Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından motorsiklet getirmek istiyorum. Nasıl bir ehliyet ve prosedür gerekli?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

türkiyede bır motorsıklet buldum fakat cok pahalı oldugu için bıraz araştırdım aynı aracı sıfır olarak almanyada daha uyguna buldum
%80 engellıyım 2 senedır otomatık vites 150cc motorsiklet kullanıyorum. ne motorsiklet ehlıyetım var ne otomobil
.şimdi yurt dışından motorsiklet almak istiyorum otomobil ehliyeti motorsikleti getirmek için yeterli mi. yok yeterli değilse engellilere motorsiklet ehliyeti veriliyor mu
ya da gümrüklerle ilgilenen arkadaşlar varsa yurtdısından nasıl getırebılecegım konusunda yardımcı olurlarsa sevınrım

Motor için ilgili yönetmeliğe uygun olarak A2 ehliyet alabilmeniz şart. Ayrıca motorda da özel donanım bulunması şart. Aksi halde ithal edemezsiniz.

İthal edilebilecek motor şartları:
87.11 Motosikletler (mopedler dahil) ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlar (sepetli olsun olmasın); sepetler
Motor silindir hacmi 250 cm³’ü geçmeyenler %22 vergi
Motor silindir hacmi 250 cm³’ü geçenler %37 vergi

Üst Alt