Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtkur'a ait yurtlarda engelli odası var mı?

sercan

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar üniversite okurken yurtta kalan engelliler için yurtlarda ne gibi kolaylık sağlanmış.
yoksa hiç bişey yokmu.
kısaca benim kasteddiğim engelli odası falan var mı?

Biraz geç bir yanıt olacak ama...

Bir dönem boyunca devlet yurdunda kalmıştım. Bu süre zarfında, yurtta engelliler için yapılmış herhangi bir düzenleme göremedim. Bizim ünide 4 tane yurt binası (ikisi erkek, ikisi kızlar için) ve kızlar için ayrıca prefabrik yapılar vardı. Bu binaların hiçbirinde, bir engelli rampası dahi görmedim diyebilirim. Tabii bu üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilir ama bildiğim kadarı ile KYK yurtları standarttır.

Kayseri organizasyonunda biz yurtukura bağlı kız öğrenci yurdunda kalmıştık yurdun girişinde çok engelliye uygun olmasada bir rampa ve giriş katta engellilere ayrılmış odalar vardı.

evet kayserıdekı erkek yurdunda ben engellı odasında kaldım,banyo wc odanın ıcındeydı sandalyelıler ıcınde gayet uygundu genıstı..zemın kattan gırıs yapıosunuz merdıven yoktu ..yurtkurun cogunda engellılere özel seyler yapılmamıs cunku cogu eskı yapı ama yenı yaılarda artık engellıyı dusunuolar..unıversıteden unıversıteye egısır gıdecegınız unuversıtenın yurdunu gıdıp görmenızı tavsıye ederım yada tercıh yapacagınız unıversıtelerın yurtlarını tercıh yapmadan önce mumkunatı varsa gıdıp kontrol etmenızı tavsıye ederım..

Üst Alt