Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışından emekli olmak 2022 maaşı için engel mi?

mmnmtl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Babaanne ve Dedem yurtdışından emekliler. Dedem parasını Bulgaristan'dan çekiyor (85) Babaannem 2 ay öncesine kadar ziraatten çekiyordu (85) şu an Bulgaristan'a aktardık parayı.
Yurtdışından alınan bu paralar burda görünüyor mu ve gelir testine eklenecek mi?

Dedemin %50 engelli raporu, babaanneminde %76 engelli raporu var. Oturduğumuz ev üç katlı, 1. Katta Dedemler kalıyor. 2. Katta annem ve babam, 3. Katta da ben ve eşim kalmakta.
Şimdi gelir testi yapıldığı zaman evde 6 kişiye göre mi hesaplanacak. Şu an 6 kişiden sadece babam çalışmakta ve 1700 tl maaşı var. Babamın bir arabası benim de bir motosikletim var. Bunlar da gelir olarak ekleniyor mu?
Evde 2 engelli olduğu zaman evde olan kişi sayısı 1 fazla oluyormuş doğru mu ? Bu şartlara göre 2022 maaşı bağlanır mı? Dedem ve babaannemin 1 gün bile sigortaları yok babam üzerinden sağlık güvenceleri var.

Uzun oldu fakat her ayrıntıyı yazdım. Cevaplarınız için teşekkürler.

mmnmtl

Deden ve b.annen bulgarda ne maasi alir vakifmi?
3 katta ayri daire hane sayiliyor.

[FONT=sans-serif]Bulgaristan'da devletten alıyorlar. Teşekkürler, o zaman sadece dedemlerin gelirine bakarak kişi başı gelire bakacaklar öyle mi ?

[/FONT]
@Kalem hanım buna göre maaş alabilir miyiz?

mmnmtl dedenin raporu % 70 altı ve deden 65 yaş üstü. bu durumda deden 65 yaş üstü aylığı olarak bilinen 2022 65 yaş üstü yaşlılık aylıgına başvurabilir ancak. böyle olunca da sadece kendisinin ve eşinin geliri dikkate alınır, aynı hanede olsa bile başka kimsenin geliri dikkate alınmaz. her ikisi de Bulgaristan'dan aylık alıyormuş. her ikisinin aldıgı geliri topla ikiye böl. eger sonuç 423,58 Tl altındaysa dedene 2022 yaşlılık aylıgı baglanız. aksi takdirde mümkün değil.

ninenin yaşı 65 ustu. ama rapor oranı % 70'in üzerinde. bu duurmda ninen % 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgına başvurabilir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa aylık baglanır, aksi takdirde baglanmaz.
apartmanın her katı ayrı adres ise ayrı bir daire ise bu durumda aynı hanede 2 kişi olduklarından hane sayısı 2 kişi olarak hesaplanır. yok, apartman tek bir adres ise durum değişir. deden ve ninenin adresinde başkalarının olup olmadıgını şuradan sorgula:https://adres.nvi.gov.tr/Home
ya da muhtarlıktan ninen ve denenin hanesinde kaç kişi kaldıgını öğren.

NOT: deden ve ninenin yurt dışındaki aylıklarını devlet öğrenir:) zor değil bu. kaldı ki siz de bu gelirleri söylemek zorundasınız.

Üst Alt