Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışında çalışma vizesi almak?

Konular
20
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar herkese selamlar. %55 engelliyim. Malesef bipolar raporum var.
Bu sorun teşkil eder mi ? İlk bunu sorayım.
İkincisi ise hangi ülkeleri tavsiye verirdiniz?
Aklımda dubai ve canada var.
Malesef covid yüzünden elim kolum bağlı.
Artık maddi durumumu düzeltmek istiyorum. Bu evde oldukca iyileşeceğimi sanmıyorum.
Yurtdışı bence benim için en iyi seçenek.
Lise mezunuyum aklımdayken.
Bunuda not düşeyim.
Simdiden yardımlarınız için teşekkürler..

yorgunzihin

Üniversite mezunu olmadan ve dil bilmeden çok zor iş bulursun.

Tek çözüm yolu Ankara anlatması ile gidebilirsin. Alaylı olacaksınız ve elinizde altın bilezik olacak. Su tesisatı ustası, klima tamir ustası, boya badana ustası, pasta ustası, kuaför, doğalgaz döşeme ve tamir ustası olmanız gerekir. Elinizde ustalık belgesi olacak. Ankara anlaşması ile her ülkeye gidersin.

Hayal kirikligina ugratmak istemem sizi ama sizin isiniz biraz zor,ben sirket vasitasiyla bile nerdeyse 2yildir ugrasiyorum,calisma iznim vizem kabul edildigi halde bir suru sikintilar yasadim,araya oandemi girdi,hic bir sey eskisi gibi kolay degil artik.

Sirket sahibi arkadasim o bile yetmiyor,hesabinda yuklu para olacak,ingilizce sart,heleki turksen zaten bastan cok zorluk yasatiyorlar,ben bir kac aya gidecem kismetse,insallah sizde hayallerinize kavusursunuz.

Ben de 2 yıldır bunu düşünüyorum ama sanırım gidemeyeceğim..

Yurt dışında yaşayan üyeler cevap yazabilir. Fransa, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde yaşayan engelli üyeler var.
Şartları daha iyi bilirler.

Avrupa ülkelerinde protezleri devlet ödüyor. Engelli kişiler taksi ücreti ödemiyor. Sosyal hakları bizim ülkemize göre çok daha iyi... İş bulmaları daha kolay ve maaşları daha yüksek.

Oscar

Kısacası gülünecek çok şey var burada tek kelime inan bana boş konusmussun inan boş. Nerede hangi şartlar yazıyor üni mezunu dil gerektirdigi? Üni mezunu olsan ne faydası var çoğu ülke senin diplomamı tanımıyor bile bile en az 4 5 sene çalışacaksınız denklik verebilirsin. Dil hangi dili öğrenmek istiyorsanız o dilin konuşulduğu ülkeye gitmeniz şart. Başkada dil öğrenilmez zaten. Ankara anlaşmasıyla her ülkeye gidemezsin nereden salladin bunu? Her ülkenin şartları farkli

evet istorika sonunda isvece geldim şükür,ama işveren arkadaşım oldugu halde çalışma vizeyi alırken çok zorlandım,2 aydır burdayım kiralık ev ancak bulabildim,şimdi türkiyedeyim istifamı verip tekrar isvece dönecegim,ben yönetici pozisyonunda çalışacagım için acilen ingilizce ögrenmem lazım,3 ay özel ders alıcam kısmetse artık tamamen yerleşecem,isveç almanya hollandadan daha iyi,iş imkanı burda fazla,maaşlar yüksek tabi ona görede pahalı ama yinede çalışıyorsan rahatca yaşabiliyorsun,çalışan insana çok deger veriyorlar önce insan kavramı var burda patronlar kafasına göre elaman çıkaramıyor,sosyal haklar ve çalışma şartları süper,tabi kültür farkı var ama zamanla alışacagım inşallah.

burda en çok sevdigim şey sınıf ayrımı yok,doktorda olsan inşaattta amelede olsan insanlar sana aynı saygıyı gösteriyor,yani meslek farkı kişinin hayatını etkilemiyor,buraya gelenler var türkiyeden onlarla konuştugumda isveçte iş çok kimse aç kalmaz ama ingilizce bilmen şart,meslegin ne olursa olsun akıcı şekilde ingilizce bilirsen burda aç kalmazsın dediler,isveçce ögrenmene gerek yok çünkü halkın tamamı nerdeyse ingilizce biliyor,çok özgür bir ülke kimse kimseyi rahatsız etmedigi sürece nasıl istiyorsan öyle yaşabilirsin,çocuklara çok önem veriyorlar egitim üst düzey kaliteli,başbakan çocuguda olsan işçi çocuguda olsan aynı egitimi alıyorsun,bu durumda çocukların daha kaliteli yetişmesine katkı saglıyor.

benim yaşayacagım göteborg ta suryani,kürt iranlı çok ama hepsi önceden gelmişler,buraya uyum saglamışlar,ama hem pandemiden dolayı hemde yaşanan mülteci olayından dolayı isvece kalıcı olarak gelmek bayagı zorlaşmış,mesele benim çalışma iznim var kısmetse oturum izni almak için en az 4 yada 5 sene burda sıkıntı çıkarmadan yaşamam lazım,yada evlilik yapıp 2 sene kalmam lazım,tabi oturum almak burda önemli şengen vizesi sahibi oluyorsun,istedigim ülkeye girip çalışma yaşama hakkkın var,çalışma izni çok önemli degil önemli olan oturma hakkı almak yani:)

