Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışı iş seyahati trafik kazası sonrası tazminat ve çalışma gücü kaybı aylığı..?

ASSG

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 3,5 yıl önce yurtdışında bir iş seyahatinde iken trafik kazası geçirdim. 2 ayrı yerimde ciddi hasar var: boyun omurlarım ve karın duvarım. Başvurumu yeni yaptım. İşgöremezlik oranım Nisan 2017'de %34,20 olarak belirlendi. Çalışma gücü kaybına bağlı olarak aylık almaktayım.

Ben bir takside, arka koltukta ve emniyet kemerim bağlı şekilde seyahat etmekteydim. Polis raporuna göre 100% karşı tarafın sürücüsü suçlu.

Birkaç sorum var, tecrübeli arkadaşlar umarım yardımcı olabilir.

-Hem SGK'dan çalışma gücü kaybı aylığı, hem de yurtdışındaki sigorta şirketinden tazminat talep edebilir miyim? Yurtdışındaki sigortadan tazminat alabilirsem, bu SGK'dan aldığım aylığın kesilmesine ya da azalmasına yol açar mı?
-Kaza olalı 3,5 yıl oldu. Yurtdışındaki sigorta şirketinden bir hak talep etmem hala mümkün mü? Çalışma gücü kaybı raporum 2017 Nisan tarihli.

Gördüğünüz gibi, oldukça tecrübesizim. Bana yol gösterebilirseniz çok çok sevinirim.

Herkese iyi bayramlar, iyi akşamlar dilerim.

Ücretsiz Destek,

Çok teşekkürler, haklısınız :)

Kaza 2014 yılında, Birleşik Arap Emirliklerinde, Dubai - Abu Dhabi arasında oldu. Ben takside idim ve emniyet kemerim bağlı idi. Polis raporuna göre 100% karşı tarafın sürücüsü suçlu. Kaza 2014'de olmasına rağmen, sürekli çalışma gücü kaybım %34,20 olarak 2017 Nisan'da tespit edildi.

Benim için asıl konu, dünya çapında şirket çalışanlarını yurtdışı seyahatlerinde sigortalayan ve kalıcı sakatlık durumlarında tazminat ödeyeceğini belirten yurt dışı menşeyli (Avrupa)bir firma üzerinden tazminatımı almak. Bunun için işlemleri başlattım. Ancak sigorta şirketi kalıcı sakatlık oranını kendi uzmanlarının hesaplamasından bahsediyor. Ben elimi güçlendirmek için %34,20 sürekli işgöremezlik raporumu yolladım. Bir de engelli % tespiti yaptırmalı mıyım? Haklarımı tam olarak almak için başka nelere dikkat etmem gerekir?

Çok teşekkürler...

Üst Alt