Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından Türkiye'de bir bankaya en çok ne kadar para yatırılabilir?

Konular
31
Reaksiyonlar
0
Merhaba.Evliyim.Eşim japon.Şubatta Türkiye'ye taşınacağız.Eşime oturma izni alabilmek için banka hesabımda 6000$(22 bin tl) olması lazım;Türkiye'de çalışmadığım için.Türkiye'deki bankaların para yatırma limiti var mı? En fazla hesabıma ne kadar yatırabilirim?

merhaba
yurt içi kartsız atm den para yatırma limiti 20000 tl ust sınır yada 20 000 e çok yakın olmalı
oturma izni için ise eskiden akarayda dovız bozdurmus gibi gösterip halleder alınırdı

veya bankaya yatır cuzdana işlensin sonra geri çek
bunu yapan firmalar var belli tutar karşıığı adına yatırıyor sonra geri çekiyor
tabi komisyon ile

hatta bazı ulkeler kısa dönem oturma iznine para bile istemiyor

sizin bahsettiğiniz oturma izni farklı bir kapsamdda olabilirmi ?

Engellektuel Cevabınız için teşekkür ederim.Aile İkamet İzni alacağız.Bize çalışmadığım için banka hesabında 6000$ olmasını söylediler.Bankaya para yatırıken MASAK'a takılma olasılığı var mı?

@doctor_student Masak kara parayla alakalı olduğu için finans uzmanımız illa ki araştırırlar diyor. Sen eft i yaparken oturma izni için koyacağını belirt.

Love Master Cevabın için teşekkür ederim abi.Parayı Türkiye ye döviz olarak getirip havalimanında eşimin adına bozdurup bankaya öyle yatırmayı düşünüyorum.Elimde havalimanın verdiği exchange faturası olur bi sorun çıkarsa onu gösteririm

Birader sadece fikir amaçlı söylüyorum. İstersen bi 6 aylık türkiyede kalın, yaşayın, görün sonra temelli kalmayı düşünürsünüz. Tabi siz bilirsiniz yinede. Problem olmazsa bişe soracağım. Hangi şehirde yaşamayı düşünüyorsunuz?

biz bir almancı bulamadık almanyada avrupada yaşamak istiyorum:cool::cool::cool::cool::cool:

şefim bu konuların tarafı olduğuna göre göç idaresindeki kralcı yaklaşımı anlatmama gerek yok
göç idaresindeki zatlar senin kısa dönem aile ikamet izninin bankaya para yatırmadanda onaylayabilir
tam tersi onaylamayamamdabilir

işin özeti göç idaresindeki memurun risk değerlendirme yöntemine göre değişir

mmasak olayına gelince
hocam türkiyede ikkamet etmek istiyorsun
peki bu ikamet süresince nasıl geçineceksin ?
veya noterden ailenin ve senin sorumluluğunu aldıgını onaylayan birisi varmı ?
göç idaresindeki memur riski değerlendirirken bu sorulara cevap arayacaktır

istersen göç danışmanı murat erşahin beye (0 533 262 37 42) sorularını iletebilirsin
kendisi her türlü ikamet izni ve prosedürler konusunda bilgilidir
sanmam ama nerden ulaştın derse aykan inal yönlendirdi diyebilirsin
bunyesinde sağlam avukatlar da mevcut sana ardımcı olacağından şüphem yok

malesef göç idaresi varsayımlarla akıllarda soru işareti yaratan bir kurum şu an için ve her gun birşeyler değişebiliyor
bu sebepten murat bey veya başka bir göç danışmanını arayarak bilgi almanı öneririm

@He-man Türkiye'de evlendik zaten :D

Engellektuel

Cevabınız için teşekkür ederim.Eşim Japonya'da öğretmen.Asgari ücret 8/9 bin tl arası japonya'da.Öğretmenlerin maaşı daha bi yüksek. Türkiye'ye göre maaşı çok iyi.Eşimin ailesininde durumu çok iyi onlarda yardım ediyolar.Banka'da birikmişimiz var. Ben EKPSS'ye gireceğim onun için Türkiye'de yaşamayı istiyoruz.

Japonya'da iş hayatı çok zor.Sabah bir çıkıyorsunuz gece 12 de evde oluyorsunuz.Aralıksız 48 saat çalışan insanlar var.İş stresi yüzünden intihar oranı çok fazla burda.Bir de yabancı iseniz daha bir zor.Ne yazık ki çoğu japon ırkçı.Bir japonun yapmıyacağı işleri size yaptırıyolar.İş yerinde bir tartışma olsa siz haklı olsanız bile her zaman japonun tarafını tutuyor patronlar çünkü o japon onun ülkesi o yüzden Türkiye daha iyi benim için

umarım sizin için hayırlı olur
expat olarak çalıştığım dönemlerden dışarıda çalışma zorluklarını biliyorum

şefim senin mesajın beni doğruladı adeta
türkiyeye japonyadan akın var akın diye espiri yapıyordum kendimce
kyocera ricoh vs

distribütör firmaları satın alıp üs kuruyorlar

eşinize ve size tekrar mutlu yarınlalr dilerim

Üst Alt