Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdisinda malulen emekliyim. Türkiye raporlarimi kabul etmiyor!?

Ashyles

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Daha önce 10 yasinda iken bir trafik kazasinda bir böbregimi kaybetmistim o zamanlar Türkiye'de yasiyordum ve devlet hastanesinden %30 is göremez raporum vardi.

17 senedir yurtdisinda yasiyorum burada da bir trafik kazasi gecirdim, omurilik ezilmesi, lumbago, boyunda disk kaymasi ve panik ataktan dolayi %100 is göremez raporu ve malulen emeklilik aldim, ayni raporlarla Türkiye %60'i karsilamadigi icin basvurunuz reddedildi diye mektup gönderdi bana daha sonra eski raporlarimi da ekleyerek yeniden basvurdum yine ayni cevabi aldim % kac oldugunu bile yazmiyorlar sadece % 60'i karsilamiyor diyorlar.

Ne gibi bir yol izlemem gerekiyor lutfen yardim eder misiniz?

Yüzde 60 malülen emeklilik için geçerli bir oran heyete girip yüzde 60 ve üzeri rapor alman gerekecek alamıyorsan buna yapacak bişi yok her ülkenin kendine göre kanunu var yüzde atmış alaman yetmiyor aldıktan sonra diğer şartları taşıman gerek sigorta süresi ve prim daha sonra engelin senin çalışmana engel mi buna bakılır öyle malülen emekli edilirsin her yüzde 60 ve üzerini kesin emekli olur şartı yok

gecmis olsun kardes eger tr de sigorta baslangiciniz var ise tr de tekrar heyete girersiniz hastanede heyet %40 üzeri verirse sigorta baslangiciniz ve primlerinize bakarlar tammsa emekliolursunuz bu konuyu ufukalp ve bülent bey daha detayli bilgi verebilirler gecmis olsun ve kolay gelsin

Dedigim gibi ilk kazadan sonra %30 is göremez raporum zaten vardi, o zaman sadece 1 böbregim alinmisti, simdi omurilik zedelenmesi disk kaymasi, whiplash, panik atak ve aldigim sadece %60'i karsilamiyor diye bir mektup. Heyete girmek icin kanunen ne yapmam gerekiyor?

telefon daki memurlar yurtdisindan aradigimizi söyledigimizde bastansaviyorlar cevap verme geregi duymuyorlar en iyisi tr ye gideceksiniz sifirdan hastaneden rapor cikarmaya bakacaksiniz baska yolu yok bunun malesef

malulen olmazsa bile engelli emekliligini deneyebilirsiniz sigorta girisiniz oldugu icin eksik gunleriizi disaridan borclanarak ödeyebilirsiniz

Beyzas kardesim dedigin gibi yurtdisindan ariyorum dedigim anda adam direk telefonu kapatmaya calisiyor derdimi bile anlatmama firsat vermiyor.

Ben kanunun bana verdigi hakki kullanmak istiyorum herkesin hakki ise benimde hakkim, kiskancligin luzumu yok bizim burda ne cektigimizi kimse bilmez.

Türkiye'ye geldim basvuruda bulundum, su su su belgeleri doldurup basvurun dediler dediklerini yaptim iki kez reddettiler, bu nasil kanun, bu ne bicim düzen anlamiyorum.

Burda emekli olmamak icin cabaladim zorla emekli ettiler, simdi Türkiye'de ayni hakkimi kullanmak istiyorum bin dereden su getiriyorlar.

