Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışından işitme cihazı alımı hakkında..?

Üye

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli üyeler ;
Güzel forumunuzu bir akrabamız için işitme cihazı araştırması yaparken keşfettim ve açılan bir çok konuyu okudum. Akrabamız engelli değil, sadece yaşa bağlı olarak ( 60'lı yaşlarda ev hanımı ) işitme sorunlarından muzdarip. Bir kulağı diğerine nazaran daha iyi duyuyor ve önceki deneyimlerine göre tek kulakta cihaz kullanımını tercih ediyor.Yıllardır kullandığı eski cihazını yenilemek ve güncel işitme kaybı oranlarını karşılayacak bir cihaz ihtiyacı doğmuş. Onlar benden yardım istediler, bende izninizle sizden yardım isteyeceğim.

Ben ziyarete gittiğimde konu açılınca telaffuz edilen fiyatları duyduğumda açıkçası çok şaşırdım ve inanamadım. Kendi özel işlerim için uzun zamandır internet vasıtasıyla yurtdışından ( özellikle İngiltere ) ürünler alıyorum ve hem posta gönderim süresi ( 4 gün ila 10 gün arası ) hemde posta ( Air Mail diye anılan Hava Kargo Postası ) ücretlerinin düşüklüğü ( bir bisküvi kolisi boyutlarında paket en fazla 15 TL tutuyor ) sebebiyle durumdan oldukça memnunum. Bu nedenle ağzımdan ilk çıkan cümle "yurtdışından getirtelim o halde" oldu.

Forumunuz sayesinde ülkemizde yetkili servisleri bulunan markaları ( ve servislerde yaşanan sorunları da ) öğrendikten sonra akrabamızın kızı ile İstanbul piyasasından aldıkları fiyatları ve yaşadıkları tecrübeleri öğrenince daha ciddi olarak Amerika ve İngiltere gibi ülkelerdeki online satış yapan firmaları incelemeye başladım. İşte sorularım burada başlıyor.

İstanbuldaki firmalar ücretsiz odyometri test sonuçlarını haliyle vermemişler. Ancak satıcı firmalar web sitelerinde "bize test sonuçlarınızı gönderin, uygun cihaz önerelim" diyorlar. Bende devlet hastahanesinden aşağıda detaylarını okuyacağınız odyometri testi yaptırmalarını istedim ve bu sonuçlara göre cihaz bakmaya başladım. Gördümki en ucuz ile en pahalı cihazın teknik verileri aynı. Üretici firmaların web sitelerinde modellerine göre ayırımlar var ( ve işitme kaybına göre öneriler ) fakat teknik veriler aynı. Sadece kullanım fonksiyonlarını geliştirmişler aynı segmentteki ürünler için. Tek tek her satıcı firmaya mail atıp, odyometre sonuçlarına göre bize xyz markalarının modellerini önerin bizde bir tanesini alalım demek yerine direkt sizlere sormak istedim.

ODYOMETRİ VERİLERİ : ( Sol kulak için işitme cihazı alacağız )
Doktor Muayene Sonucu : Bilateral orta seviye işitme kaybı.
ODYOLOJİK BULGULAR :
SOL KULAK :
SAF SES ODYOGRAM EŞİĞİ : 53 dB
KONUŞMAYI ALMA EŞİĞİ : 65 dB
KONUŞMAYI AYIRT ETME ORANI : %72

SAĞ KULAK :
SAF SES ODYOGRAM EŞİĞİ : 60 dB
KONUŞMAYI ALMA EŞİĞİ : 65 dB
KONUŞMAYI AYIRT ETME ORANI : %68

EN RAHAT SES YÜKSEKLİĞİ : 100dB ( Sol – Sağ )

Güncel veriler bunlar.
Siz yıllardan beri işitme cihazı kullanan insanlar olarak OTICON, SIEMENS, ReSound, BERNAFON, BETATON, INTERTON markalarından hangisinin hangi modelini alırdınız ? Diğer konularda bir çok arkadaş haklı olarak şunu yazmış : "önce deneyin, hangisi ile rahat ederseniz" diye... Akrabamız bu markaların çoğunu denemiş ve açıkçası ( herhalde önceki cihazından dolayı ) hepsi süper gelmiş. Kısaca tümünde teknik spect olarak "kazanç oranı peak : 53dB, average 51 dB" yazan açıklamaları anlayamayınca, sizlere danışmam gerektiğini anladım.

