Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 100 Engelli Raporu ile hangi haklardan yararlanabiliriz?

58soldier

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Kardeşim yüzde 100 engelli raporu aldı. Ağır engelli ve ömür boyu süren rapor ibaresi var. Yalnız raporda yer alan bazı ibareler hakkında bilgi almak istiyordum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Akülü Araç,Sosyal Yardım, İstihdam,Eğitim durumu, h sınıfı ehliyet ve kimlik konusunda "değerlendirilemedi" ibaresi var. Bu ne anlama geliyor biz anlayamadık.
Evde yardım alabilir ibaresi var bunu nasıl sağlamamız gerekiyor. Başvuru şartları nedir?
Bir de bu raporla sıfır araç alımında indirimden yararlanabiliyor muyuz?

hane gelirin müsaitse bakım parası ve engelli maaşına bağlatabilirsin

bakım parası için sosyal hizmetler müdürlüğüne engelli maaşı için sosyalyardımlaşma vakfına müracat edecen yanlız ötvsiz araç alacaksan engelli maaşı kesilir diye söylüyorlar

Hane geliri babam emekli ve ev kendisine ait. Bu durumda sanırım sosyal yardım alınamıyor.
ÖTV siz araç konusunda raporda ötvsiz araç alabilir ibaresi gerekli mi yoksa yüzde 100 olması yeter li mi?
Akülü Araç,Sosyal Yardım, İstihdam,Eğitim durumu, h sınıfı ehliyet ve kimlik konusunda "değerlendirilemedi" ibaresi var. Bu ne anlama geliyor biz anlayamadık. (ayrıca bu kısım konusunda cevap veren olursa sevinirim)
Saygılar

siz maaş için dediğim kurumlara baş vurun onlar hane gelirinizi hesaplıyor uygunsa maaş bağlıyorlar uygun deği ise red ediliyor ayrıca raporda ötv siz araç yazmaz isterseniz engelli adına ötv siz araç alabilirsiniz yalnız abiniz zihinsel engelliyse mahkemeden vasi kararı alacaksınız önceki yazımda dediğim gibi araç alırsanız engelli maaşının kesilme iktimali oluyormuş

Üst Alt