Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yürürlükte olan engelli sağlık kurulu yönetmeliği hangisi?

rumusuya

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese Meraba benim başlıktada bahsettiğim gibi Yürürlükte olan Engelli yönetmeliğini öğrenmek istiyom benim bildiğim En son 7 şubat 2014 bundan sonra yürürlüğe giren bi yönetmelik varmı ..

Birde ben bi şeyi Sormak istiyom arkadaşlar Şimdi 6 Aralık 2010 PERŞEMBE Resmi gazetede yayınlanmış olan Engelli yönetmeliğinin 18.maddesinde şöyle deniliyorr
Kazanılmış haklar

MADDE 18 (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.Ama 7 şubat 2014 teki yönetmelikte ise kazanılan hakların bulunduğu bi Madde yok şimdi diyelim Raporla alakalı bi durum için biz 16 aralık 2010 daki yönetmeliği baz alabilirmiyiz..

rumusuya en başta soruyu yanlış sormuşsun. Allah'tan yöneticiler de başlığı düzenlemiş. "engelli sağlık kurulu raporu ile ilgili yürürlükte olan yönetmelik hangisi" diye soracaktın:)

gerçi sonradan yazdığın mesajda alıntıladığın 18. madde'den hangi yönetmelik'ten bahsettiğin anlaşılıyor.
bu arada yönetmelik için verdiğin tarihler de yanlış.

30 Mart 2013'te Resmi Gazete'de yayınlanan ve halen Yürürlükte olan "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" için bkz: 4.9.2017 tarihli Resmi Gazete

aynı Yönetmelik sitede de mevcuttur:https://www.engelliler.biz/forum/sa...rlari-hakkinda-yonetmelik-30-mart-2013-a.html

şu an yürürlükte olan ilgili Yönetmelik'in kazanılmış haklarla ilgili maddesi şu şekildedir:

[SIZE=1]"Kazanılmış haklar

MADDE 18 -(1) Bu Yönetmeliğin yür ürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir."[/SIZE]

Bu yönetmelk halen yürürlükte olup sonradan yeni bir Yönetmelik çıkartılmamıştır. Bu yönetmelikte değişiklik yapılmamıştır.

sen neyi öğrenmek istiyorsun? sorun nedir? sorunu yaz ki yardımcı olalım.

Üst Alt