Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yürüme engelliler için mekanik ve robot yürüteç imal ediyoruz

aeguney

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
- Belden aşağısı felç olan ve ayaklarını kullanamayan yürüme engelliler için üretmiş olduğumuz mekanik ve robot yürüteçleri forumunuz vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyoruz. ABD'de sadece hasstanelere satılan robotun benzerini biz de üretiyoruz, üstelik çok daha makul bir fiyata. Yürüteç prototipleriyle ilgili video görüntüleri email aracılığıyla dropboxtan paylaşabiliriz.

- Yapımı ve patenti tamamen firmamıza ait olan yerli yapım yürüteçleri bilinci açık olan her yaşta insan kullanabilmektedir.

- Yürüteçler mekanik ve robot olmak üzere 2 çeşittir. İki cihaz da dengenin sağlanması için kanedyen koltuk değnekleri yardımıyla kullanılmaktadır. Bu özel yapım değnekler yürüyüş, oturma, merdiven inip çıkmak için kumandayla ayarlanmaktadır. Ayak veya bacakların olmaması durumunda protez takılarak da cihazlar kullanılabilmekte ve yürüyüş sağlanmaktadır. Yürüteçlerin vücuda değen kısımları soft plastozottan imal edilmiştir. Bu malzeme antialerjiktir, yumuşaktır, nefes alır ve terletmez. Sert kısımlar çelikten daha hafif ve sağlam bir malzeme olan karbon fiberden imal edilmektedir.

- Robot yürüteç: 4 çeşit mevcuttur, kişinin boyuna göre ayarlanmaktadır. Li-ion bataryayla çalışmaktadır. Kablolu ve kablosuz (opsiyonel) kumandayla hareket eder.

1- Normal çocuklar için
2- Çocuklar için diz kontraktür iyileştiricili (dizi tam açılmayanlar için)
3- Normal yetişkinler için
4- Yetişkinler için diz kontraktür iyileştiricili (dizi tam açılmayanlar için)

- Mekanik yürüteç: Polietilenden üretilmektedir. Vücudun lateral fleksiyon hareketiyle adım atma işlemi gerçekleşir. Her kullanıcının bel kısmının kalıbı alınarak kişiye özel hazırlanır. Yaklaşık 3 ay boyunca 2 yürüme engelli tarafından ortopedistlerin gözetiminde kullanılan yürüteçler son derece başarılı sonuç vermişlerdir.

Şu anda seri üretime geçmedik. Sipariş üzerine üretim yapıyoruz. Daha ayrıntılı bilgi ve siparişler için lütfen mesaj yazınız.

Son düzenleme:
Link açılmıyor dropbox olduğu için :)
aletin adı nedir?
Başlangıç fiyatı nedir?
Re-walk 180.000 Euro Mesela trde
herhangi bir güvenlik sertifikası var mı?
Karedyenle Yürünüyorsa bi kavrama eldiveni ile C Seviyesi tricepsi olanlarda kullanır. Neden sadece belden aşağı felç liler için?

konuyu açan ali bey,sizin verdiğiniz link sayfası açılmıyor,nasıl bi cihazdır resimlerini ve fiyatını da paylaşırsanız seviniriz

email adreslerinizi verirseniz ordan paylaşıyım videoları

yani forumda neden detay vermiyorsunuz anlamadım

email gönderirseniz paylaşıyım videoları... güvenlik ve yeterlilik belgeleri için başvuruldu, maalesef yavaş ilerleyen bürokrasi yüzünden 5,6 ay sürecek. Başlangıç fiyatları opsiyonlara göre değişiyor, fiyat ve teknik sorunuza cevabı en kısa sürede iletmeye çalışacağım. teşekkürler

ben mail adresimi verdi alibey'e bakalım ne olacak

alibey size özel mesaj olarak maill adresimi gönderdim

Açılmıyor,ne oldugunuz,nasıl bır sey oldgunuz goremıyoruz.. e-mail adresımı özel msjda gonderdım sıze zahmet bana'da gonderebılırmısınız.

2-3 fotoğraf 1 video 2 paragraf ta ürünün fiyat aralığı, kullanıcı kitlesi, brüt ağırlığı, şarj ömrü , kaç dakika da giyilebildiği... Lütfen

ali bey evt verdiğiniz link geldi açıldı,insansız uzun bacak yürüme cihazı gibi bişey bunlar ama içinde insan kimse yok,bide çok kısa süreli videolar ben pek bişey anlamadım ama çok heyecanlandım,arkadaşlar başka linki açan varmı?

ali bey omurilik felçli olup bu cihazı kullanan ve kullanımı sonrasında memnun kalan varmı?
bu cihazın fiyatı ne kadar?

