Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yürümekte zorluk çeken ve böbrek rahatsızlığı olan annem için rapor almak istiyoruz.?

kaandeniz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar, 55 yaşındaki yürüme ve iç kusurları olan annem için engelli raporu almak istiyoruz. 2 yıl önce denememiz olmuştu fakat %35 lik oran vermişlerdi. Bu sefer istanbuldaki haydarpaşa numune hastanesine gitmek istiyoruz heyet için daha geniş ve detaylı ilgilendikleri söyleniyor. Annemin rahatsızlıkları şunlar

Bastonsuz yürüyemiyor, merdiven çıkamıyor, ayak hareketleri çok kısıtlı sadece ileriye doğru rahat adım atabiliyor.

Tek böbrekli diğer böbreği ise böbrek yetmezliği başlangıcı, iflas eden böbreğini kurutup dışarı çıkaramaladılar o böbrekde intihap yaptıgı için içeriden dışarıya hortumla intihap çıkıyor. şuanda hortum takılı değil ama intihap azda olsa hala devam ediyor pansuman yapıyoruz günde 3 defa. son olarakda annem şeker hastası insülün kullanıyor.

Şaşı insanlar bile yüksek orandan engelli raporu alırken annemin alamaması çok adeletsizce gittiğimiz heyette dosyalara bile bakmıyorlar umursamıyorlar. haydarpaşa numune hastasi bize il dışında kaldıgı için boş geri dönmek istemiyoruz bu yüzden buradaki işin ehli abilerimden ablalarımdan tavsiye bekliyorum. herkese iyi forumlar

konumun 80 görüntülenmesi var 40 kişinin bu işlerle tecrübesi vardır diye tahmin ediyorum neden yazmıyorsunuz

size tavsiyem Anadolu yakasında oturuyorum pendik marmra üniverzte hastanesi yada haydar paşaya gidin kartalal hastanesi lütfü a gitmeyin orası h ak çok yiyor çok zamaan kaybedersini önce rapora itiraz ediniz bu çok zor olcak ama hastayı almadan cemberli taşa gitmeniz lazım

kerimc

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. 2 yıl oldu annemin en son heyete gireli, haydar paşaya direkt olarak gitsek burada itiraz ile uğraşmadan bir sakıncası olur mu ve hastane sevkiyle bireysel başvurmamızın arasında bir fark var mı acaba?

biz itirazda bulunduk çenberli taşa gittik kartal lütfükırdar ilk önce ½ 50 verdi Haydarpaşa ½95 arada baya fark var ç hemde ağır engellı rapor aldık durumunda deyişilikde yoktu size tavsiyem çemberli taşa gidi raporla hastanın kimliğille

kerimc

çemberli taşda itiraz dilekçesi verip sonra haydar paşaya gitmemizimi kastettiniz ? ve annem heyette aldıgı raporları yırtmış itiraz için rapor gerekiyorsa öyle bir rapor yok şuan

öncelikle geçmiş olsun.rapor almaya giderken daha önceki doktor raporlarını muayene sonuçlarını yanınızda götürmenizin faydası olur. ben öyle yapmıştım çünkü sıkıntıyı anlatmak daha kolay oluyor dr bakıo o eskı rapor ve tetkıklere size sorular soruyor bu durumda muayene daha etkın geçiyor raporunuzda kolaylık sağlıyor.annenizin daha önceki 35 olan rapor yüzdesinin daha yüksek alınacağını tahmin ediyorum.

-mka

teşekkür ederim, hastane dosyalarını biz götürmüştük son heyette ama içini açıp okumamışlardı bile ama haydar paşadan umutluyum. itiraz ve hastane sevki bireysel başvuru olayları hakkında tam bilgi edindiğimde zaman kaybetmeden yola koyulacam

rapor aldığınız hastaneden kaybetbettiğinizi söyleyip yenıden alırsınız kayılardada vardır hastanenin itiraz etceğinizi söyleyin

kaandeniz
hastaneden hastaneye drdan drye değişiyor hastaya davranışlar .kolay gelsin iilerle karşılaşıp kolayca halledesin işini.

Bazı şeylerde saçmalıklar oluyor mesela bir arkadaşım akciğer kanseriydi evde bakıcı için bir teşebbüste bulundu yanıtını aldı tam ne oran verdiler hatırlamıyorum ama daha ne zaman hak edecekmişim ölüncemi verecekler artık bakıcı mezara gelir demişti, zaten bu olaydan dört beş ay sonra vefat etti bazen görüyorum etrafımda birilerini bakıcı aylığı bağlanmış o aylığı hak edene bakıyorsun arkadaşımın durumu çok daha kötüydü, son zamanlarda iyiydi hani Allah ölümün güzelliğini verirmiş ya insan iyi gibi görünür öyle bir şeydi heralde
böbrek çok zor halam vefat etmişti böbreklerinin ikiside çürümüştü çok sinsi ilerleyen zor bir hastalık bazen belirti vermeyebiliyor aniden çıkabiliyor, 19 yaşında arkadaşımın kardeşi hastaneye yattı 1 hafta içinde vefat etti bir kaç yıldır çekiyordu iyi gibiydı son zamanlarında bir anda bizde şok olduk, sinsi sinsi yakalamış bir böbrek gitti ilk anlaşıldığında, zaten kalp başta olmak üzere bedende bir organ çalışmayınca her taraf arıza vermeye başlıyor

19 yaşındaki ölen çocuk sık sık görüşürdük hep halsiz bitkin birde zayıf çalışamıyordu, hastalığın derecesine göre bir böbreği alınmış
diğer böbreği ile yaşayan kişiler var iyiler çalışıyorlar

moralini bozmak için yazmıyorum, yani zor bir hastalık birde şeker var tabi birde yaş 50 nin üzerinde
geçmiş olsun, Allah şifa versin, bir daha dene 2 yıl geçmiş

Raporu evde bakım parası içinmi istiyorsun yada %40 üzeri rapor almak içinmi annen için devlet hastanesi evde bakım servisine başvuruda bulundunmu ilaki rapor olması şart degil rapor için hastaneye götürmem gerek dediginde yardım etmeleri lazım Benim annem beli kırılmıştı evde bakım servisi ile ilçeden il devlet hastanesine götürdüm raporuda yoktu neden ilaki evde bakım ile gitsin dersen onlar sıra beklemiyor hasta içinde iyi oluyor

@haliloz

hastaneden gelecek araçla götürmeye gerek yok biz kendimiz götürebiliyoruz annemizi muayenelerine kontrollerine, 2022 yasasından yararlanmasını istiyoruz ama babamızın mal mülkü zenginlik derecesinde bize faydası yok eve bakmıyor. gelir testinde sıkıntı olacaktır büyük ihtimal, nasıl yaparız bilmiyorum forumdanda yardımcı olan olmadı

Üst Alt