Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç geldikten sonra plaka işlemleri nasıl oluyor?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar merhaba lütfen birisi bana şunu açıklasın detaylarıyla
yurt dışından araç geldikten ve ankara gümrükteki bütün işlemleri bittikten sonra....bu aşamadan sonra plaka çıkartabilmek için tek tek yapılacak işlemler nelerdir?
kimisi diyor tertibata proje çıkacak, başkası diyor çıkmayacak. zaten tertibat yurt dışından faturalı geliyor, gümrüğü açıp soruyorum, plaka çıkarmak için emniyette proje çizdiriceksin diyor!

lütfen konuyu bilen bir arkadaş ankara gümrükten işlemler bittikten sonra araç sahibi engelli kişi plakasını nasıl çıkaracak? detaylı bir şekilde yazabilirseniz çok sevinirim
ilginiz için şimdiden teşekürler

yurt içi ile aynı değilmidir? aracınızda raporunuza uygun tertibat var ise emniyete başvurun sanırım ruhsat ve plaka değişeceği için size boş ruhsat verecekler (tabi ücretlidir) daha sonra vizeye girmeniz gerekecek.
Yada trafik tescile telefon açın.
İşin ehli yokmu arkadaşlar...

kunta kardes

senın sorunun cok basıt.ve esas olan bu konuda projeymıs,faturyamıs ruhsatmıs senle bır ılgısı yok dostum.bu aracı sana getıren kısı veya fırma zaten senın bu ıslerını yapıp anahtar teslımı arac getırmıyormu?

bence kafanı bosa yoruyosun sounun cok basıt..

araci getiren kişi ile plaka hariç anlaştık. yani ankara gümrükteki işleri o yapacak, ondan sonrası bana ait. yani plakaya karışmıyor. ankara gümrükteki işlemler bittikten sonra arabayı teslim alacağım... daha sonra plakayı nasıl çıkartacağım? bu iş için nasıl bir yol izleniyor bilen yok mu arkadaşlar?

kunta kardes

sen bastan yanlıs bır proram secmıssın...

bu tür sekılde yurt dısından arac alınmaz.....bu sekılde anlasma olmaz...

Bu kadar zor mu bu soruya maddeler halinde yanıt vermek? Adam o şekilde anlaşmış ve şimdi takıldığı yerle ilgili bilgi almak istiyor. Bu kadar basit. Biliyorsanız ve paylaşmak istiyorsanız o bilgiyi verin, sonra anlaşmasıyla ilgili görüş belirtecekseniz onu da belirtirsiniz...

1- Adınıza Araç geldi ise

2- Ankara Nakilhane Gümrük Müdürlüğü Tarafından Arabanın senin adına geldiğine dair gümrük araç şerh yazısı

3- Gümrük araç şerh yazısı fotokopisi (Aslı Sizde kalacak) ile Makina Müh. bürosunda proje cizen mühendisle görüşüyorsun 150 TL karşılığı gümrük şerhi yazısına bakarak araçta daha önce takılı olan tertibatın projesi çizilerek (TSE) Türk Standarttları Ensütüsünden aracın orada bulunması şartı ile tse onayladıktan sonra size anlaştığın mühendis bir belge verecektir.

4- (Kendi isteginize bağlı) Eger Araca LPG takacaksan LPG ci firma bilir sizi yönlendirir (TMMOB) Yani Türkiye Makina Müh. odası motorlu taşıt LPG ruhsatı çıkaracaksınız.

5- Sonra araç muayine istasyonuna gidip aracı muayeneden geçireceksiniz 100 TL de buraya veriyorsunuz.

6- Daha sonra araca zorunlu trafik sigorta poliçesini 170 TL karşılığı çıkardıktan sonra Ankara Nakilhane Gümrük Müdürlüğü Tarafından senin adına gelen aracın gümrük şerhi yazısının bir nüshası en geç 10 gün içinde Emniyet Müdürlüğüne posta ile gönderilip göderilmediğini Emniyetten Müd. bizat soruyorsunuz.