Tr de hastaneye gidip heyete engel oran tespiti yaptirmak istiyorum deyip muayene oldunuz anladigim kadariyla ve heyet yüzde kac oran verdiler acaba cünkü daha evelden de %30 raporunuz varmis bu hastalikalrinizda daimi ise bence oran eklenmesi gerekir dedigimgibi daha dogru bilgiyi site yöneticileri ufukalp ve Bülent beyler verebilirler sonucta itiraz edip baskahastaneden de heyete girebilirdiniz

Maalesef ülkemizin aci gercegi kendiinsanina zorluk ciakrmada memurlarin ellerine kimse su dökemez. sanki kanunun verdiginin disnda bi sey talep ediyormussunuz gibi davaraniyorlar. kanun herkese ayni isler kimse kusura bakmasin zamaninda prim ödediyseniz raporlarinizla bunu hakederseniz dava yoluylada olsa hakkinizi alirsiniz bence.

Saniyorum hatayi en basta yapmisim!

Ben burda emekli edildikten sonra Isvec yetkilileri Turkiye'ye göndermis raporlarimi benim haberim olmadan, ilk red cevabini orda aldim, ikincide itiraz dilekcesi yazdim eski raporlarimi da ekledim yine red cevabi aldim.

Ben saniyordum ki basvurunca kurum beni heyete gönderecek ona göre bir sonuc alinacak.

Su durumda bir hastaneye basvurup heyet raporu alsam tekrar basvursam sonuc degisir mi?

Bülent bey izlemem gereken yol hakkinda fikirlerinizi belirtirseniz cok memnun olurum.

Selaplar.

Arkadaslar en azindan heyet icin nasil basvuru yapabilirim, internetten olur mu gelmem mi gerekiyor heyet hemen gün verir mi bu konularda aydinlatirsaniz sevinirim.

ne kadar alıyorsunuz...kıskançlık demeyelim burada insanlar öyle zor durumdalarki size telefonu kapatmaları normal...
gelirsiniz türkiyeye burada muayene olursunuz eğer şartlarınız uyuyorsa alırsınız...emekliliğinizi burda kimse size bilgi veremez hastaneden başka

sgkya başvuruyorsunuz internettten başvurulmaz:)) onlar sizi halkem hastaneye sevk ediyor..

ha ayrıca hayat size güzel...

ayrıca hasalıklarınız bel ağrıları yani çok önemli derecede değil %60 alamazsınız bencede fıtıktan rapor alan görmedim...

Kardeş de yurtdışı raporlarını dikkate alıyor kabuletmese bile. Ben bu hafta Tr de kulaklarından dolayı heyete girdim avrupa raporlarını tercüme ettirip konsolosluga onaylatmistim. Heyete gösterdim okudular TR de ki testlerle kararlaştırdılar ve %42 oran verildi. Avrupaya göre oran düşük ama bu oranda benim işimi görüyor çok şükür. TR YE gelin ve süren hastaneye yeniden muayene olun eski oraninizi da yanınızda getirin. Platformda yazan bazı insanlarida ciddiye almayın derim.gecmis olsun

Ashyles

Malulen emeklilik için burada sigorta müdürlüğüne başvurmalı ve onların sevki ile hastaneye giderek rapor sürecini tamamlamalısınız. Yurt dışından alınan raporları Türkçe'ye çevirtirseniz beyzas arkadaşımızın dediği gibi ikincil bir katkısı olur o kadar. Temelde buradan alınacak rapor belirleyici olur.

Burada malulen emeklilik başvurunuzu sizinle aynı soyadına sahip biri yapabilir. Hastaneye sevk verirler. Sonra hastaneye randevu almaya çalışırsınız internet üzerinden. Randevu ayarladığınızda siz de Türkiye'ye gelir, rapor sürecini işletirsiniz.
Hastanede rapor süreci kaç gün süreceği belli olmaz. Ama 1 haftadan az olmayacaktır. Bence 2 hafta olacakmış gibi plan yapmalısınız.

benim rapir sürecim toplam 25 gun surdü.hastaneden ayni gün testlere girdim .bir hafta sonrasi heyet icin gün verildi .heyete göründükten sonra da 20 gün de rapirum cikti zamanim yetmediginden kuzenim raporumu aldi bir problem olmadi. nasip olursa kisa zaman ucinde tekrar tr ye gidip bur uşebaşlucam ve vergi indirimi başvurumu yapip geri dönücem. emeklilik işlemleride artik bu dahaku aşamada olur insaallah.

