Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından Tekerlekli Sandalye alma prosedürü nedir?

Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Yakın zaman da özellikli hafif tekerlekli sandalye raporu aldım
İlk defa bir tekerlekli sandalye alacağım yardımlarınızı rica ediyorum.
Konu ile ilgili prosedürü bilmiyorum ne yapmam gerekiyor detaylı bilgiye ihtiyacım var
Bura da bir çok firma ile görüştüm çoğu bilgisiz, benim istediğim kalite de tekerlekli sandalye yok
Yahut ciddi fiyat farkı var Yurt dışı sitelerden araştırmalarım sonucun da yarı yarıya fiyat farkı olduğunu gördüm
Üstelik bu tür ürünler de Engelliler K.D.V. den muaf tutulduğu halde firmalar ısrarla %18 K.D.V. ekliyorlar
Sade de gelecek olursam Yurt dışından tekerlekli sandalye alan varmı? Varsa eğer lütfen nasıl aldıkları ile ilgili
Süreci detaylı şekilde burada paylaşır mısınız lütfen S.G.K. Yurt dışından alınan tekerlekli sandalye için
Yahut başka medikal malzeme de olabilir ücret ödemesi yapıyor mu? Yapıyorsa hangi belgeleri istiyor
Örneğin ben Yurt dışın dan yarı fiyata çok güzel bir tekerlekli sandalye buldum ama prosedürü bilmiyorum
Bilgisi olanlardan bilgi rica ediyor şimdiden ayıracağınız değerli zamanınız için teşekkür ediyorum.

yurtdışından manuel alıcaksan gumruğe takılmaması için biriyle getırmen gerekıyor. yoksa shipping ve gumrukle tr den daha pahallıya gelir.
ölçüleri de çok ıyı vermen lazım.onlar gelıp alamıyacağına göre..
panthera,quicke,meyra,rgk gıbı markaların tr dıstrıbutor fıyatları yurtdışıyla aynı dıye biliyorum. ilk defa sandalye alıcağın için işin çok kurdu olmadığını tahmın edıyorum. o yuzden risk.
ayrıca sgk ödemez manuelini yurtdışından alırsan

engelli_biri

Kendisi gidip getirenler hiç bir sorun yaşamaz. Bir akraba yanında getirirken de sıkıntı çıkmaz (çok büyük olasılıkla). Ama nakliye ile gelirken astarı yüzünden pahalıya gelir.

Artık aktif sandalyeler yurt dışı ile aynı fiyatlara satılıyor burada da. İkinci el söz konusu olduğunda yurt dışında iyi fırsatlar yakalanabilir. Onun dışında Türkiye'den almak çok daha doğru olur.

Aktif sandalye söz konusu olduğunda dünyanın en iyisi Panthera'dır. 10 tane kriter sıralayın, hepsinde en öndedir. Bütçesi elveren için ilk tercih Panthera'dır bence...

Ve aktif sandalyeleri mutlaka deneyerek almalısınız. Her markayı/modeli deneyip öyle karar vermek gerekir.

Cloud.
Merhaba getirte bileceğim kimse yok maalesef internetten online sipariş ile almayı düşünüyordum.
Yazdıklarınız fikirlerime yön verdi teşekkür ederim Türkiye den almak daha mantıklı sanırım.
Adı geçen firmaların internetten Türkiye [FONT=sans-serif]dıstrıbutorlerini araştıracağım değerli bilgiler için çok [/FONT]teşekkür ederim.

@OturanBoğa

[FONT=sans-serif]Merhaba getirte bileceğim kimse yok maalesef internetten online sipariş ile almayı düşünüyordum.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Türkiye'den almak çok daha doğru olur demişiniz evet size katılıyorum özellikle de deneyerek almak gerekiyor
zaten Yurt dışından denemeden alma konusun da ciddi tereddütlerim vardı sizler de böyle söyleyince vazgeçtim
sonuçta bizlerin bir parçası tekerlekli sandalye çok iyi karar vermek gerekiyor
[/FONT]

buradan incelediğim de çok ciddi fiyatlar söz konusu bu şartlar da sanırım aktif tekerlekli sandalye hep hayaller de kalmaya
devam edecek gibi görünüyor.
https://www.schulte-derne24.de/revolution-r2-aktivrollstuhl-faltbarer-rahmen-758/
linkte ki tekerlekli sandalye aktif ve sanıyorum bu ara kampanya yapmışlar fiyatı çok uygun idi
Yurt dışı olması sebebi ile çok endişelerim ve bilgisizlik vardı ancak söylediklerinizden sonra
Türkiye den bakmaya karar verdim.

