Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 37 Oranında Rapor verildi. Nereye İtiraz Edebilirim?

yeniuye1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, benim problemim sol elimde 3. parmağım doğuştan açılmıyor ve sol el baş parmağım var ama gelişmemiş durumda bükülmüyor ve kullanılamıyor ayrıca sinir testinde de hareket sorunlarım çıktı ve bileğimde incelme meydana geldiği için sol elimi çok az kullanabiliyorum. Sağ gözümde de yüzde 80 görme kaybı var. Bugün aldığım raporda; "Göz:21 3. Parmak:16 baş parmak:0" oldu. baş parmakla alakalı tabloyu bulamadıklarını söylediler yani bugün benim baş parmağım hiç olmasa dahi 0 vereceklerdi. Arkadaşlar sizlere soruma gelirsek benim baş parmağımı kullanamadığım dan ötürü zaten kavrama gücüm bulunmamakta raporu işe giriş için istiyorum bunu da belirtmeme rağmen 37 aldım. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor hangi yolu izlemem gerekiyor? başka bir hastaneye gidip tekrar rapor almaya çalışabilir miyim? bu raporun sonucu 9 gün sonra elimde olacak ama sonucu 37 hiç bir işime yaramıyor sizce ne yapmalıyım yardım lütfen.

Yapmanız gereken İl Sağlık Müdürlüğünden elinizdeki rapora itiraz etmek, ve başka bir hastaneye sevkinizi istemek....

Başparmak ile koskoca bir bölüm var, sakatlık oranı cetveli 'nin ÜST EKSTREMİTEYE AİT SORUNLARDA ÖZÜRLÜLÜK ORANLARI' bölümünde 'BAŞPARMAK' adı altında aratırsanız ulaşabilirsiniz...

Bu arada 21 + 16 = 34 yapar, Balthazard Formülü ile, 37 yapmaz, bu 37'i siz mi toplamı bu rakam olduğu içinmi dediniz, yoksa kağıtlarda mı gördünüz toplamının % 37 olduğunu. Ama sonuçta bu oranda işinize yaramıyor siz itirazınızı yapın kesin olarak..

yorumunuz için teşekkür ederim doktorlar konuşurken göz doktorunun 21 verdiğini kesin olarak duydum ama 3. parmağım için 16 verecekleri konuşuluyordu ben baş parmağımı kullanamıyorum nasıl hiç puan vermeyeceksiniz deyince beni dışarı aldılar ve kapıdaki görevli bana 37 aldığımı söyledi. bu arada raporu alamadım 9 gün sonra vereceklerini söylediler. uzun süredir işsizim elimden dolayı hiç kimse işe almıyor ve bu heyete girmek için bir ay bekledim. itiraz için elimde rapor olması kesin gerekiyorsa 9 gün daha beklemem gerekecek ben bu süre zarfında başka bir hastaneye müracat edebilirmiyim acaba?

Deneyin şansınızı, bazen alınabiliyor. bazense sistemde göründüğü için vermiyorlar ve tek çare itiraz etmek oluyor...

bir sorum daha olacak ben ilk defa rapor için başvurup 37 aldım bu rapora itiraz etmeden başka bir hastanede rapor işlemi başlatabilmem için aradan ne kadar süre geçmesi gerekiyor acaba?

son mesajım bu sorunuzun cevabıydı zaten, yani aynı hastanedende olsa farklı hastanedende olsa en az 6 ay geçmeden sistemde görülürse vermiyorlar, ama alabilen arkadaşlarımızda var... yani başvurduğunuzda alabilirseniz sorun yok, ama yeni almışsınız sistemde görünüyor tekrar 6 ay geçmeden alamazsınız derlerse o zaman itiraz edebilirsiniz elinizdeki rapora, bu şekilde başka bir hastaneden alabilirsiniz...

Üst Alt