Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışından scooter getirmenin bir yolu var mı?

MUR37

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
Sevgili forumdaşlarım malumunuz üzere döviz kuru ülkemizde yüksek seyretmesi nedeniyle ülkede engelli araç fiyatları çok yüksek, hal böyle olunca, yurtdışından tanıdğı veya akraba yoluyla engelli scooter aracı getiren varmı?

MUR37
Bunun iki yolu var,
1.'si sizin gidip almanız ve üstünde oturuyorken o cihazla gelmeniz
2.si ise biri size bu aracı hibe ederek gönderecek. Bunun için o cihaz hangi ülkeden gelecekse o ülkenin Türkiye konsolosluğuna gidip hibe evrakı çıkaracak. Siz de engelli olduğunuzu gösterir belge ile size gelen aracı satmayacağınıza ilişkin bir noter taahhütnamesi ile gümrükten bu aracı vergisiz çekebilirsiniz.

Yine de gümrük işleri meşakkatlidir ve mutlaka bu işleri bilen bir müşavir ile görüşmenizde fayda var.

Baya zor bir durum, gurupta böylesi bir örnek yok sanırım

MUR37 Ben ikinci yol ile akülü sandalye almıştım. Çok yorucu geçmişti.

Alibaba

Herkesin bayramı mübarek olsun, bu Alibaba dan bireysel olarak akülü scooter veya tekerlekli sandalye alıp getiren oldumu

Yurt dışı scooter

Yurt dışından akrabam bana engelli scooter alıp hibe yoluyla bana Türkiye ye getirebilmesi için bilen arkadaşlar madde madde, gönderenin yapcaklarını ve alıcının yapacakları işleri ve belgelerin ne olduğunu, bilen her kim varsa Allah rızası için bilgi versin.

Gördüm hocam, şimdi yurt dışından akrabam aracı aldı ama benim adresime kadar getiremiyormu veya gönderemiyor mu, bulunduğum ilde gümrük yok

MUR37

Maalesef, sizin adresinize getiremez. Ancak en yakın gümrüğe giriş yapılabilir ve siz oradan şahsen veya noter ile yetki vereceğiniz biri ile gümrükte işlem yapabilirsiniz. Bir gümrük müşaviri ile de bu işleri halledebilirsiniz ancak takdir edersiniz ki bu da bir ücrete tabii olacaktır.

Yurt dışından bir arkadaşım ile görüşüyorum, prosedürü bilmiyorum ama alıp gönderme konusunda yardım ederim dedi.
Gümrükte ne tür işlem yapmak gerekiyor hangi evraklar gerekiyor (bulunduğum yerde gümrük müşaviri) bulamadığım için) mecburen kendim yapmak zorunda kalacağım, bildiğiniz kadarıyla süreci anlatırmısınız
Belliki sitede ilgi veya bilgi yok anlaşılan sizden başka
yunus54126@gmail.com

Yurtdışından getiren kişi uçakla gelirken yanında getiremez mi , Sanki kendininmiş gibi ?

MUR37

Benden noter taahhütnamesi istemişleri. Bir örneğini onlar vermişti. Gelen ürünün hibe olduğu, ticari amaç taşımadığı ve söz konusu ürünü satmayacağıma dair beyan verdim. Engelli raporu ile kimlikle beyanname veriyorsunuz gümrükte. Benim işlemlerimi bir müşavir yaptığı için detayları bilemiyorum. Zira tüm prosedürü öğrenmek kolay değil ve bana sorsanız bizim açımızdan gerekli de değil.

Size gelen ürün antrepoda kaldığı her gün ardiye ücreti kesilir. Buna dikkat edin! Yani ben bir hafta sonra gider alırım demeyin sakın...

Mami Junior
Evet, bu mümkün. Kişi ile kendi beraberinde gelen ürünler gümrüğe tabi olmadan geçebilir.

2008 yılında Almanya'dan teyzemin oğlu akülü araç getirmişti bana. Adana hava limanında gümrük el koydu. Benden akülü araç kullanması uygundur raporu istediler önce. Tabii o raporu almak çok zor, belirli şartları var. Birkaç kez gittik, vermediler. Sonra derneğe bağış yapmış gibi gösterdik. Dernek de bana bağışladı. Bu sorunu böyle çözdük. Buna rağmen iş yürümüyordu. İnanmazsınız belki, gümrüğün çaycısı (o zamanın parası) 100 liraya 1 saat içinde işlemleri tamamladı ve sandalyeyi gümrükten çıkarabilmiştik.

Anladığım kadarıyla önce prosedür, sonra araç alım ve gönderim, son olarak gümrük işlemleri, peki bu kadar zahmet değermi örneğin Türkiye de 10 bin tl olan bir akülü tüm bu işlemler sonunda 5 bin tl ye bitirebilir miyiz.(fiyat kıyas amaçlı) Çünkü eli ayağı düzgün bir scooter 35-40 bin civarı ülkemizde

MUR37

Avrupa malları ile uzak doğu malları mukayese dahi edilemez kalite farkına sahiptir. Sorunuza net cevap vereyim: Evet, değer

Gümrükte malın yakalanması şans işi sanırım.
Çünkü bi ara yurtdışıdan telefon tablet getirelenler oluyordu, eğer gümrük memurları durdurup bavulu karıştırırsa ve birden fazla ürün çıkarsa sorun çıkıyordu.
Yoksa herkesi denetlemiyorlar sanırım.

Mami Junior

Yolcunun beraberinde getirilenler evet, öyle ama nakliye ile gelenlerin hepsi işleme tabidir. Bu arada yolcu beraberinde gelenlerde de sıkı kontroller olduğunu duyuyorum...

Yani adam akrabasına almış (engelli raparunu konsolosluğa sunduğu halde)olduğu aracı beraberinde getiremiyormu
Örneğin “Almanya’dan uçağa bindi ve direkt memleketine iniş yaptı” Almanya hava alınında kontrol edildi ve dediğim gibi evraklar gösterildi sorun yoksa tamam olmuş olmuyormu

MUR37

Siz o uçakla gelirseniz olur ama başkası gelirse olmuyor maalesef

çok çeşmekeşli halini almış, yazıklar olsun kendi menfaatleri doğrultusunda alınacak kararı Meclis anında kanunlaştırıyor amam iş vatandaşa hizmet olunca iki tartışma sonucu red! Mecliste engelli milletvekili var ama (hdp) adamın bir tane önergesi kanun teklifi yok. Senin gibiler yüzünden bizim gibi insanlar kötü yönetim yüzünden mağdur kalıyoruz, artık o kadar ucunu kıçını kaçırdılarki %90 üzeri engelli üzerine alınan araçları denetleme yok mahkeme kararı yok, tabiri caizse galerici bir ötv makbuzu ile bu tür şekilde satış yapıyorlar.

Üst Alt