Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışındayım. İşitme engelimden rapor alıp emekli olmak istiyorum?

beyzas

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Slm Ben yurtdisindan sitenize baglaniyorum.ben de sonradan olma her iki kulakta %90 a yakin isitme kaybi var benims sorum su yur´tdisinda bui kayiptan dolayi %70 engelli kimligi vediler Tr de gelip kimlik cikartmaki istiyorum. TOPLAMDA 5975 GÜNPRIM ödemem var emekliligim onaylandi ama yasimi bekliyorum 1976 dogumluyum 50 yasinda baslayacak emekliligim. sizce bu kayip oranina ne Kadar rapor verirler ve heyete girme islemleri uzun sürüyor mu. Yardimci olursaniz cok sevinirim..

25yil calisma yilini doldurdunuzmu normal emeklilikte yasi bekliyorsunuz bende 76 dogumluyum prim dou senemi doldurmadim

ben yurtdisinda disardan borclanarak primlerimi ödedim gelen cevapta emekliligin onaylandigi 50 yasa girdigimde maasin baglanacagi yaziyor.yani prim borcum yok.

beyzas

Siz yurtdisinda ne zaman ilk sigortali olarak calismaya basladiniz

benim ilk sigorta girisim Tr denolmustu
benim cevap almak istedigim konu yani benim icin önemli olan Tr den kimlik cikartabilirmiyimAlmanyada %70 engelli kimligi verdiler%90 a yakin isitme kaybindan dolayi Tr de ne Kadar olur bu oran sizce. Raporlarimi Tr ye getirsem heyete sunsamfaydasiolur mu

beyzas

Ben kendim Türkiyede malülen emekli oldum bende daha önce bu siteden yardim aradim burda bir arkadas bana yazmisti kendisi kölnde oturuyor ismi parsanpetrol aratirsaniz siteden bulabilirsiniz hata telefon nr da yazmis ve Türkiyede engeli masi aliyor onunla telefonda konusmustum bana nasil yaptigini anlati aklimda kalanlari size yazayim ilk önce yasadiginiz yerdeki doktor raporlarini ve kullandiginiz ilaclari alip gideceksiniz ya kaymakamlikta yada belediyede engeliler icin özel yer varmis oraya müracat edilecekmis ordan hastaneye gidilirmis hastaneden alinan raporla aile ve sosyal politikalar bakanliginin her ilde engeli konulari ile ilgilenen burosu varmis oraya müracat edilecekmis aklimda kalanlar bunlar eger yanlisim varsa kusura bakmayin

tsk ederim sözünü ettiginiz tr deki kaymakamlik veya belediye mi bildigim kadariyla yurtdisindan alinan engelli raporunu tr de kabul edilmiyormus yeniden mjuayene tahlil ve heyete girmek gerekiyormus.

Emeklilik icin vergi indirimi Start mi

Merhabalar b enim kafam karisti siteddn emrklilik le ilgili tr den isitme k aybindan dolayi heyete girmek istiyorum.yurtdisindan %70 raporum var prim Borcum Yok tr den rapor alirsam erken emrkli olmak icin vergi indiriminden faydalanmam sart mi .internette arastirdigim kadariyla %40 ve üzeri raporu olan prim borcu yoksa istege bsgli emrkli olabolir yaziyor yardimci olursaniz sevinirim

beyzas

İlk sigortalılık tarihi 1 ekim 2008 tarihinden önce olup emekliliği SSK (4a) statüsünde gerçekleşecek olan kişiler emekli olmak için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek zorundalar.
Bu hakka başvurabilmek için çalışan statüsünde sigortalı olmalısınız. O esnada vergi dairesine gidip başvurmalı ve hastaneye sevk almalısınız: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

ben yurtdisindan borclanarak primlerimiodedim tr de sigorta girisim vardi fakat su an Yurt disinda annelik iznindeyim yani su an calismiyorum .isitme sorunu bende Ileri derecede tr de rapor alip emeklilige basvurmak istiyorum primborcum yok ankaradan onaylamndi emekliligim yasi beklemek istemiyorum durum bu su an tr decalismiyorsam erken emekli olamazmiyim

beyzas

Yukarıda da yazdığım gibi, vergi indirimine başvurmak için çalışan statüsünde sigortalı olmalısınız.

Merhabalar ben daha önce de siteye sormustum emeklilik hakkiyla ilgili simdi benim prim borcum yok yasimin gelmesini bekliyorum benim engelim isitme den sag taraf %90 sol taraf %80 duymuyor bu durumda yurtdisinda %70 verdiler tr de heyete girip rapor alirsam yasimi beklemeden emekli olabilirmiyimdiye sormustum.bikac cevap aldimbu siteden ama kafama takilan soru su vergi indirimine basvurmadan da islemler yapiliyormu veya vergi indiriminden faydalanmak icin tr de calisiyor ollmammi gerekiyor.

beyzas

Vergi indirimine başvurabilmek için Türkiye'de çalışıyor olmak gerek.

vergi indirimi olmadan emeklilige basvuramazmiyim emeklilik sartlari siralanirken primve gününü tamamlamis olanlar diye geciyor

beyzas

Son 2520 primin fazlası bağkur ise, emeklilikte vergi indirimine ihtiyacınız olmayacak. Eğer fazlalık ssk (4a) ise, bu durumda emeklilik için vergi indirim hakkı elde etmiş olmanız şart

benimhepsi ssk 4a dan borclanma yapilip disaridan ödedim.yani bu durumda engelli statusunde emekli olma sansim yok dogrumu anliyorum

yani tr de sigortali calisirsam ne kadar süre calismam gerekiyor.

sigorta pirimlerinizi ödemişsiniz fakat erken emekli olmak istiyorsanız. türkiyede engelli statüsünde olabilmek için. herhangi bir işyerinde çalışıyor göstermelisiniz kendinizi.

Slm mustafa bey

FORUMDAN ANLADIGIM KADARIYLYA VERGI INDIRIMI KARTICIKARTMAM GEREKIYOR

KAFAM IYICE KARISTI

beyzas

4a ssk statüsünde emekli olacaksanız evet, vergi indirim hakkı elde etmeniz şart. Emeklilik için şu tabloya tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

vergi indirimi gerekiyor ama o çok kolay yeterki siz turkiyeye geldiğinizde çözülür üzülmeyiniz aklınızda karışmasın

ılk sıgorta gırısım 1993 eylülancak yasım o taıhte 18 altında oldugundan ılk yurt dısı hıymet baslangıcımolan 1998 kabul edıldı borclanma yapılırken o zaman ben 1998 tarıhını esas alacagım dogrumu gönderdıgınız tablodan

bende almanyada bir engelliler is yerinde 2006-2011 arasi sigorta primim yatti, %100 engelli raporum var. Türkiyeden Emekilik sartim nelerdir

Aciya_Gülmek

4a statüsünde ssk'Lı çalışan olarak sigortalı olacaksanız 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 primle emeklilik mümkün oluyor.

Üst Alt