Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç getirtmeli miyim?

fazem16

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar yurt dışından araç getirtmek istiyorum kısaca yapmamız gerekenler vede yurt dışından getirmye değer mi fiyat bakımından sizden yardım bekliyorum konu hakkında. teşekkür ederim.

Yurtdışından araç getirtmenin avantajı kalmadı artık 3 yaş şartı aranıyor, yurtiçinden getirtmeniz kendi lehinize.Çünkü;
Yurtdışından alanından araçlar vergisiz olarak 10 yıldan önce satılamıyor, yurtiçinden alınan araçlarda bu süre 5 yıl.
Ayrıca yurtdışından araç getirtmeniz için Ankara Nakilhane'den ithalat izni alınması gerekiyor, gümrük çileleri vs.. Yurtiçinden araç alacağınızda tüm işleri bayii hallediyor.
Ve yurtdışından alınan araçlarda sorun çıktığında sanayilerde uğraşmanız gerekiyor, yurtiçinden alınan araçlar garanti kapsamı açısından çok daha avantajlıdır..

yurt dışından gelen araçlara burada ki servisler bakmıyormu? veya garanti durumu nasıl oluyor bana yurtdışından daha uygun alınıyor dediler.:confused:

Arkadaşlar bu araçları getirenler sizinle anlaşana kadar herşey çok güzel çok ılımlı bu arkadaşlar biz engellileri çok zengin sanıyorlar herşeyi engellinin üzerine yıkıyorlar. Ben yurtdışından aldım kendi adıma inanın çok pişman oldum aldığım paranın yarısı kadarda arabaya masraf yaptım sanayide. Gerçi şimdi 3 yaş sınırı var ama yinede gözününüzün görmediği bir arabaya ortalama 40 binlira gibi bir para filan vermeyi derim. Odan getirdikleri aralabalar ikinci el ve burdaki 0 araba fiyatına getiriyorlar ama eşiniz dostunuz varsa ayrıca Almanyaya gitme imkanınız varsa gidin kendiniz getirin arabanızı daha ucuza mal edersiniz.

Yurt içinden alınan aracı 5 sene sonra vergisiz satarsın, yurt dışından aldığını ise ancak 10 yıl sonra.
Yurt içinden alacağın 0 km araç garanti kapsamı açısından çok daha avantajlıdır. Yurt dışından alınacak araç sorun çıkardığında burda sanayiide koştur dur...
Yurt dışından getirmek için Ankara'ya gidip ithalat izni alman gerek, aracın yurda getirlmesi, gümrükteki işleleri, Ankara'daki koşturmacalar... Zor ki zor. Yurt içinden olursa tüm işleri bayii yapıyor
Yurt dışından alınan aracı kullanacak kişiler çok çok kısıtlıdır (araç sahibi ya da ruhstatta yazan kişiler). Yurt içinde ise bu sınır çok daha geniştir: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html

merhaba abi ben % 58 özürlüyüm yemek yiyemiyorum daha dogrusu yutma guclugu ozrum var ... mıdemden yanı karnımdan dogru hortumla beslenıyorum .. ayrıca gecen de kursa yazıldım H sınıfı ıcın yazılı ve dıreksıyon sınavları gectım yakkında ehlıyetı alaccagım ... yurtdısından kac model aralıgında arac alınabılıyor ve nasıl oluyor .... bu heryerde yazan OZEL TERKIBATLI tam yazılısını da bılmıyorum o ne demek ben yurtdısından arac getırtebılır mıyım .. mesela ISVICRE de akrabam var bayagıı ... yardımcı olursan sevınırım .. FURKAN GUNDOGDU

Furkan bey, araç alımında vergi avantajından yararlanamazınız..

neden acaba ? turkıyeden arac alsam olur mu ?

ÖTV den faydalanamıyor muyum yani ? ben gecenlerde volksvagene gıttım benden sadece yuzde 40 uzerı rapor ve H sınıfı ehlıyet ıstedıler ... raporum yuzde % 58 ve SÜREKLİ ibaresi mevcut ... DEVLET HASTANESINDEN Alınmıs raporum mevcut yuzde 58 .. ıllakı elımın yada ayagımın bırının olmaması kırık olması flaan mı gerekıyor ... pekı ozaman neden kurs bnden saglık raporu ıstedı ozurlu oldugum ıcın H sınıfı almalısın dedı EHLIYETI ?

