Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışından ithal aracı, engelliden engelliye satış için ne yapmak gerekiyor?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, 1995 model opel astra hb. aracımı 2004 yılında ithal ederek Ank. Nakilhaneden almıştım. Şimdi bu aracımı bir başka engelliye satmak istersem nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
(araç tamamen elden kumandalı, otomatik vites)

İthal edilen aracı satın alacak kişi de Naklihane'den izin almalı. O iznni aldıktan sonra Kısmet'İn yukarıda aktardığı başlığa göre işlemler yapılır...

Ben 8 yıl önce ithal ettiğim aracımı sattım.Alan arkadaş da engelli.Şimdi Alan arkadaş Ankaradan ithal izni için heyete girecek bunu biliyorum.İzin aldıktan sonra benim arabayı Ankaraya götürmeden bulunduğum şehirde noter satışı yapabilirmiyim...

Evet, o şekilde noterden satış yapabilirsiniz... Yeter kş gümrükten izin çıksın

Arbamı sattığım arkadaş bugün gümrüğü aramış.3 Nisanda izin için heyete girecekmiş Ankarada.Ancak benim aracında Ankarada bulunması gerekecekmiş 4 de raporu alınca devir için...Bende aracımın gitmesine gerek olmadığını sanıyordum..Özürlerimiz aynı alan arkadaşla..Tertibatta bir değişiklikte gerekmiyor...Mutlaka araç gitmesi gerekmi Ankaraya yakında bu şekilde satış yapan arkadaşlar varmı acaba..

Araç neden Ankara'ya gitmek zorunda, bilmiyorum...

Çünkü her ne olursa olsun gümrük memurları aracı tespit ediyor. eğer ki ankaraya götürmek istemiyorsan bulunduğun şehirde ki gümrük otomotiv ihtisas müdürlüğüne başvur, orda memurlar ayniyat tespit tutanağı hazırlıyorlar, tespit tutanağına mutlaka özel tertibatın şeklini yazdır "elden kumandalı otomatik vites" onlar tespit tutanağını ankaraya fakslayacaklar, böylelikle ankaraya gitmene gerek kalmayacak.

Gümrüğün aracı mutlaka görme sebebi, Motor, Şase vb aksesuarlar dahil herhangi bir değişim, kâr ettirici bir unsur bulunuyor mu diye, şayet kriterler haricinde bir ekleme olduysa onun vergisini de senden çatır çatır alırlar... Haberin ola.

Üst Alt