beyzas

Doğru, rapora temel rahatsızlığa göre değişiyor rapor süreci...

bunasil mantik ya dr musunuz nerden biliyorsunuz oran alamayacagini. banada tek işitmeden alamazsiniz dediler.hatta hastanede heyete girmek istedigimi söyledigim danismadaki evraklari veren görevli de tek işitmeden alamazsiniz başka rahatsizliginiz varsa o bölümletide kaydedelim dedi. ben de başka rahatsizligim yok siz işinuzi yapin gerisi dr lara kslmiş dedum yurydişi hastaneleri %70 vetdiyse ve rapirlarim elimdeyken hic bir dr rededemez dedim. ve % 42 aldim bu jadar basit.o yuzden rapirlariniz varsa deneyin sansinizi

beyzas kardesime özelden de yazdigim gibi yukardaki yazdiklarimin pek önemi kalmadi su kisacik surede hersey degisti benim icin.

Yuksek tansiyon sebebiyle gittigim hastaneden siroz childB7 ve talesemi minor oldugumu ögrendim zaten daha öncedende bir böbregim alinmisti yani %60 orani ile artik bir sorunum oldugunu sanmiyorum.

Simdi dusundugum yurtdisinda yasiyorum ama 1. adres olarak istanbul'da görunuyorum, istanbuldan mi basvurmam gerekiyor yoksa Ankara'ya gitmem sart mi?

Ikincisi burdaki raporlari SGK istiyor mu yoksa bir dilekce ile basvurup heyete girmem gerekiyor deyip raporlari heyete göstermem mi gerekiyor ki su durumda zaten onlar bir hastaneye sevk ettiginde kendileri zaten görecek durumu ekstradan burdaki raporlar bir seyi degistirmez sanirim artik.

Ucuncusu Turkiyede 1735 gun sigortaliligim var bunu 1800'e mi yoksa 3600'e mi tamamlamam gerekiyor. Aradaki farki anlamiyorum.

Bir de SGK'ya malulen emeklilik icin nasil bir dilekce yazmam gerekiyor bir örnek var mi acaba?

Ilginiz icin tesekkurler.

beyzas
"hastaneden ayni gün testlere girdim .bir hafta sonrasi heyet icin gün verildi" derken SGK'ya bavurdugunuz gün hemen mi gün verildi hastaneye?

1. adresim istanbul'da görundugu icin yurtdisini karistirmama gerek var mi yani istanbul'da görunuyorum adres olarak rahatsizliklarim su su su bundan dolayi malulen emeklilik icin basvurmak istiyorum desem yeterli midir?

kardes ben svk ya basvurmadan sahsi basvuruyla direk hastaneye gittim .sagliknkuruluna girmek istiyirum engel oran tespiti yaptirmak istiyorum dedim ragatsuzlugim kulaktan dedim form doldurdum ayni anda kbb bölümüne gidin dedi gittim test yaptilar verdikleti sonucu heyet randevu alma bölümüne verdim bana haftaya gelip heyete girebilirsiniz dedi.heyete girerkende teste girerken de almanya test tahlil sonuclarini onlara vetdim baktilariki hafta sonra gel rapirunu al dediler.butun is bu kadar.istanbuldaki ikamet adresinizi verirsiniz kayitra dr larla görüşürken yurtdisi rapirlsrinixi vetin tammam. nerde yasadiginiz onlari ilgilendirmiyor

dediğim gibi maluluk icin svk sevki sart mi bilemiyorum sizi yaniltmak istemem sma zaten heyete girdiginizde %60 üzeri alirsaniz isleminiz malulluk olarak baslar. tabi kanuni konulari bulent bey daha iyi bilir yanlis bilgi vermek istemem ben basimdan gecenleri yazdim.rabbim yardimciniz olsun

