattı.

emek sana burdan da sesleniyorum.
yol masraflarını ben ödiyeyim istanbula gel. bakalım dediğin gibi mahfedecekmisin? sözünün eriysen gelirsin. iftira atarak bir yere varamazsın.

ismayil kişi hakkında da ağza kullanılmayacak laflar etti.

emek oto az önce telefonla beni arayıp özür diledi. ama bu özür bunca yaptıklarını geri almaz.
en kısa zamanda savcılığa
iftira atmaktan
hakaret etmekten
tehdit etmekten
asılsız iddaalarda bulunmaktan
suç duyurusunda bulunacam.
ve telefonda yapmış olduğumuz konuşmalarımızın ses kayıtlarını savcılık aracılığıyla turkcell ve vodafon dan temin edip mahkemeye verecem.

saım bey

sıze bakın hala sıze dıye hıtap edıyorum.sıze söyleyecek bır sey bulamıyorum.ben sızden özürdılerım öylemı? :)

ınanın hayatımda sızın 3 kısı olsun hayatım felctır benım.

bıldgınız yolda gıdın ben sızın ısınızden cıkamadım.

evet benı aradınız.ve ben sıze ısım vererek karalam yapın ısını düzgün yapan kısı veya kısılerı zan altında bırakmayın dedım.demedımmı?

ve yukarda sorum ve yemın ettım.

arabamda tek hata yok ev aldım aracımı onun ıcın satıyorum demedınzımı?

aracı mehmet beye teslımden hemen sonra buraya gelıp vay bayrak bana kazalı araba sattı sunu yaptı bunu yaptı demedınzmı?

aracı satana dek burdakı reklamınızda ıhtıyac tan dolayı satıyorum demedınzmı?

neyse saım bey sıze ben her hayatınızda basarı dılıyorum.sızınle ugrasmaya halım yok beyfendı.

bu arada benım paraya ıhtıyacım benım ıhtyıcaım olan dürüsr ınsan.

ben senı parasızda davet edeyım buraya kavgaya deyıl tanısmaya.

bazı ısler vardır parayla yaprıramzsın bazı seyler vardır selamla yapılır.

sıze ıyı günler saım bey bu forum altındakı hıc bır yorum ılgımde deyıldır....

lütfen arkadaşlar,
bu konu kapansın artık. fazla uzadı bence. EMEK bence bu siteye hareket veriyor, eğlenceli bir adam, ama işlerin de çığırından çıkmaması gerekir.

emek
yahu sen ne laftan anlamaz adamsın ya
telefonda sana herşeyi açıklamadımmı?
ama yine yazacam.
aracın durumunu ramazan bayramının arafe günü tespit ettim. ve durumu mehmete ve bayraka izah ettim. mehmet bey bu şekilde aracı kabul etti. araya bayram girdi ve bayram tatili biter bitmez aracın satışını yaptık. istanbula geldim bayrak hakkında yazdım.
yani tutupta bayram tatilinde hemen forum'amı girmem gerekiyordu. inan ol fırsatım olsaydı foruma girip yazardım.
zaten o zamanlar ilanım forumda değildi senin yüzünden silmiştim.
ilan vermediğim gibi forumada girmiyordum.
ben burda
kimse benim durumuma düşmesin diye durumumu izah ettim.
eee tabi sende bu işi yaptığın için bu durumdan memnun kalmadın.
ogündür bugündür kısır döngü gibi asılsız iftiralarınla gündemi meşgul ediyorsun.

ya ismail abi çok doğru söylüyor konu çok uzadı burda kayırmadan değil bu konu bu kadar uzadı ve konuştum dediniz kayıt etseydiniz sesini ıspat olurdu bence şimdi her telefonun kayıt özelliği var ses kaydı ama bunlar önemli değil ya alan almış satan satmış tecrübe kazanmış oldunuz saltunbaş abim bi daha aynı hataya düşmezsin zaten sizi anlayan anlamıştır almayacak adam okuyup zaten almaz ama yok gel ne yapıyorsun et bu gibi kışkırtmalar bela açar abicim hiç uzatmayın derim sonuçta bir firma karalıyorsunuz ve bırakın firmayı çoğu insan kaldıramaz bazı lafları o yüzden boşverin geçmişe değil geleceğe bak abim çok üsteledikçe haklıda olsan haksız konuma düşersin bak emek abim sanada sözüm boşver yorum yazma kardeşin olarak tavsiyem haddim değil ama büyüğümsünüz sizde uzatmayın Bayrak otoyu tebrik ediyorum bakın hiç aldırış etmiyor gerekeni zamınında dedi haklı da olsa haksızda olsa anlayan orda anladı uzatmak herkese zarar verir bence bilmem anlatabildimmi üç günlük dünya mutlu olmaya bakın derimmm...

