Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışı borçlanması yapıp kalan primlerimi isteğe bağlı ödersem emeklilik..?

Aydin2013

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayin Bülent Abi,

Saygi selamlarimi iletir Tesekkür ederim.
Gelecek 2013 Yeni Yilinizi Kutlar ve esenlikler dilerim.

ASAGIDAKI Sorularima cevap verirseniz cok memnun olurum.

1.) 1968 Dogumluyum, ve Augustus 1987 den beri Almanyada Isci olarak calisiyorum.
Türkiye de hic calismadim. Almanyadan calistigim yillari borclanip primlerimi disaridan ödeyip emekliligi hak kazanabilirmiyim.

* Veyahut Malulen Emekli olabilirmiyim.??

2.) YÜZDE 60 engelli raporum var 2009 , dan itibaren.

3.) Yurtdisinda calistigim icin Türkiyede Mart 1994 Dört Hafta Dövizli temelli ASKERLIK YAPTIM.

4.). Engelli oldugum icin Türkiyede Emlak Vergisinden faydalanabilirmiyim. Ve Kira gelir Vergisinde faydalanabilirmiyim.

Tekrar Saygi selamlar.

K. Dogan
Almanya

Ben cevaplasam olur mu ? :)
1-Kesin dönüş yapar iseniz yurt dışı borçlanma hakkı kazanırsınız diyelim ki kesin dönüş yaptınız yurt dışı borçlanmanın tamamını öder iseniz girişiniz 08/1987 olur.Borçlanma yapmadan önce bir iş yerinde ssklı olarak çalışıyor olmalısınız. Yine bu esnada vergi indirim hakkı alırsınız.
NOT:Vergi indirimi müracaatı esnasında çalışıyor olmak şart.
*Zaten erken emeklilik hakkı kazanıyorsunuz malulen emekliliğe gerek yok..
2-Raporunuz ile vergi indirim hakkı kazanacaksınız ki erken emekli olun 60% raporunuz ile 2.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz. (Yurt dışı borçlanmasının tamamını yapmanıza da gerek yok 3600-4000 gün arası borçlanma yapabilirsiniz.
3-Emekliliğinizi hiç bir şekilde etkilemez bilakis 4 haftalık süreyi de borçlanarak prim gün sayısı kazanabilirsiniz.
4-Engelli olduğunuz için Türkiye'de 200 m2 geçmeyen tek dairenize emlak vergisi ödemezsiniz bulunduğunuz ilin Belediyesine rapor ve kimliğiniz ile müracaat edebilirsiniz.

Üst Alt