Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt içinden alınacak araç için ÖTV ve KDV ödeniyor mu? [Soru]

etem2000

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kardeşimin geçirmiş olduğu damar tıkanıklığı nedeni ile sol bacağı efeksiyon nedeni ile kalçadan kesildi. Sakatlık oranını bilmiyorum. Şu an hastanede yatıyor. Kendisin çıkmadan bir araç almak istiyorum. bunun ile ilgili olarak neler gerekli ve sakatlılık derecesi hakkında bir bilgimde yok beni aydınlatırsanız sevinirm.

Kardeşinizin kendisinin kullanmak ve araçta özel donanımın bulunması şartıyla ("sol bacağını kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanıma sahip araç kullanır" ibareli rapor olmak zorunda), ÖTV muafiyetli araç satın alabilir
Aldığı aracı 5 yıldan önce satarsa, başta ödemediği ÖTV'yi geri öder.

KDV muafiyeti zaten söz konusu değil.

Ya oturanboğa sol bacak diyor arkadaşımız bi yanlışlık olması sol bacağa terörle mücadelede gazi olanlardan hariç araç yok sanırım ötv li bu konuda yanlış bilgi aktarmış olmayalım. ve sol ayak olduğu için de otomatik vitesli araç ibareli ehliyet veriyorlar yanlışım varsa düzeltin..

otomatik vitesli araç alırsanızda ötv ödersiniz. çünkü otomatik vites özel donanım sayılmıyor.

Sol bacak için özel donanım ibareli rapor alıp araca özel donanım taktırılabilirse alınabiliyor. Sitede 1-2 arkadaş almış. Bence alamazlar, ama almışlar. Bu durumda ben de "deneyin"den başka bir şey söyleyemiyorum...

Üst Alt