ferhat0038
niye emek otonun tarafını tutuyorsun? sana daha öncede durumu izah ettim ama sende emek oto gibi anlamazdan gelip yine aynı şeyleri yazıyorsun.
bu yazına da ve eski yazılarına bakıyorumda emek otoyu hiçde haksız bulmuyorsun.
gerçekleri yazıp başkalarının benim durumuma düşmemeleri için yazıyorum sende buna kışkırtma diyorsun öylemi?
benim burda kimseyi karaladığım ve kışkırttığımda yok.
senden de nasihat alacak değilim işine bak.

Yurt dışından araç almak isteyen arkadaşlar sadece araç fiyatını esas almasınlar !

Konunun bu kadar dağılacağını hiç tahmin edemezdim. Anlaşılan benim neye dikkat çekmek istediğimi tefferuatlı anlatmam gerekiyor.

Resim ve fiyatlara aldanmayın. Almanyada olsa her ürünün bir piyasa değeri vardır. Eğer siz bir ürünü, piyasa değerinin çok altında buldugunuz zaman, resme ve fiyata aldanmayın. İnternet ortamında herkes, üç aşağı beş yukarı satacağı ürünün fiyatını bilir. Benim verdiğim araba ve arabacık (ilan silinmiş) örneğinde buna dikkat çekmek istedim.

Örneğin ben kendime kullanmak için 10 yasındaki Opel`e 3000,- verdim ve 5 yıl boyunca sorunsuz kullandım (ufak tefek arızalar hariç :)). Bir gün önce "Scheckheft gepflegt" (çok temiz) diye ilan verilen aynı model arabayı 1500,- alabilirdim, almadım çünkü resmen hurdaydı ve yine istesem aynı model arabaları 500,- veren çok ilan vardı, aramadım ve aramamda, hurda olduklarını adım gibi biliyorum ve nihayet piyasa değerinin biraz üzerinde verip temiz bir otomobil aldım. Sonuç olarak otomobilli kullanmak için aldığımızı unutmayalım, 500 asağı alıp her iki güne bir tamir ettirmek yerine 500 fazla verir, kafamı ağrıtmam.

Birde dikkat edilmesi gereken husus, Almanya ve Türkiyedeki kazasız kavramı.

"Unfallfrei" birebir tercüme edersek kazasız anlamına gelır, ama bu arabanın darbesiz ve boyasız olmadığı anlamına gelmez. Örneğin diyelimki ön çamurluğa sarhoşun birisi gelip tekme vurdu ve arabanızın darbe almasına sebep oldu. Almanyada bunu "Fachmännisch" (ehil kişiler tarafından) yaptırdığınız sürece, arabanız hala kazasız sayılır ve piyasa değeri düsmez. Türkiyede bu durum ayrı, orijinal olsunda darbeli ve çizik olsun, sorun değil aksi takdirde arabanızın değeri düser. İki ayrı ülke, iki ayrı düsünce :D