Bir de Bülent bey sitemizin alışveriş kısmın da eskiden daha çok çeşit vardı
şuan ise bi kaç markadan ibaret özellikle Otto bock ve Meyra gibi kendini kanıtlamış önemli markalar
neden yok bi ara Bischoff & Bischoff da vardı beklemeliyim yakın zaman da yeniden eklenir mi bu markalar?

engelli_biri

Revolution kesinlikle bir aktif sandalye değil. Olsa olsa iyi bir manuel sandalye denebilir. 1000 Euro da gayen iyi bir fiyat. Aslında alınabilir.

Evet, eskiden daha çok çeşit vardı. Sonra Meyra ve Quickie'nin Türkiye distribütörleri değişince, ticari bağlantımız koptu. Bischoff & Bischoff'un şu anda Türkiye'de satıcısı var mı bilmiyorum.

Elim tüm aktif sandalyelere değdi. Ne fiyat olarak, ne postüral olarak, ne tasarım olarak ne de kullanım olarak panthera'ya yanaşabileni var. İsteyen istediği test sürüşlerini yapsın, mukayese etsin... O derece kendimden emin ve bilerek söylüyorum bunu.

OturanBoğa

Merhaba
Revolution için kesinlikle aktif sandalye değil demişsiniz ben onu aktif sandalye sanıyordum
aktif olup olmadığı nasıl anlaşılıyor çünkü ben onu aktif sandalye sanıyordum.

Bischoff & Bischoff bildiğim kadarı ile Türkiye de iki adet distribütörü var linkleri veriyorum

Sesan İzmir: Tekerlekli Sandalye Katlanır Aktif Adaptif Bischoff Revolution R2 - Sesan
firma ile görüştüm 1.900 Euro gibi bir fiyat verdi araç için.

Hakerman Ankara: HAKERMAN A.S.
bu firma ile de görüştüm sanki anlaşmışlar gibi bu da 1.900 Euro fiyat verdi.

Aynı araç Yurt dışında 1.000 Euro

https://www.schulte-derne24.de/revolution-r2-aktivrollstuhl-faltbarer-rahmen-758/

bura da da 1.000 Euro
Revolution R2 Aktivrollstuhl Bischoff & Bischoff faltbar

bura da da 893 Euro + K.D.V.

https://www.serviasistentes.com/tienda/sillas-ruedas-adaptables/1364-silla-ruedas-revolution-r2.html

Elim tüm aktif sandalyelere değdi demişsiniz: fikirleriniz, düşünceleriniz, tecrübeleriniz benim için önemli ve değerli
mümkünse daha ucuz sandalyeler ile ilgili fikirlerinizi, düşüncelerinizi, tecrübelerinizi yazar mısınız rica etsem.
Karar vermem de sizlerin görüşleri büyük ölçü de yön verecek.
Çünkü tekerlekli sandalyeler ile mazim yok uzun yıllar üç tekerlekli elden pedallı bisiklet ile ulaşımımı sağladım
bi kaç yıldır da 4 tekerlekli katlanır Joystick ile kuman da edilen akülü araç kullanıyorum üç tekerlekli bisikletten daha kullanışlı
ve akülü araçla her yere daha rahat girebildiği mi keşfettim Hastaneler, Marketler, diğer Kamu Kurumları ve en önemlisi
asansörler.
Velhasıl tekerlekli sandalye ile ilgili hiç bir tecrübem bilgim yok bu siteyi uzun yıllardır takip ederim
Engelliliğe Sakatlığa ve Hastalığıma dair hemen hemen her şeyi buradan öğrendim.

Bülent bey özellikle de size minnettarım samimiyetle teşekkür ederim size çabalarınızı gayretlerinizi takdirle
takip ediyor büyük bir minnet duyuyorum size ilk defa tekerlekli sandalye alma arifesin de bu site ve
sizlerin sayesin de bilgi ve tecrübe edinerek karar vereceğim, alacağım sandalye ye.

engelli_biri

Distribütör hakerman'dır o zaman. Sesan İzmir bayisidir.

