Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışındayım, işitme engelliyim, askerlik işlemlerimi nasıl yapacağım?

Konular
30
Reaksiyonlar
0
ben suan yurt disnda yasiyorum misirda 12.03.1991 dogumluyumm askerlik kagiidmin geldiginden suphe ediyorumm...
ben yurtdiisnda oldugumm icn bu durumda ne yapmaliyimm askere gitmek istemiyorum.... benimde iistme sournum var elimdeki istme testi soyle

1. test saglik bakanligi devlet hastanesinde yaptim tarih 10.04.2009

sol sag
hava 57 58
kemik 57 58

2,testim medical park ozel hastaneside yapildi tarih12.01.2009

sol sag

hava 42 50
kemik42 47

benimde ic kulak teshiis konuldu kuuckken ates geciridm yada terfik kazasindan kaynakllana bir duurmdur bu 2 sbeten biri bide bacagimda 62 dkisli bir iz var trafik kazasi geciriidgimde ammelyata aldilarr boylee:)

sizce askere gidecekmeiyimm:(

Merhabalar arkadaşlar , bende yurtdışında çalışmaktayım(libya)

Türkiyede de var olan işitme kaybım , gürültülü çalışma ortamı(şantiye) yüzünden aşırı derecede ilerledi , şuanda phonak milo micro plus aletini (sağ kulak için )verdiler , 7. günüm aleti kullanmaya başlayalı , çalıştığım yerin sağlık sistemi ve şartları , birazda benim arapça dil problemim yüzünden doktordan bu detayları alamadım , detaylı bilgi veremeyeceğim (hava kemik vs )sizlere bende ki işitme kayıpları , arapça odyo testi sonuçlarından anlayabildiğim kadarıyla :
sol :48db
sağ :62 db

Emre'nin sorusunu okurken , kendi sorumuda altına ilave edeyim istedim , askerlikle yükümlümüyüm , yoksa muafmıyım

ınnaın okuudmm bısey anlamdımm:( ıstme sorunu ıcnnn:( sizce airlarmi beni bulent abi?

Rahat olun 2 nizde askerlik yapmazsınız.tek kulak bile 50 db nin üzerinde olanlar bile yapmıyor.ama orda biraz mücadele etcen duymuyorum diyeceksin olmuyor diyeceksin.muhtemel acemi birliğine gönderirler ordanda siz söyledimi çürük verirler.

Arkadaşlar neden yanlış bilgi veriyorsunuz anlamadm duymayan adam acemi birliğine nasıl gider bunlara sağlam raporunu kim verecekki bunlar askere gidecekler. Kardeş sen ilk önce bulunduğun yerdeki konsolosluğa git durumunu onlara açıkla seni yetkili doktoro gönderirler eğer onlar çürük raporu verirlerse işin orda biter eğer karar veremezlerse türkiyede bir asker hastanesinde muayene olması uygundur kararı verirler. Türkiyeye geldiğinde bir askerlik şubesine gidersin rahatsızlığını anlatırsın seni en yakın asker hastanesine sevk ederler raporunu verirler hepsi bu kadar muaf olursun merak etme.

Üst Alt