Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt içinden araç alımında aracın en düşük yaş sınırı kaçtır?

Cengi z

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
yurt içinden araç alımında aracın en düşük yaş sınırı kaçtır. 2.el araç alındığında satmak için illa 5 yıl beklemek zorundamıyız. 1990 model otomatik vitesli bir araç alınabilir mi? Alındığında istediğimiz zaman istediğimiz bir kişiye satabilirmiyiz.

Yurt içinden alınan araçlarda ÖTV istisnasından yararlanmak için doğal olarak sıfır km araç almak şart. Zira ikinci elde zaten ötv yok ve istisna da olamaz.

İkinci el araçta vergi istisnası olmayacağına göre, alım-satımda da hiç bir kısıtlama söz konusu olmaz. İstediğin zaman al, istediğin zaman sat.

Sayın Bülent bey, memur olarak işe yeni atandım. kullandığı cihaz ve protezler oto. vitesli araç ibareli H sınıfı eliyeti alırken rapor almaya gittim. hastalığım Spinal müsküler atrofi ve ayaklarda deforme olduğundan ayaklar yana açık ve topuklarımın üzerine yürüyorum. Dolayısıyla sol ayağımın topuğu ile debriyaja bastığım için bazı araclarda debriyajın çevresi dar. Bunun için her aracı rahatça kullanamıyorum. spinal müsküler atrofi hastalığımdan dolayı bana ehliyeti ilk gittiğim doktor vermedi. ama farklı doktora gidip sadece ortopedik rahatsızlığımı mana ederek ehliyeti aldım. fakat şu anda araç olacak durumum yok. yurt dışından araç almak istiyordum ama yazılarınıza bakılırsa onu da alamam. şu anda 7, 8 bin liralık golf almayı planlıyorum. ayrıca benim vitesli motosikletim var. yasal değil ama trafiğe çıkıyorum. golfü alırsam. o da aynı olacak. yurt dışından kendim kullanacağım bir araç almak için hiç şansım yok mu? veya burada herhangi bir otomatik vitesli araçla trafiğe çkamaz mı yım. illaki engelli pilakası olması mı gerek. sonuçta araç otomatik vitesli.

Yurt dışında sadece 3 yaşında araba getirebilirsiniz onların modeli ise 2011-2010 ve 2009 olması gerekir elinizdeki paraya bu modellerden araba alacağınızı sanmıyorum..
Ehliyetiniz H sınıfı ise Evet alacağınız arabada illaki engelli plakası olması lazım..
Ehliyetiniz B sınıfı ise istediğiniz 2 el otomatik vites bir araba alarak kullana bilirsiniz..

birde memur olduğum için maaşımda vergi indirimi için defterdarlık üzerinden hastahaneye başvuru yaptığımda bana daha önce ehliyet için rapor almaya çalışıpta raporu vermeyen doktorların da içinde olduğu heyet bana 17% rapor verdiler. Şu anda asaletim onaylanmadığından dolayı itiraz etmiyorum. yani ehliyet almak için gittiğimde SEN AĞIR ÖZÜRLÜSÜN EHLİYET ALAMASSIN. Maaşta vergi indirimminden faydalanmak için gittiğimde ise SENİN HİÇBİR ŞEYİN YOK diyorlar. Sizce burada yüzdelik oranı belirlemek için hangi kırederler göz önüne alınıyor. Ayaklara çektirdiğim filmlere hastahanede hiçbir dokor bakma bakmadı. Asaletim onaylandığında farklı hastahaneye yeniden başvuru yapaçağım. Aynı şey olduğu daktirde bu konuyla ilgili bakanlıklara dilekçe yazmayı düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım.

teşekkür ederim. yurt dışından alınan araçta illaki özel tertibatlımı olması lazım

Cengiz kardeş,

Yazılarından anladığım kadarıyle sen kesinlikle otomatik vitesli ve gaz ile freni elden de kullanılabilen özel tertibatı araç almak zorundasın. Fakat malesef yurt dışından yeni gelecek araçlarda azami 3 yaş sınırı olduğundan (2009-2010-2011) bahsettiğin paralara böyle bir araç zor.

Selamlar

teşekkürler. o zaman 3 yaşını geçmemiş araç ilerdealırım benim ehliyetimde kullanabileceği protezler otomatik vitesli araç yazıyor. yani özel tertibatlı değil. özel tertibatlı araçlar harici yurt dışından araç getirtilemiyor. engelliler arası eşitlik yok. Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.

Üst Alt