Sen önce hastaneye basvurdun ve sonra SGK'ya gittiginde SGK raporunu kabul etti mi? O raporla islem yaptilar mi hic itiraz etmediler mi kardes?

heyet öncelikle tr deki sonuclara gore karar veriyor yurydisi raporu da onlarda bi kannaat oluşturuyor.belirleyici olan tr de ki hastane sonuclaridir.engelli erken emekliligi islemleri yapiyorum ben. sizinki malulen olcak. yuzdeligi gecerseniz.raporumu daha sgk ya vermedim. öncelikle bu oranla vergi indirimini aldiktan sonra is sgk ya gidiyor.bulent bey daha iyi bilir malulen de olsaniz vergi indiriminden birinci dreceden yararlanma hakki gerekiyor.kenfisi belki daha doyurucu bilgiler verebilir size.heyete yurtdisinda yasadigimi da soyledim hastane raporlarini da verdim trdeki sonuclarla karsilastirdilar siz bence herseyden evvel gelip hastanede heyete girin oraninuz belli olsun ondan sonra ne yapacavinuza karar verirsiniz

Arkadaslar ücüncü defa itiraz ettim ücüncü defa heyete bile sokulmadan reddedilmistir diye cevap aldim.

Durumu mu özet geceyim: Cocuklugumda gecirdigim bir trafik kazasindan dolayi böbregimin biri alindi, Bundan 10 yil önce gecirdigim bir kazada da boyun ve bel fitigindan dolayi uzun süre tedavi gördüm wiplash teshisi ile 4 yil önce emekli edildim. Daha sonra Siroz ChildB oldugumu ögrendim yani karacigerim ve dalagim tamamen cürümüs durumda ayrica thalesemi minor yani bir cesit kansizlik hastaligim var.
Bütün bunlari detayli olarak 6 ay önce SGK'ya bildirip malulen emeklilik icin basvurdumama reddedildim.
Eger ki organ nakli icin organ bulamaz ya da nakil sirasinda ya da sonrasinda bir komlikasyondan dolayi ölürsem mezar da emeklilik sansim var mi?
Cocuklarim icin mücadele edip hakkimi aramaya calisiyorum. Bu asamadan sonra ne yapabilirim lütfen bilen arkadaslar bir cözüm önerisi sunabilir mi?

Herhangi bir yol yok mu arkadaslar

Ashyles
Ta baştan beri msj'larını okudum,
Şuan emekli olman gerekli iken yanlış yönlendirme sonucu sürüm,sürüm sürünmüşsün.
Bana,sigorta başlangıcinı
Yurtiçi ve yurt dışı prim toplamıni
ve yaşını yazarsan,
Sorununu halletmeye çalışırız.
Geçmiş olsun.

Özel mesaj olarak yazdim size Mehmet Bey, tesekkurler.

Ashyles
Malesef size ozel mesajla geri dönemedim özel msj' kutumda sorun var sanırım,yada ben beceremedim.
Neyse Fikri bey,siz bana türkiye hastanelerinden almış oldugunuz mevcut bir saglık raporunuz varmı,
varsa verilen rapor oranınızı,rapor tarihini,ayrıca yurt dışı prim toplamınızı yaza bilirmisiniz.
Hatta bana,+905444604442 nolu türkiye telefonumdan'da ulaşabilir,sorularıma kısa ve net cevaplarda verebilirsiniz.

24-3-1994 Beykoz Devlet Hastanesinden %30 is göremez raporum var ama o zamanlar sadece bir böbregim yoktu su anda yukarda belirttigim tüm hastaliklar da mevcut.

Isvecte ST4 denen bir belge var Türkiye istediginde onu hazirlayip veriyorlar yani calisma günlerini gösteren. Ama burda su kadar gün diye hesap edilmiyor benimkinde 10 yil yaziyor sadece size telefondan ulasacagim oradan bana bir mail verirseniz istediginiz tüm belgeleri gönderirim.