Aktif sandalye rijit şasilidir. Yani katlanmaz. Ölçüleri kişiye göre yapılır. Az dokunmayla büyük hareket sağlar, akar gider. Her kullanıcı için farklı seçenekler sunulur vs.
Bunlar zaten bellidir... Fiyatları da 8000 TL'lerden başlar. Daha ekonomik seçenekler ne dersen, Meyra'nın Avanti'leri, Quickie'nin Life'ı, birkaç da İtalyan modeli var. Fiyatları 4-7 bin lira aralığındadır. Eder mi bu fiyat dersen, bence etmez. Bunlara o parayı vereceğime biriktirir, Panthera/aktif alırım.

Ekonomik ne olabilir dersen, boyun ve kilon kaç?

Not: Güzel sözlerin için teşekkür ederim :)

Merhaba

aktif sandalyenin katlanamadığını bilmiyordum yeni öğrendim sayenizde yeni bir bilgi daha öğrenmiş oldum
bu tür küçük detaylar biz Engelliler için çok çok önemli şeyler görüştüğüm firmalar bile böylesi bir detay
vermediler maalesef belki de kalkıp İzmir'e yahut İstanbul'a gidecektim bilmeden ve orada öğrenecektim
bu bilgiyi öğrendikten sonra hayal kırıklığı ile ya almadan boş dönecektim ya da hiç araştırmadan bilmediğim
bir tekerlekli sandalyeyi yüksek bir fiyata eli boş dönmemek için alacaktım.
Görüyorsunuz değil mi bana ne ve diğer arkadaşlara ne kadar önemli bir bilgi daha vermiş oldunuz
çok teşekkür ederim sağ olun hep var olun.

Aktif sandalyenin katlanamadığını öğrenince maalesef aktif sandalye almaktan vazgeçtim
çünkü otomobilin bagajına koyabilmem ve daha pek çok yerler de kullanmak için katlanabilir olması gerekiyor.

Kilo: 65 civarı
Boy: 1.45

Ekonomik alabilirlik durumum maksimum 3.000 tl civarı + 950.00 tl S.G.K. ödemesi

Not: Bilgilerini, tecrübelerini bizlere sunan faydalarından bizleri bilinçlendiren kendileri de bizler gibi Engelli olup
bu kadar zorlukların için de bir de bizler için olağanüstü çaba sarf eden insanüstü sabır ve gayret gösteren
sizler gibi değerli, kıymetli insanlara çok daha güzel sözler söylemek isterdim ancak kelime dağarcığımın darlığından ve
cahilliğimden söyleyecek söz bulamıyor affınıza sığınıyor enerjinizi takdir ediyor göstermiş olduğunuz alaka için
samimiyetle teşekkür ediyorum.

Merhaba arkadaşlar

Malumunuz S.G.K. yurt dışından alınan ya da herhangi bir vatandaş vasıtası ile
getirtilen tekerlekli sandalye veya herhangi bir Medikal malzeme için rapor ödemesi
yapar mı? diye sormuştum.

Konuyu açık ve net şekilde açıklığa kavuşturmak için bir de

Alo 170

buradan S.G.K. sordum sorumu buraya aynen ekliyorum

Merhaba
Medikal Malzeme Ödemesi Hk.

Bilindiği üzere raporlu hastalara S.G.K. 1.200.00 tl. tekerlekli sandalye ödemesi yapmaktadır.

Yurt dışından sipariş yolu ile
ya da yurt dışında ikamet edip Türkiye ye talile gelen herhangi bir vatandaşın
beraberin de getirtilen tekerlekli sandalye için de bir ödeme yapılır mı?
Yapılır ise nasıl bir prosedür izlenmesi gerekiyor?

Yurt dışın dan alınan tekerlekli sandalyeler için S.G.K. ödeme yapıyorsa?
1. İnternetten sipariş ile alınırsa ne tür belgeler isteniyor?
2. Yurt dışın da yaşayan vatandaşın beraberin de getirtilir ise ne tür belgeler isteniyor?

diye sormuştum nihayet bugün sonuçlandı cevabı yazılı olarak istedim ancak yazılı veremezlermiş
sadece telefon da söyleyebilirlermiş :))) neyse telefon da söylenenleri aynen yazıyorum.

Yurt dışından alınan herhangi bir Medikal ürün de (Bayilik ve barkod numarası olmayacağından)
ödeme YAPAMIYORUZ...

açık ve net bir şekil de bilgilenmiş olduk.

Üst Alt