Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışında üniversite okumanın şartları nedir?

Konular
20
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar selamlar .. Korona var farkındayım. :) Şayet ekpssyi kazanamazsam yurtdışında üniversite okumayı düşünüyorum. Aklımda Azerbaycan vardı ama orada savaş var malum..
Engelliyim. Acaba yurtdışında okuma engelim var mı ? Engelliyim diye?
Şartları nasıl?
Eğer engel yoksa hangi ülkeyi tavsiye edersiniz. Keşke şu korona bitse o zamana kadar.. :)
Tarih okumak isterdim. Kendi ülkem de ama bilmiyorum. Kafam karısık biraz.
Yardımlarınızı lütfen esirgemeyin. Teşekkürler. :)

yorgunzihin

Engelini niye bahane ediyorsunuz anlamadım?Engel hiç bir şeye engel değildir yurtdışında daha iyi imkanlar mevcut Bu konuda yurtdışında eğitim üniversite danışmanlığı yapan aracı kurumlar var onlarla görüşün isterseniz en sağlam bilgiyi onlar verirler. Hem coronayi bahane etmeyin Corona gelip geçer hedefinizden azminizden vazgeçmeyin öyle imkan olsa bizde okurduk. Daima hedefinizi gerceklestirirsiniz umarım

genel olarak aranan yabancı dil ingilizcedir. Ancak çin, hindistan , rusyaya gidenler de var ve buralarda aranan yabancı dil ingilizce veya gittiğiniz ülkenin dilidir.

para en çok ihtiyaç duyacağınız şey diyebilirim ama burslar da verilebiliyor (bunlar çok competitive oluyor genelde)
avustralya nın adelaide university burs verebiliyor isterseniz bi araştırın.

ya tek başına okumak bana çok birşey ifade etmiyor şahsen hatta çok az şey ifade ediyor.

çünkü bağımsız olmak , üretken olmak , ayakta durmak en güzeli ,elbette sınırlar yok değil ama bu zaten nereye gitseniz karşılaşacağınız bir durum ...

ek bilgiler:

üniversitelerin "admissions" kısmında okula giriş şartları açıklanmıştır. Bu kısma ve ilgili bağlantılara bakmanız önerilir.
yabancı dil nerdeyse heryerde zorunlu bildiğim ancak eğer mali açıdan rahat iseniz hazırlık sınıfları sunan yerlerde oluyor.

ingiltere ,avustralya , abd, canada ülkelerinde hazırlık sınıfı sunan okullar bulmanız mümkün , çin üniversiteleri mandarin çincesi eğitimi sunuyor ama ayrı olarak yalnız bildiğim kadarıyla çin e gideceklerde sağlık sorunu evet engel. gidemiyorsunuz (ama contact kurulması gerekli emin değilim ben öyle okudum sanki biyerlerden)

rusyadada bildiğim kadarıyla rusçanızın iyi olmasını şart koşuyor. hindistana gidenlerde yok değil fakat çok bilgim yok. Ayrıca arap ülkelerini seçenlerde mevcut

Muharrem77
Kurum olarak en güvenilir hangisi?
Bazıları fake bence.. Ayrıca bahane üretmiyorum. Sadece bilmiyorum nasıl ve neler işliyor? Bilmediğimden..
Desteğin icin sonsuz teşekkürler.

yorgunzihin

EF edication iyidir elt kurumu var. Bu 2 si sağlamdır 2sinden birisiyle görüşün yalnız efin kampanyaları oluyor inceleyin EF edication

agente leri ve danışmanlık şirketlerini ben önermiyorum. direkt siz irtibata geçin derim. yanlış anlaşılmasın, eğer (ingilizce) okuduğunuzu anlamıyorsanız yada çok paranız varsa ya da ben pek uğraşmayı sevmiyorum varsın olsun birazcık para da gitsin gibi bir ruh halindeyseniz pekala evet bu yolu da kullanabilir danışmanlık alabilirsiniz.

zaten danışmanlıklar da çok bişey yapmayacak bana kalsa.

kendinizin araştırması , aktif olması bence daha iyi ama dediğim gibi siz bilirsiniz yinede.

zaten danışman firma admissions larda bir oynatma yada esnetme yapamayacak sadece varsa belki sizin ihmal nedeniyle göremediğiniz bir alternatif onu sunacak..

onun dışında zaten genel geçer prosedürler işleyecek.

ama karar sizin..

iyi günler...
yorgunzihin
üniversitelerin ana sayfalarında "undergraduate programs" ve "graduate programs" gibi genelde iki kısımda bölümler mevcut buralardada admissionsları bulun ve öğrenin ne gerekli ne değil diye ,ayrıca alt bağlantıları olur. çoğu üniversite (eğer international / overseas applications kabul etmekte ise zaten bu tarz rehberleri de mevcut)

benim dediğimi yaparsanız danışmanlığa vereceğiniz parayı uçak biletine verirsiniz. Ama tabi burada gerçekten seçim size ait..
belki... konu hakkında hiçbir bilginiz ve beceriniz olmayabilir ve danışmanlık size işlevsel olarak yararlı olabilir. Dolayısıyla seçim sizin ...
.....

Üst Alt