Ashley kardes gecmis olsun,

Kardesim su an Türkiyede bu islerle ugrasiyorum...Sana kisaca sunlari söyleyeyim.Bende Almanyada yasiyorum

1.Malulen emkli olmayi Türkiyede unuttttttttttttttttttt

2.Tek sansin vergi indirimi alip,erken emkli olmak ( %40 alacan ) alacagini tahmin ediyorum.

Istanbulda yasiyorsun,gel istanbula,git istanbul vergi dairesine,git malul ve engelli bölümüne,vergi indiriminden yararlanmak istiyorum de.Sana hangi hastaneye gidecen diye sorarlar,söylersin gitmek istedigin hastaneye,alirsin kagitlari gidersin kastanenin,saglik kurulu bölümüne,islemlerini yaparsin,hastaligina göre tek tek oda oda gezersin,sonra heyete girersin.. vs vs

NOT:Vergi indirimden yararlanmak icin,calisiyor olman lazim,Gel burda ise gir,vergi dairesini ara,onlar sana ne gerekli söyler. Benden isyerinde calistigima dair kagit istediler,kimlik fotokopisi.Aldim bunlari gittim vergi dairesine

Her hastanenin, saglik kurulu degisik günlerde calisir.Bazilari hergün bazilari haftada iki yada üc gün.....

Gel bir yerden basla,sonu gelir.Öyle isvecten olmaz bu is....Haaaa gelirken,bol bol sabir geir kendinle.Burasi geldigin yere benzemez

Gecmis olsun

Tesekkurler Mehmet Bey.

Hopeless kardesim 3 kere geldim uzun süre kaldim herkesin o kadar kafasi karisik ki sonunda döndüm burdan takip ediyorum. Olmazsa yine gelecegim ama senin bahsettigin sanirim engelli emekliligi icin basvuru ve 3600 is günü gerekiyor sanirim bunun icin.

Dogru,3600 günü gerekiyor ( en az ) alacagib rapor %80 den az olursan sanirim 3780 gün gerekiyor.Türkiyede Malulen emekli olmak lottoda altiyi tutturmak gibi birsey.Zaten TR de calismisligin var,orada isvecte Türk vatandasi olarak calistigini sayarlar,lakin takriben 1800 gün boraclanip ödemen lazim.Vallahi ben bugün doktorlari gezdim tek tek anam agladi.Bana demezmi Almanyadaki raporlarini göster!!Dedimki hani onlar burda gecersizdi? Olsun göster diyor,Esim whatsappten yolladi,bakalim pazertesi verecem.Varsa patoloji sonuclari getir kendinle

Burda devlet millet icin, orda millet devlet icin birde övünürüz binlerce yillik devletiz diye.

Ashyles
Fikri bey,
Sgk'da mevcud bir yasa ile,
5 yıl sgk'sı ve 900 gün sigortası olan bir kişinin vefaatı halinde,geride kalan eş ve çocuklarının müracatı dahilinde kendilerine emekli dul ve yetim maaşı bağlanır diyor.
Bu konu sizi bir nebzede olsun rahatlattımı bilmiyorum,
Bu arada,bu sözlerimle sizide incttiysem kusura bakmayın.
Tekrar geçmiş olsun.
Allah acil şifalar versin kardeşim.

Ben yurtdisindayim bizim icin illaki bir seyler cikarip vermeyeceklerdir. Bu forumda bile hakkindir kardesim almalisin diyeceklerine ihtiyacin mi var ki diyen bir sürü insan var. Ben bu ülkeden maalesef umudumu kestim. Güya hakka hukuka daha cok riayet etmesi gereken dini degerlere daha bagli kul hakkindan korkan bir hükümet zamaninda yasiyorum bunlari. E o zaman bende allaha havale ediyorum hakkim haram olsun, yiyen doyamasin.

Üst Alt