Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışından Cpap Cihazı getirtmek..?

berk3435

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, ResMed AirSense 10 AutoSet alacağım. Fakat Türkiye'deki fiyatlara baktığım zaman fiyatları 6800 TL. civarında. Yurt dışından 420 dolar gibi bir rakama alabiliyorum. Bu da neredeyse Türkiye fiyatının 3'te 1'i gibi bir rakama tekabül ediyor. Yurt dışından alsam, gümrükte sorun olur mu? Araştırdığım kadarıyla sağlık için kullanılacak bir ürünse ve belgelenebiliyorsa gümrüğe tabi olmuyor. Ya da bir arkadaşım vasıtasıyla alsam nasıl olur? Konu hakkında aydınlatabilir misiniz? Teşekür ederim.

Şöyle bir bilgi mevcut Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı - Malûl Ve Engelliler Tarafından Gümrük Vergisinden Muafen İthal Edilecek Başka Eşya Var Mıdır?

@berk3435

Ben amazon.com'dan Türkiye'ye gönderim yapan satıcılardan satın aldım, 20 Mayıs'da teslim edilecek diyor. Vergileri de tahsil ettiği için sorun olacağını sanmıyorum, önemli olan Türkiye'ye gönderim yapan satıcılardan almanız. Benim aldıklarım şunlar:

https://www.amazon.com/gp/product/B01DJGGHIU/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
https://www.amazon.com/gp/product/B07JZFVKVD/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
https://www.amazon.com/gp/product/B00T57ANDS/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
https://www.amazon.com/gp/product/B00NN7KMG4/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

[FONT=sans-serif]Cihaz gelmesi çok zor, medikal ürünleri sadece medikal firmalar satabiliyor. Ama maske ve aparatları satın alabilirsiniz [/FONT]

@eozen81 Cimer'e durumu anlatan bir mail gönderdim. Vergiden muaf olması gerekiyor anladığım kadarıyla. Bakalım nasıl bir geri dönüş yapacaklar. Cihazı Türkiye'den mi aldınız? Cihazı neden amazon'dan almadınız?

[FONT=sans-serif]Gümrükten muaf olursa Amazon'dan alacağım. Yok eğer olmazsa yurt dışından gelen birisine getirteceğim. Sorun olacağını sanmıyorum. Ayrıca cimer'in cevabını da merak ediyorum. [/FONT]

Ithalat yolu ile getirilen ürünü yani burada Türkiye'de yasal distribütörü olan bir ürünü siz dışarıdan getirirseniz size tüm vergileri ödetirler, hatta örnek teşkil etmemesi için ithalat beyannamesi hazırlayın vs deyip işi daha da yokuşa sürebilirler. Daha doğrusu zaten yokuş değil de öyle olması gerekir, neticede burada şirket kurulmuş ürünü satıyor, siz hem de medikal bir cihazı yurtdışından alacağım derseniz ve devlet buna göz yumarsa buradaki şirket nasıl iş yapsın [emoji4]

Uzun lafın kısası, pek ümit etmeyin.

eozen81 Evet Amazon.com'da yok ama Amazon.ca 'da var. Orası da ilginç bir durum. Türkiye'de var fakat 3 katı fiyatıyla satılıyor. Ben bir arkadaşa getirtsem problem olur mu acaba?

berk3435

1. Cihazı yolcu beraberinde getirebilirseniz tabii ki sorun olmayacaktır ama bir ihtimal tabii Xray de falan ortaya çıkarsa sorun olabilir.
2. Alacağınız cihaz ResMed Airsense 10 ise, bu cihazın en güzel özelliklerinden birisi sizin uyku verilerinizi günlük olarak size özel myair adlı web portalına yüklemesidir ama bunu yapabilmesi için ResMed'in yetkili bir medikal firması cihazı sizin adınıza kayıt etmesi gerekir, yani siz cihazı gidip bir arkadaşınız aracılığı ile getirseniz bile bu cihazı ResMed ağına sizin için birisi kaydetmezse bu özelliği kullanamazsınız.
3. Bu tip cihazlarda garanti ve bakım durumları önem arz eder, bu nedenle cihazı yurtdışından alırsanız ve oldu ya bir süre sonra sorun yaşadınız, tamiri konusunda sıkıntı yaşarsınız.
4. Ben yukarıdaki sebeplerden ve taksit imkanı oldugundan dolayı cihazı hiç Türkiye dışından almayı düşünmedim. Evet fiyat farkı var ama neticede cep telefonu değil, aldığımızaleti en az 8-10 sene kullanacağız.

eozen81 anladım. Ya Resmed Airsense 10 ya da Philips Dreamstation düşünüyorum. Bahsettiğiniz gibi kayıt olayı nasıl oluyor bilmiyorum. Tam araştıracağım bahsettiğiniz konuları. Teşekkürler.

GÜNCELLEME:

Amazon'dan geçtiğim sipariş iptal edildi, sebebi Türkiye'nin gümrük regülasyonu diye mail atmışlar bana. Enteresan oldu bu.

engellsizz

alamadım mı yani arkadaşım? Son durum nedir?

Ayrıca bana Cimer'den cevap gelmiş ama tam olarak ne demek istediğini anlayamadım açıkçası. Yorumlayabilir misiniz?

Başvurunuz incelenmiştir.
Engelli kişilerin hangi şartlara tabi olarak hangi tür eşyayı gümrük vergilerinden muaf olarak ithal edebilecekleri hususu, 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve 2 seri no'lu Gümrük Muafiyet Tebliği ile düzenlenmiştir. Buna göre, görme engelliler hariç olmak üzere, engellilerin hayatlarını idame ettirmesi için kişisel kullanımlarına mahsus özel surette imal edilmiş olup engellilerin bizzat kendileri tarafından serbest dolaşıma sokulan motorlu veya motorsuz koltuk, bisiklet ve diğer eşyaya muafiyet tanınmaktadır. Bahse konu muafiyetten yararlanmak için bahse konu eşyanın belirtilen şartları taşıdığının gümrük idaresince tevsiki gerekmektedir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.

@Ufukalp abi yorumlayabilir misiniz?

berk3435
Yazıda net bir cevap yok. ''Almak istediğiniz cihazın engellilerin gümrük vergisinden muaf olarak ithal edebildiği eşyalar arasına girip girmediği gümrük idaresince belgelenmesi gerekmektedir'' deniyor.

berk3435
Her ucu açık, topu taca atıp sorumluluğu üstlenmeyen üstünkörü bir cevap verilmiş.
Eşyanın gümrük vergisi muafiyeti vasfı taşıyıp yaşımadığının gümrük idaresi tarafından belgelenmesi gerektiğini söylediklerine göre, bu işin çözümü İstanbul'daki (İstanbul'da oturuyor görünüyorsunuz) gümrük müdürlükleridir. Birine gidip ben engellilere tanınan gümrük vergisi muafiyetiyle şu cihazdan getirtmek istiyorum diyeceksiniz. Artık uygulama nasıl ise onlar sizi yönlendirir. En kesin bilgiyi bu şekilde alabilirsiniz.

Ufukalp anladım abi. Aslında bu soruyu kendileri cevaplamaları gerekiyordu ama topu başka yere atmışlar. Sorun değil, gümrük müdürlüğüne de sorarım. Bakalım ne olacak. Sonuçta böyle bir hakkımız varsa neden kullanmayayım ki? Neden 3 kat daha fazla para vereyim? Hiç olmadı bir tanıdık vasıtasıyla getiririm. Sorun değil ama bu şekilde denemek istedim.

Üst Alt