Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından satın alınan işitme cihazının Türkiye'de programlanması..?

lucky1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Foruma yeni katıldım. Hepinizi selamlıyorum.
Firmalar, işitme cihazının işitme kaybına bağlı olarak zaman zaman programlarını değiştirmeleri gerekiyor. yurt dışından alınan cihazlara buradaki firmalar bakmıyorlar. Mutlaka satışını kendileri yapmış olmaları gerekiyor. Bir de Türkiye de temsilciliği olmayan markanın, değişen işitme kaybı için her marka kulak arkası işitme cihazına program yapan firma biliyormusunuz? Bu tip cihazların tamiri ve servisi olabiliyor mu?
İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.

turkiyede temsilciligi olmayan marka ayar yapilmasi biraz olanaksizdir.
neden derseniz her firmadaki odyometrist sattigi cihazin ayar islerinde ustalasir. o markalarin programlari vardir onlarda.
olmayan programla senin cihazina nasil ayar yapacak, satmadigi markanin programini niye para verip alsinki.
kendi satmadigi cihaza ozenerek ayar yapmaz kimse. bir var helal sut emmis birkac yerde sattigi markadansa, programi vardir. ona ucret karsiliginda ayar yaparlar.bide sattigi markayi sahiplenen vazifesinas odyometriste denk gelirseniz onlarda isi iyi yapar.
ama taninmis marka almadiyseniz, bide yurtdisindan aldiyseniz kusmece yok, kendiniz etmis kendiniz bulmussunuzdur. mangirlara kiyar yeni cihaz alirsiniz artik.

Türkiye de temsilciliği olan firma olsa bile mal yurt dışından alındığı için yapmayabilirler diye düşünüyorum. Bir keresinde Tv alıp getirmiştim. Arıza yaptığında burada aynı markanın teknik servisine müracaat ettiğimde yurt dışından satın alındığı için burada garantisi yok denilmişti.
mangırla falan sorunum yok. anlatabildim mi sorunumu?

Yurt dışından alınan cihazların içinden bir kart çıkar. Bu kartı, faturayla birlikte Türkiye'deki temsilciliğe gösterdiğiniz vakit, cihazınızı garanti kapsamında (1 yıl) tamir ettirme hakkınız var. Ama firmanın Türkiye temsilciliğinin olması gerekiyor. Büyük firmaların çoğu Türkiye'de dağıtımı kendileri üstlenmiş durumda. Yine de almadan önce Türkiye temsilcilerine (bayilerine değil) sormakta fayda var.
Ama cihazı Türkiye'de almanın daha avantajlı olduğunu bilin. Birinci avantaj, deneme süresi uygulayabiliyorlar. İkincisi, çok daha iyi pazarlık yapılıyor. Üçüncüsü, garanti süresi 1 yıl değil, 2 yıl.

Son düzenleme:
Üst Alt