7- Gümrük şerhi yazısı Emniyet Müdürlüğüne 10 gün içinde ulaştı ise hemen buradan aracın ruhsatını çıkarma işlemlerine başlıyorsunuz.

oturan boğa ve reys çok teşekürler sizler olmasanız bu sitenin hali nice olur...
reys çok teşekürler aracim haftaya salı-çarşamba gelicek sorun çıkarsa yine sana sorabilirmiyim veya bana ozelten cep telefonunu verebilirsen çok sevinirim ...ilginiz için çok teşekürler..saygılar

Hayırlı olsun özelden Mesaj çek Yardımcı olurum. (o-merli@hotmail.com)

emek
sizin müşterilerinizle yapmış olduğunuz anlaşma şekli nasıl? bilgi verirseniz sevinirim.

hayır ben tam konuyu anlamak ıcın kendısıne zaten özelden sordum bır kac kafama takılanı.ve kendısıne telefon numaram ıle.msn adresımı verdım.neden bıldıgıms eyı saklayımkı???

rüstem bey müsterımle anlasma seklımı benden deyıl ıstersenız bugüne kadar teslım etmıs oldugum müsterılerımı refanas verebılırım.tek elden ögrenır fıkır alabılırsınız.

emek dostum
mademki anlaşma şeklini sizden değilde müşterilerinizden öğrenecez; o zaman referanslarınızı burda yayınlayında öğrenelim.

rüstem bey

sayın editör burada refaranslı reklam konusunu kapadıgı ıcın.verme sansım yok....ama ıllakı refanas ısrtersenız....

celik05@live.de

0546 810 06 46 nolaradan ulasabılırısınız....

emek
anlaşma şeklini söylemek bukadar zormu? madem referans gösteremiyorsunuz, ozaman buraya yazında bilgilenelim.

iki hususa dikkatinizi çekmek isterim.

1- Büyükçe bir trafik takip bürosu bulun 40-50 lira verin tüm işlemleri halletsinler

2- Motorlu taşıtlar vergisinden muafiyet işlemini de yaptırmalarını sağlayın , o işlem biraz çetreffili olduğundan takipçiler gözardı edip tamam halloldu diyorlar. Malieyeden kontrol ettirin.

emek bey bunca zamandır neden anlaşma şeklini yazmıyorsunuz?

değerli kunta kardeşim öncelikle hayırlı olsun
anlattığına göre aracı getiren firma ile gümrükte anahtar teslimi anlaşmışsın bu demk oluyorki özel tertibatıyla aracı sana teslim edecekler.
1. sen aracı gümrükten aladıktan sonra gümrük düzenlediği şehadetnameyi trafik şubesine gönderecek.
2. trafik şubesinden şehadetnameyin gelip gelmediğini takip edeceksin gelince ruhsat ve plaka çıkaracaksın plakayı bastırmaya gittiğinde sana bilgi notu şeklinde emniyetten yazı verecekler özürlü plakası bastırman için (özürlü aracı) plakanda tekerlekli sandalye resmi bulunacak
3. ruhsattada özürlü aracı yazacak plakanı takıp ruhsatını alıp güle güle kullanacaksın
vay makina mühendislerinden proje mroje bunlar hikaye zaten gümrükten tertibatsız aracını çıkaramıycaksınki
ruhsat için emniyette ne kadar para alırlar onu bilmiyorum

en sonunda araba aldım

merhaba arkadaşlar işte yurt dışından getittirdiğim aracım ...
arabanın ankara gümrükten işlemleri bitti ve trafiğe çıkış şehadetnamesi elimde
bundan sonra ruhsat plaka çıkartacağım
zorunlu trafik sigortasını yaptırdım
şimdiki işim üzerindeki aparata makina müh odasından proje çizdirip TSE veya karayollarına onaylatmak (bunu ankarada nerede yaptırılıcağını bilen arkadaş varsa lütfen yazsın) adres veya telefonunu
daha sonra muayene ve emniyetten plaka ruhsata başvuracağım...
bu ilemler hakkında bilgisi olan arkadaşlardan mesaj ve yardım bekliyorum bilgi sahibi arkadaşlar bilgilerini lutfen paylaşsinlar ozelden numara bırakirsaniz ben sizi arayacağim

