Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç getirmek istiyorum ama hiç bilgim ya da deneyimim yok!?

furkanbas038

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler dilerim 1,5 sene önce sol ayağımda ki PEV rahatsızlığından dolayı 10.02 kodlu sadece otomatik vites kullanabilir engelli ehliyetimi aldım diğer raporlarım da tam iken vergi dairesinden özelge talep edildi Ankara’ya özelge gönderdim 1 ay önce felan olumlu cevap geldi ötv indiriminden yararlanabileceğime dair yanıt geldi velhası Türkiye’de ki araçlar fiyatları çok artmış yurtdışında (Almanya Hollanda ) da çok sayıda akrabam mevcut eğer imkanım varsa yardımcı olacaklarını söylediler yurt dışından araba getirme yönetmeliği hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim bu konuda bana yardımcı olacak bilgili arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ederim iyi forumlar dilerim

Bu konuda hiç bir bilginiz yoksa bu işi yapan aracı firmalara mecbursunuz malesef. Onlar da yok gider, yok komisyon derken neredeyse buradaki fiyatına mal ederler.
Ayrıca yurtdışından getirilen araç 10 yıl satılamaz.

10 yıl konusunda eminmisiniz , çok karışık bir iş mi ki şirketlere başvurmam gerekiyor ?

Evet, yurtiçinden ötv muafiyeti ile alınan araç 5 yıl, yurt dışından ithal edilen araç 10 yıl satılamaz.
Gümrük ve bütün işlemler ile uğraşırım diyorsanız buyurun tabi.

Teşekkür ederim Ufuk bey çok zahmetli bir iş mi bir de benim üstte yazdığım şartlarda getirme imkanım var mı ? (Beni lütfen yanlış anlamayın sahibinden de gezerken gözüme çarptı böyle çok araç var o yüzden merak edip buraya yazdım )

Üst Alt