Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışından getirdiğim ve 5 yıl dolmayan aracım kaza sonrası pert oldu. Yeniden ..?

(gultokinte)

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Ithal engelli binek aracımla kaza yaptım,arabam pert olabilirmiş,trafik raporunda tüm kabahat karşı tarafın,araç pert olursa yeniden araç ithali yapabilecekmiyim?çünkü 5 yılım dolmadı daha 2 yıl oldu.ayrıca pert olursa nasıl bir yol izlemeliyim,özellikle gümrük konusunda?teşekkürler....

Araç pert olup trafikten tamamen çekilirse, evet, yeniden vergi istisnaslı araç satın alabilirsiniz. Bu konuda yurt içi-dışı diye bir ayrım olduğunu sanmıyorum. Sonuçta gümrük mevzuatı da ötv ve kdv kanunlarına atfen muafiyet sağlar...
Bence hurda yazısını alıp Ankara Naklihane'ye başvurun...

g) İstisnadan Yararlanılan Aracın Hurdaya Ayrılması
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi kapsamında düzenlenen istisnadan yararlanılarak ilk iktisabı yapılan araçları, 5766 sayılı Kanunun 19/c maddesinin yürürlüğe girdiği 1/7/2008 tarihinden önce veya sonra deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu hurdaya çıkaran malul ve engelliler, istisnadan yararlanılan aracın ilk iktisabından itibaren 5 yıl geçmemiş olsa dahi, 1/7/2008 tarihinden itibaren yeni bir aracı iktisap etmeleri halinde ÖTV istisnasından yararlanabileceklerdir.

pert kararı ve kaza tutanaklarıyla beraber aracı gümrüğe teslim ediyorsun sonrasında yurt içi veya dışı farketmez yeni aracını alabilirsin

pert engelli aracı ACİL LÜTFEN

Arkadaşlar merhaba,

1.5 Yıl önce 1995 model opel astra markalı engelli plakalı aparatlı bir aracı yine engelliden engelliye devirli Ankara nakilhane gümrük müdürlüğünden devir aldım. 2 hafta önce kaza yaptım ve trafik polisi tutanak tuttu ve bütün hatayı karşıya verdi Buraya kadar bir sorun yok ama eksper aracın pert edilmesi gerektiğini ve 12000 tl vereceklerini söyledi fakat aracında kazalı halinin satılması gerektiğini ve kaça satılırsa üzerini tamamlayıp o şekilde 12 000 lira vereceklerini iletti.
(biliyorsunuz engelli aracın saglam veya pert halinin dahi satışı ve sahibinden başkasının kullanması yasak.) aksi halde sadece tamir ve yedek parça ücretlerinin sadece 7000 liraya kadarını karşılayabileceklerini söylediler. ama benim arabada yaklaşık 12 000 tl parça ve işçilik masrafı cıkıyor.

Ne yapmalıyım bana tecrübesi ve bilgisi olan yardımcı olsun lütfen

Kesinlie hayır. Nasıl bir sigorta poliçesi imzaladınız bilmiyorum, ama size 12000 TL'yi ödemeli ve aracı trafikten düşürmeliler. Sonra hurda parçalarını satabilirler...

Bülent bey merhaba,
aracım engelli plakalı ve ruhsatımda satılamaz ibaresi var.Bu durumda aracı trafikten gümrük izni olmaksızın düşürebiliyormuyuz?Nakilhane den Filiz hanım ile görüştüm,eğer aracınız pert ise,pert belgesi ile aracı Ankaraya getirip gümrüğe terk etmelisiniz diyor.Suçlu olan tarafın trafik sigorta eksperi ise biz hurda aracı açık artırma ile satıp daha sonra arabanın hurda satış bedeli ile birleştirip pert değerini öderiz diyorlar.Ne yapacağımı şaşırdım.Nihayetinde aracın tamirinide üstleniyorlar ama nekadar sağlıklı olur aracın durumu bilemiyorum.

İnanın bu detayı bilmiyorum. Hurda aracın gümrüğe bırakılığ bırakılmayacağı konusunda bilgim yok.

Bu konuda GÜltekin beye fikir verebilecek olan var mı arkadaşlar?

Hurdaya çıkarttırın aracı yani trafikten çektirin.

Kasko şirketi yada sigorta şirketi aracı hasarlı olarak birine satmak istiyor o yüzden böyle davranıyor.

Hurdaya çıkartırsa cebinden daha çok para çıkacak diye düşünüyor sanırım ancak anlamadıgım şey aracın o kadar değerli değil sanırım yani ha trafikten çekip hurdaya çıkarıp satmış ha, kazalı olarak aracı satmış bence çok bişey farketmez.

Siz durumu adamlara bildirin, mağdur olacağınızı ve aracın öyle yada böyle satılmasının size bi kazanç sağlamayacıgını söyleyin ve aracın hurdaya çıkartıp trafikten çekilmesini talep edin.

Üst Alt