Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından getirilen araçların extralarına gümrük ödenir mi?

Dangerman

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Yurt dısından arac getirince ankara gümrükte aracın elektrıklı camlar dıgıtal klıma deri döseme vs gibi extralarına gümrük ödenıyor mu? Ödeniyorsa full bir mercedes c180 getirdiğimde en fazla ne kadar cıkarırlar masraf acaba ?

elektrikli cam ve digital kilima ektrası odemedim. teypi söktüm bi ödersin dediler diye birde arka silecek varsa o dediler ama ne kadar doğru bilemem.

mercedes in c180 serisi olup 1600cc kompressor lü motora sahip

Aracın donanımına özellıklerıne gümrük ödenıyor mu bunu merak ediyorum ben c180 getirilip getirilemediğini sormuyorum.. Öğrenmek istediğim getiriceğim arac cok özelliğe sahip deri döseme koltuk ısıtma sogutma navigasyon vs vs vs bunlara gümrük ödeniyor mu ödeniyorsa cok fazla bir mıktar cıkar mı ???

Mevzuat der ki:
Yedek parça ve aksesuar
MADDE 108- (1) 71, 73, 78, 103 ve 104 üncü maddelerde belirtilen eşyaya uygun parça, yedek parça ve aksesuarlar veya bu eşyanın bakım, kontrol, ayarlama veya tamiri için gerekli olan aletler de muafiyet kapsamındadır. Söz konusu malzemenin bu tür alet ve cihazlarla aynı zamanda serbest dolaşıma sokulması gerekir. Daha sonra serbest dolaşıma sokulmaları halinde; malzemenin, daha önce gümrük vergilerinden muaf olarak serbest dolaşıma giren alet ve cihazlarla ilgili olduklarının gümrük idaresine tevsiki [belgelendirilmesi] şarttır.

Yurt dısından alınan full bir arabanın extralarına gümrük ödeniyor mu ?

Daha önce paylastım ama tatminkar bir cevap alamadım benim sorum yurt dısından getirilen full donanımlı koltuk ısıtma elektıklı koltuk tv navigasyon elektrıklı camlar vs vs vs bu özelliklere ankara gümrük nakilhanede extra bir gümrük ücreti ödeniyor mu ? Ödeniyorsa en full donanımlı bir arabaya ne kadar extra gümrük ücreti cıkarırlar ?

Fabrika montajlı çıkan araçlara yanlızca radyo/teyb için gümrük ödeniyor..
Başka bir ödeme yoktur...genel masraflar gümrük depo kirası,gümrük masrafı...yaklaşık 200-300 tl gibi eger bir değişiklik olmaz ise son anda.
Birde özel tertibat eger türkiyr de yapılacaksa masrafı var...

Üst Alt