Biliyorum uzun bir mesaj oldu, hemen her forumda olduğu gibi "bilmemne konusunda acillllll" filan diye bir başlık atıp, hemen soru soranlarda var ama, aslında başka bir şeye de vurgu yapmak istedim. Serbest piyasa ekonomisi "serbest kazıklama" ekonomisi değildir, hele ki söz konusu insanlar seçme şansı olmayan insanlarsa... Sizde yurtdışı alış-veriş konularında lütfen çekingen olmayın, size "parasıyla alış- veriş yapan müşteri" olduğunuzu hissettirmek zorunda kalsınlar ! Bizler belki 5 belki 10 yılda bir "haberleri rahat duyamıyorum" diyerek cihaz alırken, sizler için bu veya x bir cihaz, aparat hayati önem taşıyor.

Belki "..ya garanti ?" diyebilirsiniz. Ortalama kullanım ömrü 5 yıl desek, 2 yılda bir 250 TL tamir parası versek, ancak ilk alımda zaten 1000-1500 TL karda olsak sizce garantinin bir önemi kalır mı ? Bende bu fikir ile yurtdışı fiyatları araştırıyorum.

Saygılarımla.

iste bir mujde gibi haber:eek:
yabanci dil olmayince soyle boyle yabanci odyoloji sitelerinde arastiriyor fiatlarin helede yeni cikan oticonun phonaxin cihazlarindaki fiat farkini goruyoruz teknik destek ayar isleri diye sartlanip turkiyedeki saticilari tercih etmeye kalkiyoruz ama
amasi kendi resound cihazimda hayal kirikligi oldu teknik destek
firma el degistirince ayari biraz yukseltmek isteyip gidince kendi sattiklari cihazlardan kakalamaya ugrasiyor muhterem firmacilar:(efendim bu kullandigim cihaz benim kaybibmi karsilayamazmis :) anlayin iste
5 yildir kullandigim cihazim bozulmadi cok az bir ses yukseltmesi arzum
yeni bir cihaz almaya kaltim bir kulagimi koklear implanta feda edince total
ona cros bicros tabir edilen obur kulagada bicrossa uygun bir cihaz edinmek isteyince dudak ucuklatan fiatla karsilasip hayal kirikligi gibi oldu:confused:
bu ingiltereden gelenlere bi ismarlasam diye dusunur oldum
sanki burdan alipta dogru duzgun bi ayarmi yapabiliyorlar
odyo testine gore ayarlayip bize uygun alim gucumuze gore fiat veren bi yabanci firma olsa yabanci dil bilenlerden yardim alip bende yurtdisindan almayi iyice kafaya koydum
bizlere uygun gordunuz firmalarin sitelerini yazarsaniz size tesekkur ederim sayin UYE

Yurtdışından cihaz alınmaz. İki sebebi var

1- Cihaz fiyatları Türkiyede daha uygun.

2- Cihazların kullanıcıya göre ayarlanması lazım. Yani bizzat odyometrist tarafından ayarlanmalı. Ayrıca yurtdışından aldığınız bir cihaza burada tamir ve bakım hizmeti bulamayabilirsiniz.

Çamlıca,
Parasını (yaklaşık 80-100 lira gibi) verdikten sonra ince ayarını Türkiye'de de yaptırabilirsiniz, o sorun değil. Ama sizin de dediğiniz gibi, Türkiye'de işitme cihazı fiyatları Avrupa ve ABD'den daha ucuz. Bu konuyu açan arkadaşımız, markalı ürünlerin İngiltere'de tespit etmiş olduğu fiyatları açıklarsa öğreniriz. Tam tersine, bir İngiliz forumunda okumuştum, İngilizler daha ucuza cihaz satılıyor diye Danimarka'ya gidip cihaz alıyorlarmış. Yol parası+muayene+1 gece konaklama+cihaz ayarları vb dahil tüm maliyet İngilteredekinden daha ucuza geliyormuş.

Diğer taraftan, cihaz fiyatlarının olması gerekenden çok daha pahalı olduğuna katılıyorum. En gelişmiş cihazın bile fabrika çıkış fiyatının 500 $ civarında olduğu söyleniyor. Yurtdışında odyologların ücreti yüksek diye fiyatlar yükseliyor. 1000-1500 lira maaşla odyometrist çalıştıran (hatta kimi zaman onu bile çalıştırmayıp ayarları hiçbir deneyim ve bilgisi olmayanlara yaptıran firmaların cirit attığı!) ülkemizde fiyatlar niye bu kadar yüksek onu anlayabilene aşk olsun!

İngiltereden bir misal

Düşük fiyatla satış yapan bir satıcıda Phonak Naida S V SP VZ BTE fiyatı £ 1380 = 3891 TL
Türkiye fiyatı
3.350 TL

Oticon Chilli SP7 BTE Power İngiltere fiyatı £ 1200 = 3384 TL
Türkiye fiyatı 2.500 TL

Arkadaşlar selam ;
İlk mesajım biraz uzun olduğu için kısaca tekrar sorumu özetlemek isterim....
En ucuz ve en pahalı digital işitme cihazlarının ( aynı markada ) teknik özelliklerine baktım. dB cinsinden veriler aynı. Fiyatlarına baktığım markaların kendi resmi sitelerindeki tanıtımlarında farklı noktalarına atıfta bulunulmuş. Örneğin ; çalışan ve sürekli telefonla konuşan kullanıcılar için bluetoth bağlanabilirlik veya dışı renkli grafiklerle genç kullanıcılara yönelik dizaynlar veya tuşlu program değiştirme veya uzaktan kumanda ile tv gibi cihazlara bağlanma aparatlarını destekleme vs. vs gibi..... Ama iş cihazın içindeki devrelerin teknik kapasitelerine bakınca veriler "AYNI".