Evet arkadaşlar.saim altunbaştan 2003 Wolsvagen bora alan kişi benim.kendisiyle sahibinden.com’a verdiği ilanla tanıştım.aynı ilan araba.com adresinde bayrak otonun aracıylada verilmişti.kendisini aradım.araç ist.daydı ve ordaki akrabalarım aracıyla arabanın fiyat konusunda da kendisiyle anlaştım.kaporasını yolladım.hemen rapor işlemlerime başladım.sağ ayağından ortopedik özürlü birisiyim ve uzun zamandır araba alma konusunda çabam vardı ama bunu bugün yaparım yarın derken bir an girişimi yapayım dedim.yaş 35.artık belli bir yaştan sonra artık araba şart.tek ayağım yükü 35 yıldır çekti.artık sinyaller veriyor..çekemiyorum diyor.neyse.rapor işlemleri biraz sorunlu oldu.kurula girdim.sadece rapor yazılacak doktorlar imzalayacak.doktorların bazıları yok.ramazan bayramına denk geldiği için doktorlar erken çıkacakmış.bayram ertesine gün veriyorlar.ankarada kurul ayın 7.sinde.çabaladık ve hallettik.raporu aldı.saime telefon açtım her şey tamam.ankarada buluşuruz.dedim.ok.saim bayrama gideceğim dedi arabayla.bayramda beni aradı.mehmet bey arabanın üstünden darbe var.boyalıymış istersen vazgeç sana bırakıyorum,bayrak otodan Hüseyin beyi aradım “vazgeçsin ben arabayı geri alır satarım” dedi.telefonu kapatana kadar belki 40 defa tekrarlamıştır.bende bu araba sıfır değilya,yurt içindeki hangi 2.el arabanın çarpık,boyalı olduğunu bazen ustalar bile anlamıyor benim için motoru ,yüreyen aksamı sağlam olsun beni yolda bırakmasın yeter,arabanı alacağım vazgeçmiyorum dedim.sağolsun kalacak yeride ayarladı.pazartesi ankaradaydık.gümrükte kurula girene kadar Hüseyin beyle arabanın durumunu konuştuk,o da arabayı Saime vadeli satmış ona kalan borcundan 850 ytl indirebileceği fazla indiremeyeceği söyledi.Saim beye hasarın 1-1,5 arası olduğunu söymişler.Ne dediysek ısrar ettiysek de daha fazla inmedi,Bu indirimi saim beyde anlaştığımız fiyattan bana yansıttı.saim bey tekrar tekrar gümrükte bile bana istersen vazgeçebilirsin dedi.gümrük işlemlerimizi ertesi gün halletmek için gümrüğe tekrar geldik.aklımız sıra kendimiz halledecektik.ama ne mümkün,görevli memurlar yardım etmek bile istemiyorlar.doğru komisyoncuya..yoksa bir haftada çıkamayız.gümrükteki işlemlerimizin sağa sola gitme işlerini sağolsun saim bey yaptı.ben oturuyordum.o sırada emek otodan olduğunu söyleyen genç bir arkadaşla tanıştım.bana saimin arabasını alan kişi sen misin dedi.evet.saimin onunla araba konusunda bir alakası olmuş fakat anlaşamamışlar.kendisinin de yanlış hatırlamıyorsam 97 ve 99 model audi sattığını,onun işlemleriyle uğraştığını,modelin yurtdışı araçlarda önemli olmadığını falan söyledi.kartını verdi ve ayrıldık.saim de o arada koşuşturuyordu.başkada birşey görüşmedik.gümrük işlemlerimiz bitti,saim beni giresuna götürdü.ve Trabzon tıp fak.randevum vardı giresuna varır varmaz sağolsun trabzona götürdü.giresuna dönüşte saimin Hüseyin beye olan kalan borcunu ptt aracıyla kapattık.sonra saimi otobüse attım ve ist.gitti.sonuç olarak ben arabadan memnunum,yurt dışından alabileceğim km si düşük,modeli yüksek fiyatıda bana göre uygun bir arabayı aldığım için memnunum.emeği geçen Saime sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum....

Valla kardeş ne güzel anlatmışsın allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin sonuç ne güzel valla burda aç aydır birbirinize demediğiniz kalmayan şeylere değermi aceba olay çok güzel Allah mutlulukla binmek nasip eylesin....

emek oto yalanlarıyla iftira atmıştır. gerçekleri mehmet974 öğreniyoruz. emek otonun bunca yalanlarına ve iftiralarına rağmen oturanboğa nasıl oluyorda bu kişiyi forumda tutuyor şaşıyorum hala. böyle yalancı ve iftiracı bir kişiden nasıl alışveriş yapılabilirki? nasıl dürüstlük beklenir bu kişiden?

mahmut 33 yalanci iftiraci bir kisi burda her vermis oldugu ilani en fazla iki gafta icinde satmaz ki araclarimin sasi nolarina kadar ankara teslim tarihine kadar vererek.

mehmet1974 e gelince gresunda olsun türkiyenin her yerinde olsun parasiz isimi yapacak gercek dostlarim var.ok .o zaman bende gresundan bir kisiye haber edeyim gir bu siteye söyle söyle yaz diyeyim olurmu=?

bakin güzel kardesim konunun detayini bilmiyormusunuz.

oturan boga arsive baksin.beni artik zorla konusturcaksiniz.benim herkesle her araba ihtiyaci olan insanla isim yok.oturan boga arsive baksin.saim beyin aynen ilk ama ilkk ilani su idi.

aracimdan memnunum ev aldim paraya sikistim aracimi satacagim.ve bana telefonda DA AYNISINI SÖYLEDI KENDISI BEN KENDI ADIMA YALANIM VARSA KURANIN DEYIL 4 BÜYÜK KITABIN ÜSTÜNE EL BASARIM:

2= mehmet beyle ben o gün konustum adam arabam hatasiz memnunum dedi ve ben tek kelime etmedim.cünkü beni ilgi etmez.AGLAYANIN MALI GÜLENE YARAMAZ:

burda birilerini karalarken elinde saglam bir sey olsun mahmt bey.yoksa elindekide gider yaziktir.ben dfaha fazla detaya girmek istemioyrum alindi satildi vs vs vs vs vs her neyse.......bu kadar saim bey eminse.neden hala üstüne düsüyor bu konunun?

bunlar lüzumsuz seyler.......herkes isine baksin.

aydinlatici yorumlar yazsin......almis adam arabayi her sey ok.sev aldim para latzim sonra gider baskaina satar ayni sekilde sonra burda ahkam keser.benle de telde hep Allahin adini verir.

saim beyyyyy ben Allahin adini agzina cok alan adamdan korkarim senden de kokrktum......

herkes isine baksin

Yurt dişindan araç almak istenler dikkat

arkadaslar yurt dişindan araç alanlar maddeler elinde yazicam avantajlarını size
1-)yurt dişinda araç alan kişi 10yil boyunca hiç bir şekilde satamaz;yani paranizi toprağa dömdünüz tabi 10yi sonra araci satarsanızda aldıgınız fiyattan %30-%40 daha ucuza satacaksınız
2-)yurt dişindaki arabayi 10yil sonra satmaya karar verdiniz gene satamazsin çünkü;yurt dişinda alirken ödemedini ötv ve k.d.v i ödemek zorundasın engelliye dahil satsan bile
ÖZET:yurt dişinda araba almaya heveslenenler kısaca paranıza bir bardak su içmek iyi gelir.

Galiba yanlışın var, benim hatırımda otomobil 5 yıl boyunca satılamaz. 5 yılı dolan otomobilin vergileri ödenmek sartı ile satılabilir. 10 yılı dolan otomobilin vergi ödemeden satılabilir diye biliyorum.
dogru yurt içi araçlarda 5yil ama yurtdişi araçlari için 10yil

Engelli aracı

Sayın arkadaşlar,

Yurt dışından alınan engelli araçlarını,

--- Aldığınız andan itibaren başka bir engelli arkadaşa hemen devredebilirsiniz. Bunda zaman söz konusu değildir.

--- Engelli olmayan birisine devretmek isterseniz 5 yılını doldurup ÖTV farkını ödemek şartıyla istediğiniz herhangi bir kişiye devredebilirsiniz.

--- Eeğer aracın 10 yılı dolmuş ise bu kez hiç bir vergi ödemeden doğrudan istediğiniz kişiye satma hakkını elde ediyorsunuz.

--- Ve tabiki her nasıl satarsanız satın hakkınız her 5 yılda birdir.

Sevgilerimle.

bu yazdıklarıma ek olarak bişi eklemek istiyorum;almanyadaki araaç satiş fiyati 3,500avro ama burdaki arkadaslar 7,250bin avro gibi bi rakam veriyorlar...yani 3,750avro türk tl ise 7,5bin tl kar yapiyorlar ee tabii o arabayi komple bakimdan gecirip satsalar en fazla 500avro ile arabyi süsleyip bize satiyorlar.

bende senın yazına bır sey eklemek ısterım prens...

söyledıgın sekılde evet 3500 euroluk bır aracı da 7250 ye satıs yapmak bastan assgıyı yanlıs.buna katılıyorum tabı aracın durumunuda katmadan.

ama lütfen sızden rıcam varsa böyle satıs yapan fırma ISIM VEREREK SÖYLE.......

SU FIRMA SU ARACI ALMANYADAN SU FIATA ALDI ARADA 5000 EURO FARK VAR ISPATIDA BUDUR DEKI......

sende yazdıgından emın ol.alan ınsanlarında kafası karısmasın.

bu arada türkıyedekı yerlı yapım renaulut olsun fıat olsun dıger markaların cogu olsun sızde co ıyı bılıyorsunuzkı araclar daha 100 bın km yapmadan dökülmeye baslıyor.....bırde ordakı 200 bındekı 5000 euroluk arac ıse burdakı anı aracı nerdeyse 3 yası ıle aynı kıyasta kalıor....

kalıteyı gözden kacırmayın derım....yoksa kım nerden ne almak ıster o ınsanların fıkrı..........

Üst Alt