araç bana 5000 euro ya maal oldu
2000 model otomatik. 130,000km
Resimler:
http://img20.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0013m.jpg
http://img20.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0012z.jpg
http://img20.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0014j.jpg
http://img20.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0011u.jpg
http://img20.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0009.jpg
http://img20.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0008j.jpg
http://img20.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0007s.jpg
http://img20.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0006u.jpg
http://img20.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0005y.jpg
ImageShack - Image Hosting :: a1602jpg3.jpg

iyi günler de kullanman dileğiyle

Ankarada aparat üzerine usta olduğunu duymuştum

Durmuş ARIK
(0-312) 395 16 34 - (0-542) 314 78 05
İvedik organize sanayi Arı kooperatifi 693 sk no 103 y.mahalle

proje ve tertibatta bilgisinin olduğunu biliyorum

hayırlı olsun kunta kardeş. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. aracın A160 Classic modeli sanırım. kim getirdi. ayrıca hiç sorun yaşadın mı? Ve de son yaptığın ve yapacağın işlemlerin maliyetlerinide yazarsan (plaka-ruhsat-sigorta-proje vs.vs) tüm arkadaşlarımıza da bilgi olur.

kenan aracı ankaradan birisine getirdim şu şekilde bir problem yaşadım aracı yetkili servise çektiğimde 800TL bir masraf çıkardı bende bu parayı daha önceden anlaştıgımız gibi aracı getiren kişinin parasından kestim 400 euro para kestim...

plaka+ruhsat +sigorta v.s bunlardan sadece sigorta yaptırdım henuz sigorta için 181 TL ödedim ...bundan sonraki işlemelrde harcayacağım paraların miktarınıda yazacağım..
şu aracın bütün işlemlerini bitirdikten sonra
a dan z ye tek tek ne kadar işlem yaptiysam hepsini yazacağımki bundan sonra getirenlerede faydası olsun

Hayırlı uğurlu olsun.
Aman dikkat ,azami dikkat edelim Trafik kurallarına mutlaka uyalım..

kunta kardeşş öncelikle hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermesın acaba bu aracı getırdıgın kısı yada fırma bunun numara adres vb seylerı belırtırsen sevınırım sen aracı sorunsuz getırtmıssın sanırım arac alacak arkadaslarada yardımcı olmus olursun nasıl bır yol ızledın bunlarıda yazarsan sevınırım...

arkadaşım o bahsettigin sıfır gümrük araba için diğer aksesuarlara vergi alıyorlar örneğin arka silecek radyo teyp klima v.s ama ben gümrükleme dahil anlaşma yaptigim için araç getiren kişi ödedi ben karışmadım o masraflara ne kadar ödedi onuda bilmiyorum

arkadaşlar en sonunda öğrendim ankarada engelli aparatına makina müh odasından proje çizdirip onaylatmak isteyen bir vatandaşın gitmesi gereken yer...
rüzgarlı cad. soydaşlar sokak 10/7 ulus/rğzgarlı ANKARA
tel= 310 53 53
daha sonra buarada işelmleri yapilan aracin yayina bir görevli verilip araç TSE onayina gönderiliyormus

kunta kardeşş öncelikle hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermesın acaba bu aracı getırdıgın kısı yada fırma bunun numara adres vb seylerı belırtırsen sevınırım sen aracı sorunsuz getırtmıssın sanırım arac alacak arkadaslarada yardımcı olmus olursun nasıl bır yol ızledın bunlarıda yazarsan sevınırım...
acaba bu soruma bı cvp alabılırmıyım

bi arkadaşım bu işlerle uğraşan bi arakadaş ta bana gümrükte 400 tl verirsin dedi gümrüğe hani para almıyorlardı hani bedavaydı...

tüm işlemleri bitirdim gibi araca şuanda LPG takılıyor prins LPG taktırıyorum sızdırmazlık raporunuda onlar alacak bana bir tek muayene kalıyor bir tek araç muayenem kaldı ankarada araç muayenesi nerede yapılır nasıl yapılır adresini telefonunu bilen arkadaş varsa yazsin lütfen şimdiden teşekürler.

Üst Alt