Sizler deneyimli olduğunuz ve seneler içinde belkide ikiden fazla benzer özelliklerde digital cihazlar kullandığınız için odyometre sonuçlarından gerekli yeterlilikte ve ilk mesajımda belirttiğim, ülkemizde servisi bulunan markaların "xyz modeli sizin değerlerinize uygundur" şeklinde öneride bulunursunuz diye düşünmüştüm. Bu sayede bende o markanın o modelinin fiyatlarını araştırır ve kıyaslamam kolaylaşır düşüncesindeyim.

Ülkelere takılmayın çünkü internet üzerinden sipariş ile nereden alırsanız alın kapınıza kadar gelecek ( ama 5 günde ama 25 günde ) ve ülke adlarını daha önce satın alma deneyimim olduğu için el alışkanlığı ile yazdım. Uygunsa x ülkesinden sipariş vereceğim uygun değilse Türkiye' den alım yapacağız fakat öncelikle odyometre sonuçlarına uygun bir model kodu önerebiliyormusunuz ?

Sonrası kolay. Sonuçlarıda sizinle paylaşırım. Yardımınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Sevgili "Üye",
Vermiş olduğunuz odyometrik sonuçlar cihaz önerisi için ne yazık ki tek başına yeterli değil. Ayrıca her bir frekans durağında ne kadar kayıp olduğunu da belirtmeniz gerekir (odyo testindeki grafiğe bakarak). Örneğin, 125 hz'de 50 bB, 250 hz'de 60 dB, 500 hz'de 65 dB vb. gibi...
Ama kabaca orta dereceli kayba sahip ve fazlaca sosyal yaşamı olmayan yaşlı biri için uygun orta fiyatlı şu ürünler önerilebilir:
1) Oticon Hit BTE veya Hit Pro BTE
2) Phonak Certena Art BTE
3) Phonak Milo Plus
4) Widex Senso
5) Widex Bravissimo
Bu modeller Türkiye'de genellikle 1500-2500 lira fiyat aralığında satılıyor. Fiyatlar pazarlıkla %10-20 aşağı çekilebilir. Yurtdışında tespit ettiğiniz fiyatları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
Kolay gelsin..

Merhabalar;

Bu sayfada, İşitme Cihazı Üreticileri | İşitme Cihazı Satış ve Uygulama Merkezi üretici firma bilgileri mevcuttur. bazı firmalar sayfalarından ülkelerdeki satış fiyatlarını da gösteriyor. İnceleyebilirsiniz.

Çamlıca üyemizin dediği gibi maalesef garanti durumundan dolayı yurtdışından işitme cihazı almanız çok mantıklı değil, zira hunsal üyemizin dediği gibi ayarlamaları ülkemizde tabiki yaptırabilirsiniz ama bunlar elektronik bir alet olduğu için herhangi bir sorunda garanti kapsamında olmayacağından dolayı çok sorun yaşabilirsiniz.

Tamir edilmek için 1 haftalığına bile cihazın servise gönderilmesi işitme cihazı kullanıcısının çok zor günler geçirmesine de neden olmaktadır ki, yurtdışa servis için gönderilmesi en az 30-45 gün sürebilir.

Konu dışı ama genede inceleme yapabilirseniz, İşitme cihazı pilleri | İşitme Cihazı Satış ve Uygulama Merkezi işitme cihazı pil üreticilerininde siteleri burada mevcuttur. Bazı yurtdışı internet sitelerininde adresleri sunuluyor. Buradan da işitme cihazı fiyatlarını ve pil fiyatlarını görerek aklınızda kalabilecek soruları yanıtlayabilir siniz.

Arkadaşlar selam ;
Hunsal adlı üyeye verdiği cihaz önerileri için teşekkür ederim. İnternette gerekli araştırmaları yapacağım. Daha fazla marka/model önerisi yazılmadığına göre, bu cihazlardan kullansanız bile ya tavsiye edecek kadar teknik bilgiye sahip değilsiniz ya da Hunsal adlı arkadaşın önerdiği marka/modeller üzerinde hemfikirsiniz herhalde ? Ben gün sonuna kadar başka bir öneri gelir mi diyerek bekleyeceğim. Ayrıca bir öneri olmazsa yurtdışındaki firmaları araştırıp sonuçları sizlerle paylaşırım. Sizlere de faydam dokunursa çok sevinirim.