Belgeler henüz alınamadığı için kesin bilgiler veremiyorum, ama mekanik yürüteç :2-5kg arası (kullanıcı boy ve kilosuna göre), robot yürüteç:10-12 kg arası... 30sn-1dk arası giyilebilir. şarj süresi 6 saattir. mekanik yürüteç fiyatı minimum 6.000TL, robot yürüteç minimum 30.000 TL olacaktır. Fiyatlar opsiyonlara göre değişebiliyor. Belgelerin alınabilmesi için cihazların ek maliyeti artarsa fiyatlar da 5,6 ay sonra artış gösterebilir.

Bahsettiğim gibi bunlar ilk prototipler ve boyutları küçük...fikir edinebilmeniz adına paylaştım. Tamamlanınca daha profesyonel görüntüler paylaşacağım

İlk açıklamamda da yazdığı gibi 2 çocuk, ortopedistler gözetiminde mekanik cihazları kullandı ve sonuçlar gayet iyi. Sizinle paylaştığım videodaki çocuğu izlediyseniz walker ile dönüş hareketlerini de başarıyla gerçekleştirdi. fiyatları paylaştım biraz önce, ama değişiklik gösterebilirler

ali bey omurilik felçli olup bu cihazı kullanan ve kullanımı sonrasında memnun kalan varmı?
bu cihazın fiyatı ne kadar?

30.000tl oldukça makul. Üretime geçilince belki sgk olaya dahil olur
başarıllar

enes kardeş ne düşünüyorsun cihaz hakkında,bence olumlu gibi görünüyor?

Dediğim gibi fiyat belgelere bağlı olarak artabilir. Bu cihazın ABD'deki benzeri bizimki gibi merdiven inip çıkamıyor, ondan daha üstün başka özellikleri de var. Kumandası kablosuz da olabiliyor, vs. Teşekkürler

fiyatıN ulaşılabilir olması güzel
fakat bu yakınlarda ABD’de bi çocuk 40000 dolarlık Protez kolu 3D yazıcıyla 400 dolar a üretmişti. Bu cihazda neden ollmasın:) zaten dünyada bile bu robotik ürün son halinde değil geliştiriliyor. ilerde karadyensizi geliştirilirse çok yaygınlaşır

Cloud.;

Teşekkürler

Aynı protezin üzerinde biz de çalışıyoruz aylardır. Aslında 1 yıldan fazla süredir bu projelerle ilgileniyoruz ve bunun lansmanı için henüz erken ama ben yine de erkenden paylaşmak istedim, Şahin Bey'in veya bu haberi ilk okuyanların duyduğu heyecan bir ömre bedel.

nacizane öneri madem Kablosuz kumanda olucak. Kumanda dan tamamen kurtulma opsiyonu sunulabilir. iwatch gibi bi akıllı saat yada android telefon la uygulama üzerinden kontrol ki bu basit bişey, hatta Google glassa bile entegre olur. Google bu fikri beğenirse payımı isterim :D

Enes Bey biraz da bu tip innovasyon çalışmaları yüzünden cihazların lansmanı sürekli erteleniyor. Gelişimin sonu yok, önce çelik kullandık sonra karbon fibere geçtik, önce bel ve bacak kalıbı alınıyordu şimdi ona da gerek kalmadı, vs... Söylediğiniz opsiyon da uygulanabilir ilerde tabii ki... Teşekkürler

takip edelim balım sonu iyi olur diye umuyorum ne cihazı gördüm nede mail ile baktım sonuçlanınca görürüz.

Yolunuz açık olsun Ali bey, fareleri yürüten tıp insanı yürütmemekte inat ediyor!!!!, umarım teknoloji sayesinde de olsa yürürüz

Ali bey bi gelişme varmı çalışmanız hakkında?
Hangi aşamadasınız

nasil bir robot

Bizim oglumuz cp yurume engelli.nasil bir robot gorebilirmiyiz

belden aşağı his yok nereye bastığımızı bile bilmiyoruz ben anlamadım nasıl dengede duracağız

Üst Alt