furkan bey ötv avantajı için ortopedik özürlü olmanız ve araçta özrünüze uygun özel tertibatın olması gerekiyor,özür oranınızın önemi yok. aracı kendisi kullanacaklar için tabii.

eğer 90 ve üzeri raporunuz olursa yine ötv avantajından faydalabilirsiniz. rapor oranının 10,40,80 olması arasında fark yok.

yani fiziki bir engelim olması gerekıyor oyle degıl mı ? yutma guclugum var hıc yemek yıyemıorum agızımdan sureklı hortumla beslenıorum .. yıllardır ankaraya git gel her hafta bıktım verdıgım paralar kac mılyar oldu =((
ya da raporda ne yazması gerekıyor ? raporumu duzelltırsem olur mu acaba ?? ortopedık ozur sadece el ayak ıcın mı oluyor acaba ?

Raporunuz % 90 ve üzeri olmadığı sürece araç alımında vergi istisnasından yararlşanamazsınız maalesef

Bülent bey şimdiki arabamı 9 yıldır kullanıyorum Honda Cıvıc ve yurt dışından getirmek istediğimiz aracı 10 satamıyoruz bence sorun değil,benim merak ettiğim türkiye de ki işlemler neler ve kaç gün sürer ? ve yurt dışından gelen araçlar garanti kampsamı dışında mı oluyor. Teşekkür ederim.

Bülent bey VW Caddy ticari geçiyor ama bu aracı alsak ne gibi sorunlar olur? bu aracı alabiliyormuyuz?

engel durumunuza uygun sıfır 1600 cc geçmeyen her aracı alabilirsiniz. vw cady ticari gectiği için ötv oranı düşük, yani fazla bir avantajı yok. İster yurt içinden sıfır ister yurt dışından 3 yaşını doldurmamış istediğiniz aracı alabilirsiniz.
Bende yurt dışından araç getirme işini yapıyorum. Ama bu 3 yıl sınırından sonra Sol EL den engelliler hariç( Türkiyeden sıfır ötv muaf araç alamıyorlar) , Diğer engelli arkadaşların kesinlikle yurt içinden araç almaları her zaman onların yararınadır. Yurt dışı avantajı kesinlikle yoktur.

Ben % 80 engelliyim ortopedik şuan Honda Cıvıc 2003 model kullanıyorum yurt dışından getirtmekte istiyorum ama Ankara daki işlemler zormuş ondan tereddütteyim. Benim merakım VW Caddy 1.6 cc otomatik vites bu araçı alsam ne olur.

favorı arabam bulabilsem alacam :((

Passat Variant 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Panoromik tavanlı Bursa da yok bulan arkadaşlar paylasın lütfen.

yurt dışından da alacagınız araba sıfırsa garanti kapsamında tani burda bakar yetkili servisler 2. el alacaksanız garanti olmaz ama her ustada bakar yapar çatar yurt dışından alacam derseniz işlemleri aracıya verirseniz işiniz çabuk hallolur ama şunuda söylemeden geçemiyecem örnek olarak kendimi vereyim ben yurtdışından minibüs getirebiliyorum 2009 model bir vito yada taransporter alsam 15-16 bin avro oda eder 35-38 bin lira yapar o kadar para olduktan sonra tr den sıfır km araba alırım hemde cadey tiguan touran gibi örnek çok

fazem16,
Arkadaşım eğer ben arabayı binmek için alıyorum. 10 sene satmam.
Diyorsan yurtdışından getir.
A3 13 - 14000€ yurtdışında sıfırı.
Audi A3 Sportback 1.6 Klimaauto, ESP als Limousine in Dortmund

Buradaki bayi satış fiyatlarıyla karşılaştır. Ona göre kararını ver. Kese senin kesen.
Sen kimsenin lafına bakma. Kendin düşün taşın. Tart, biç...

Audi Turkiye > audibar > Fiyat Listesi > A3

Buda türkiye fiyatları. Üzerine %18 kdv ve diğer vergileri koyun.