ögrenci olupta isvece gelen bir arkadaşla tanıştım,turist olarak gelmiş bir kaç defa,burda şirketlerde iş aramış,şirkette iş bulup burda kalıcı olmuş,tabi çok ugraşmış ama başarmış,ingilizce olunca birde geçerli meslegin olunca burda kalmak biraz daha kolaylaşıyor,şansında yardım etmeli tabiki:)ben ksımetse çarşamba dönecem,bir adım attık herşeyin hayırlısı,sormak istedigin birşey varsa bilmiyorsamda orda sorar sana bilgi verebilirim.

benim kişisel kanatime göre şu durumda almanya,hollanda,ingiltere filan cazip degil,en cazip ülkeler iskandinav ülkeleri,mesela ben gidip görmedim ama danimarkayı,fillandiyayı çok övüyorlar,çalışma koşulları ve ücretler daha yüksekmiş.iş imkanları daha fazlaymış öyle söylüyorlar ne derece dogru bilemiyorum tabi.

Sizin adınıza çok sevindim. Yanlış hatırlamıyorsam, yaşadığı evden atılmaya çalışılan sizdiniz değil mi?

İstorika

güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim kardeşim:),sanırım beni başkasıyla karıştırmış olabilirsiniz,evden atılma gibi bir durumum olamaz çünkü ben zaten kendi evimde yaşıyordum,işim gücümde vardı benim,sadece elime gecen imkanı kullanmak istedim,daha iyi bir gelecegim olacagını düşünüyorum,birazda macera oldu bana:)

merhaba, ben sanırım hiçbir zaman gidemeyeceğim ,çünkü korkularım oluyor ve sanıyorum bu bana engel. zaten tek engelim bu gibi.
bununla birlikte ingilizce biliyorum (B2) , arapçam da B1 düzeyinde inşalllah yakın bi zamanda B2 yapacağım. Amacım arapçayı C1 yapmak olacak önümüzdeki 5 yıl içinde.

ha evet inşallah kısa süreli geziler yapacağım (en fazla 2-3 hafta süreli) ama türkiyede olunca çok zor gibi. çünkü öğretmenim ve maaşım 600 doların bile altında.

yani geçenlerde çin e bilet baktım , 48 bin tl ye eşdeğer fiyat bile çıktı. :(

sadece zor.

hakan06
Karıştırmışım, pardon😊 Kendinizi kurtarmışşınız, darısı başıma..

kar&yağmur
Benim maaşım 609 TL ve işsizim😊 Siz böyle düşünüyorsanız biz ölelim😃

kar&yağmur
Benim maaşım 609 TL ve işsizim😊 Siz böyle düşünüyorsanız biz ölelim😃

merhaba, yurtdışı gezileri vs sanki eskilerde kaldı , çünkü o tarz gezilere programlara katılmak için bence aylık min 2000$ gibi bir gelirinizin olması lazım , ben mesela rusyadan bile buraya gelenlere akıl danışmıştım. onlardan bile şunu duydum :" bence yurtdışına çıkmak için yanınıza en az 3 bin $ olmalı." bu dediğim aslında 2-3 yıl önceki olay. şuan dolar bazında bile olay farklıdır muhtemelen çünkü birde pandemi gelişmesi eklendi.

yani yurtdışına gitmek ,başarılar kazanmak felan güzel şeyler elbette. Ne varki biryere gitmeden önce tedarikli gitmek en güzelidir.

ha tabii en az B2 düzeyinde en az birtane yabancı dilmek bence gerekli ve bu seçimi de iyi yapmak lazım sanki. Çünkü hangi dilin nasıl öğrenileceği de önemli. (Bu arada benden ön bilgi: biraz altyapınız varsa kursa felan gitmeyi önermem,tecrübe etmedim arapçam B1 düzeyinde kendim ingilizce kaynaklardan çalışıyorum ve memnunum çok hem paradan hem zamandan tasarruf. :) paradan tasarruf bence çok açık ,ya zamandan? evet ondan tasarruf ediyorum çünkü hem kalitesiz kurslar çok sayıda hemde genel olarak zaten eğitim sisteminde bazı sorunlar varken aman diyim sizi kimse harcamasın. ne paranızı ne zamanınızı)

neyse , yani şimdi realist olmak gerekirse evet bu üstteki bilgiler mevcut.

ben öyle yurtdışına gideyim kaçayım kurtulayım fikrine de çok katılmıyorum açıkçası. her gün ama hergün yabancı kimselerle muhattaplığım oluyor aslında çünkü yazışıyorum. birçok davetiye aldım.

eğer gerçekten vakti gelmiş olsaydı evet şu anda burda olmamam gerekli idi. ama demekki vakti gelmemiş. birde dediğim gibi belki burdada elde edebileceğim birsürü başarı vardır , yada daha güzel güzelliklere burdada ulaşma imkanım olur diye umuyorum.

çalışmak için şunlar gerekli: sağlık, sessiz ve uygun sıcaklıkta ortam , yeterli ve dengeli beslenme.

..

Üst Alt