Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışından Türkiye'ye dönme ve engelli olarak emekli olma..?

ahmet_80

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar,
ilk basta kendimi kisaca tanitim.
1980 dogumluyum, almanyada yasiyorum.
2011 yilinda agir is kazasi gecirdim ve su an meslek yapmaktayim ve meslekten sonra vatana geri dönme fikriyle cabaliyorum.
1. almanya da 50% engeli belgelerim/raporlarim var ve askeri islemlerim yapildi ve askerligim iptal oldu, türkiyede engeli raporu yeniden cikarmam gerekiyormu?

2. engeli emekli hakkim genel olarak varmi?

3. engeli emekli oldugunda devam calisabilirmiyim?

4. kriterler nedir?

yardimlar icin tesekkürler

ahmet_80

1- Oradaki raporlarınızın buradaki emeklilik için bir anlamı yok. Durumunuzun tespiti için buradaki Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den sakatlık oranı cetveli'Ne göre engelli sağlık kurulu raporu almanız gerekecek.

2- Evet: Yurtdışı Borçlanma İşlemleri

3- Evet, erken Yaşlılık emeklileri hem emekli maaşı alıp hem alışabilirler (Malulen emekli olanlar çalışamaz)

4- http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

ahmet_80

Ahmet Almanya da engelli hakları Tr den daha iyidir herkes Tr den kaçıyor sen buraya gelmeyi planlıyorsun iyi düşün derim . Tr son 5 yıldır çok karışık her gün tecavüz bomba terör saldırıları Almanya dan gelen öğrenci bir bayana İstanbul da tecavüz edip sakat bıraktılar kızı ailesi gelip aldı tekrar Almanya ya gitti. Ben ilk fırsatta gideceğim Tr den iyi düşün taşın. Finlandiya kayıtsız şartsız 560euro işsizlik maaşı veriyor.

Merhaba Ahmet,

Bütün bunlari yapmak icin TR de yasaman gerekmiyor,numarani özelden atarsan arar,yardimci olurum.

Ahmet seni merak ediyoruz yiğidim, döndün mü Türkiye'ye?

Cevabı aldıktan sonra tekrar girmemiş kral 😂

Bu memleket tam bir fosseptik çukuruna döndü yine, masum insanların ve engellilerin hakları gasp ediliyor. Ülke çetelerin kontrolünde, ne rezalet ve günah işledik yine Allah yokluğa duçar etti, cümlemizi bilinmez. Ama bundan sonra bizlere buralarda yaşam hakkı tanınmaz gibi, çünkü güçsüz olan her zaman eziliyor.

Üst Alt