Benim hesabıma göre en az 6000€ daha pahalı türkiyede. Sıfır araçdan bahsediyorum.

durhasan arkadaşım (cadey tiguan touran gibi örnek çok) demişsin ama tiguan 1.6 motor otomatik yok bana otomatik araç lazım. caddy de ticari geçiyor ticaride indirim %1,15 indirim oluyor aslında caddy çok gzl 1.6 motor otomatik şanzımanlı ticari araç alabiliyormuyuz,kamyonet geçtiği için şehir içi trafikte durum ne olur? :(

saww arkadaşım şuan ki arabamı (honda cıvıc 2003 model ) 9 yıldır kullanıyorum taş gibi ama değiştireceğim arabamı, ben arabamda tekerlekli sandelyede taşıyacağım için bana bagajı büyük araba lazım vede sıfır alacağım şu bürokrasi işlemlerinden çekiniyorum çift diz üstü protez kullanıyorum bu işlemler için koşturmak ve takip gerektiriyor ve ben çalışıyorum.

favorı arabam Türkiye de bulabilsem alacam

Passat Variant 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Panoromik tavanlı

Fuat bey:

Yakın zamanda Passat Comfortline Tdi + Bir kaç ops. özellik Dsg için ön siparişe yazıldım, malesef japonya'da oluşan depremden dolayı DSG vitesli araç ihtalatında sıkıntı varmış. Benim araç için en erken teslim 5 ay dediler, Caddy ticari olduğundan hız limitleri otobanda ve köprüde bir sürü dez avantajı var. Yerinizde olsam ticari yerine, D sınıfı Passat türevi bir araç almanız daha mantıklı olacaktır. Ancak Yurt dışından araç getirtmek çok fazla meşakatli, eğer meblağ olarak Tr'den en az 10-15bin avro ucuz değilse hiç bulaşmayın derim. Passat'larda sunroof var, Variant için komple cam tavan mevcut mu? Bu aracı Tr'de hazırda bulmanız çok çok zor. Çünkü Passat comfortline Tdi DSG bile bulamadım desem yeridir. İki adet bulduk onlarında rengi benim istediğim renk değildi. İllaki Vw olsun diyorsanız, benim gibi ön sipariş verip beklemelisiniz. Zaten aracınız da varmış, bence sipariş verin elinizdeki aracı kullanın gelinceye kadar yeni araç gelmeden 1/2 ay önce de satar beklersiniz.

Haklısın burak krdşim VW Passata Varian bulmak imkansız buldum ama Cam tavanlı olsun olmuşken diyorum o kadar para vereceğiz. Ama yok DSG yetişmiyor

Volvo S60 yada V60 almayı niye düşünmüyosun?

Hem dizel hemde benzinli otomatiği var, Passattan hem daha konforlu hemde daha kaliteli ve şu an ötv dışında yaklaşık %10 gibi bi indirimleri var..

Aslında variant benimde aklımda olan bir model ama aile olmadığımdan şimdilik sedan almak daha mantıklı. Birebir Doğuş otomotiv ile görüştüğümde bunu söyledi. Sizde çok istiyorsanız, benim gibi ön siparişe yazılıp en iyi şartlarda 5 ay içinde gelmesini bekleyebilirisiniz.

Volvoya uçmuş diyosan , passatın fiyatlarından haberin yok o zaman :)
Dizel otomatik full donaımlısı 72 bin TL ye geliyor volvo da, passatın fulluda yaklaşık 70 bin Tl fark nerde ? :)
Hem passata kaç ay sonrasına gün veriyolar, tabi bu tercih meselesi.
İyi araştırıp öyle almak lazım.

Peki volvonun 5 yıl sonraki ikinci el değeri ne olacak ? Vw bunu korumayı iyi başarıyor, ikinci el de çok az karar ettiren firma diyebilirim. Hatta araç olmadığı için sıfır alan bir çok kişi 5/10bin km kullandıkları aracı aldıkları fiyattan satıyor.

Ben bu konuda insanları yönlendirmek istemem, bi şey olur sonra vebal altında kalırım diye.
Ama şunu iyi biliyorum, doğuş oto türkiyede insanları iyi kazıklıyor.
Bence bi vw o kadar para etmez ve dsg şanzımanın sorunlu oldugunu düşünürsek işin ucunda paranla rezil olmakta var.
5 sene sonrasını düşünmeye gerek bile kalmayabilir.
Alıp yada almamak size kalmış.

Muhammet krdşim bende vw taraftarı değilim ama bu gün volvo yu aradım SW serisini sordum 1.6 motor otomatik (V60 T4 Premium Benzin 1596 cc 180 hp Powershift 96.830 92.990 tl.)bu arabanın bana gelişi 92990/1,37= 67875 tl bu da çok bana
2. olarakta benim beğendiğim (Passat Variant 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Comfortline 72.100 t.l) buda 72100/1,37= 52627 ye geliyor.

ama bunların servisi bakımı kaskosu filan baya yüksek olur onun için takıldım kaldım 1.6 otomatik sw serisi bir araba bulamadım :) kısmet artık

Üst Alt