Saygılarımla.

hunsal o bizim hocamiz cok iyi bilgiler vererek hepimize yardimci oluyor sitede onun yazdiklarini hep ilgiyle tekrar tekrar okurum sagolsun bizler icin bir kazanc sevgili hunsalimiz
bir oneride benden
resound cihazlari cok saglam masallah diyeyim 6inci yili hicbir bakim filan yaptirmadan kullaniyorum
koklear implantimi aldirdiktan beridir o kadar cihaz denedim benim kul.landigim resoundun cantasi kadar konusmalari iyi anlayip sesini sevdigim cihazla karsilasmadim
bu resoundun alerasi var birde bunu inceleyin derim

Arkadaşlar selam ;
İşitme cihazı baktığımız akrabamızın SGK desteği mevcutmuş. 380 TL geri ödeme durumu olunca direkt ülkemizden alım yapmanın daha kolay olacağına karar verdik. Geçtiğimiz günlerde fındıkzade piyasasında bir kaç satıcı firmayı gezdikten sonra Oticon Get cihazını devlet desteği ile beklediğimizden ( zamanında ilk baktıkları yerlerin şişirme cihaz tavsiye/fiyatlamalarına göre ) çok çok daha uygun fiyata aldık. Sonuçta cihaz 1000 TL nin çok altında bir fiyata alınmış oldu.

Ben alman malı ve ülkemizde çok tanıtımı yapılmayan Audio Service firmasıyla ilgileniyordum ve isim yapmış muadillerine göre fiyatının düşük olacağını tahmin ediyordum. Aynı markanın üretip SIEMENS adıyla sattığını öğrendiğim cihazlara göre fiyatı daha makuldu ancak bariz fark yoktu muadillerine göre ( Oticon, ReSound vb. gibi ). Yapılan denemelerde sesinin fazla mekanik olduğunu söyledi akrabamız. Aynı şey haliyle Siemens içinde geçerliydi. Kanada imali Unitron, ReSound, Oticon markaları daha doğala yakın sesler verebiliyordu. Fiyat, servis, özellik, kullanım kolaylığı, ebat olarak Oticon Get cihazında karar kıldık.

Fındıkzade piyasasında çok firma olmasına rağmen, durum biraz fazla ticarete kaymış. En çok ilgi, teknik bilgi birikimi ve ürün çeşitliliğini Diyalog İşitme Cihazları firmasında gördük ve alımı oradan yaptık. İhtiyacınız olduğunda önce bizim gibi diğer firmaları gezip en son bu firmaya giderseniz ne demek istediğim daha iyi anlaşılabilir. Ancak kimsenin düşüncelerini etkilemek istemem. En güzeli kendi deneyimleriniz.

Oticon Get markanın başlangıç sınıfındaki ürünüymüş. Akrabamızın ev hanımı olması ve cihazın digital, çift mikrofonlu ( Ön - arka sesleri rahat duyması açısındna önemli ), 4 kanal ( eko ayarı ) ile sesi doğala yakın ayarlayıp vermesi, 4 program seçeneği ( işitme önceliğine göre ortama uyum sağlayıp gerekli sesleri ön plana çıkartma programı ), telsiz-gsm telefonlarına uyumlu yapısı, 1.250 TL liste fiyatı ( pazarlık imkanı sunuyor bütün firmalar ) alım yapmamızda etkili oldu.

Forum üyesi olan ve konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Biz parmağımız kesilse sorun ediyoruz, sizler bir çok sorunla boğuşuyorsunuz, hepinize Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Saygılarımla.

Ben yurtdışından ikinci el işitme cihazı almanızı tavsiye ederim. Ebay'dan çok uygun fiyatlara üst düzey işitme cihazları satılıyor mesela oticon agil pro minirite ikinci el olarak çifti 1000-1500$ civarında alınabiliyor. Bir ay kadar önce ise phonak ambra micro m çift olarak 1300 $ satıldı. Oticon agil pronun çifti tr de 5000 $ dan aşağıya alınamaz. phonak ambra micro m de 4000 dolardan aşağıya alınamaz. Sonuç olarak yurtdışından temiz kullanılmış ikinci el işitme cihazı alınmasını öneriyorum, ancak özellikle ABD'de bir tanıdığınızın olması gerekir, genellikle tr ye gönderim yapılmıyor. Yurtdışındaki yeni cihaz fiyatları tr fiyatlarına yakın olduğundan önermiyorum.

eBay da güvenilir bir satıcıda phonak ambra micro M 995+19 $ ile satışta şu an, fiyatı çok uygun ve güvenilir bir satıcı ihtiyacı olan kaçırmasın.

Üst Alt