Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 24 raporla engelli sayılır mıyım?

shire

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar mrb. yeni katıldım araniza. polioskeli hastasiyim.sol bacak 5 cm kısa ve daha zayıf aynı zamandada sağ gözüm ,hem uzağı hem yakını görmüyor. şuan çalışmıyorum. engelli raporumu 2011 de aldım bir rapor 24,diğeri 23. iki sorum olucak bu raporlar hala geçerlimi. ben engelli bir anneyim bu zamana kadar hiç bir haktan faydalanmadım. haklarımı bilmiyorum. bilen kimsede yok etrafımda lütfen yardımcı olun. ne yapabilirim.haklarım nelerdir ve nasıl alabilirim

shire
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun.
Rapor oranınız %40 altında kaldiğı için engelli haklarından malesef yararlanamıyorsunuz.

Mehmet005 çok tşk ederim bilgilendirme için allah razı olsun nasip artık.kısmette yoksa yapicak bişey yok.

Çalışmıyorsanız zaten yararlanacağınız haklar ücretsiz otobüs, indirimli elektrik, su gibi şeylerle sınırlı kalır. Onun için de Mehmet005'in dediği gibi en az %40 engeliniz olması lazım.

Merhaba. Ortopedik engelli olduğunuz için ötv'siz araba alabilirsiniz. Yanlış biliyor olabilirim.

yesilsy mrb. şimdi onun için uğraşıyorum delirmek üzereyim. kurul rapor ehliyet herşey tamm bugün vergi dairesine gittim. küçükçekmece alabilirmiyim diye, ümraniyeye yönlendirdiler. 2 çocuklada gitmem imkansız. firmalarda bilmiyor. biri olur diğeri olmaz diyor kafayı yicem az kaldı. nasıl bir milletiz?bilgisi olmayan bilmiyorum demek yerine kesinlikle alamazsın diyor

shire

aslında %24 raporla engelli çalıştırmak zorunluğu olan firmalarda çalışabilir siniz ama erken emekli olamazsınız. ayrıca bu firmaların bir çoğu engelli ilanlarında %40 rapor ve 35 yaşını aşmamış kişileri tercih ediyor yine de iş kur a gidin şansınızı deneyin derim.

shire
Merhaba kolay gelsin araba için bende sizin bahsettiğiniz sıkıntılardan geçtim en doğru ve garintisi ümraniye vergi dairesine gitmek bende sizin gibi sol ayak polisekeliyim ve bende k.çekmecede oturuyorum merak etmeyin sol ayak polio sekeliyse engelliliğiniz haliyle debriyaja da basamadığınıza göre vergi dairesi sorun çıkarmaz . tekrar söyliyeyim bu raba işine ümraniye vergi dairesi bakıyor orada ötv ile ilgili bölüm var oraya gideceksiniz .

bu arada ehliyet işini nasıl hallettiniz ( yeni ehliyet için aile hekimine gittinizmi oradan özelemi gittiniz vs .)birde sağlık raporunuzda sonuç kısmında ne yazıyor benim raporla kıyaslıyabilirim ve daha net bişey söylerim

@Mehmetyilmaz mrb bilgilendirme için tşk ederim.gitmeye çalışacağım.olurda vergi dairesine gidemezsem direk araç firmasına gitsem ilgilenmezlermi?vergi dairesine gitmem şartmı çok ü

@Mehmetyilmaz aile hekimide sevk ediyor ama benim zaten engelli raporum vardı 2011 de almıştım.o raporla ve 2 resimle sabah erkenden kanuniye gittim. kurum doktoruna.tektwk muayene oldum ,doktorlara başhekimliğe onaylattım. il sağlık kuruluna gittim (randevu ile) ehliyet olduğunu söyledim ordanda onaylanan rapor ve dekorlar ve resimle trafiğe gittim ehliyet 1 hafta sonra elime ulaştı

@Mehmetyilmaz kanuni,il sağlık kurulu,banka,trafik şube...

@Mehmetyilmaz rapor sonuç kısmında engelli B ve kısıtlama kodu olan 78 102 yazıyor. (sadece otomatik kullanabilir. ticari araç,resmi araç ve ambulans kullanamaz anlamında kodlar)

@shire Araç firmasına gitseniz tabiki olur zaten onlar sizin raporunuzu faxlayıp vergi dairesine yolluyorlar ve cevap veriyorlar. ben siz gitmek isterseniz diye demek istemiştim yada araç bayisindeki bazı işi bilmez muameleciler raporla ilgili olumsuz konuşurlarsa kendiniz garanti olsun diye gidin demen istedim. Ama aklınızda olsun bayi sizin adınıza vergi dairesine raporun olumlumu yada olumsuzmu diye soruyor.

- Rapor sonuç kısmı diye sorduğum, sağlık raporunun sonuç kısmını kasteddim vergi dairesine gösterilip onay alınacak olan raporu demek istedim eğliyet için aldığın raporu demedim.
- Süreçte merak ettiğim rapor ise ehliyet değişimi için almiş olduğunuz rapor farklıya onun işleyişini merak ettim benimde var sağlık raporum 2014 yılına ait fakat ehliyet değiştirmek için başka rapor lazımya önce aile hekimi diyorlar aile hekimi uzman doktora sevk ediyormuş işte o kısmı sordum.

Son düzenleme:
Üst Alt