Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 40 raporla ne zaman emekli olurum?

jackal75

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
1
Sigorta başlangıcım 1994 yılı prim gün sayım 3735 gün var hangi şartlarda ne zaman emekli olurum emekli olmam için nereye başvuru yapmam lazım

jackal75
Engel oranınız nedir, vergi indiriminiz var mı, hangi statüde çalışıyorsunuz (4A, 4B, 4C), doğum tarihiniz nedir?
Bunları cevaplarsanız şahsınıza özel net cevap alabilirsiniz, yoksa verilecek cevaplar çok genel olur.

Ufukalp

engel oranım % 40 vergi indirimim yok 4 a statüsündeyim ama şu an çalışmıyorum dogum tarihim 1975

jackal75
Erken emekli olabilmek için öncelikle vergi indirimi almanız şart.
%40 oranla 3.derece vergi indirimi alacağınızı varsayarak cevaplayayım sorunuzu.
Sigorta süreniz yeterli, prim gün sayısı olarak ise sigorta başlangıcınız olan 1994 yılı ay bazında iki farklı prim şartı içermektedir.
Sigorta başlangıcınız 05.08.1994 tarihinden önce ise 3.760 gün yeterli olurken bu tarihten sonra olması durumunda 3.920 prim gün sayısı gerekmektedir.
Öncelikle sigortalı bir işe girip vergi indirimi başvurusu yapmalısınız, vergi indiriminiz sonuçlandığında prim gün sayınızı da yukardaki rakamlara tamamladığınızda erken emeklilik için sgk ya başvurabilirsiniz.

jackal75
Hayır bu mümkün değil, sizin odaklanmanız gereken konu malulen değil erken emekliliktir ve yukarıda detayları yazdım.

Ufukalp

fakat Vergi indirim belgem yok ve alamıyorum başka hangi şartlarla emekli olabiliyorum

jackal75
1 ekim 2008 öncesi sigorta başlangıcı olan 4A lıların erken emekliliği vergi indirimi şartına bağlıdır ve bu olmadan erken emeklilik mümkün değildir.
Vergi indirimi alamamanız durumunda, malulen emeklilik için de uygun olmadığınıza göre normal emeklilik şartlarınızı beklemekten başka seçeneğiniz yoktur.
%40 oranında engelim var diyorsunuz ama vergi indirimi alamadığınızı belirtiyorsunuz, denediniz mi, engeliniz nedir, raporunuz var mı, varsa tarihi ne?

Ufukalp

vergi indirim için 3 ay çalışmam gerektigini belirttiler ama ben çalışamıyorum benim % 40 oranında engelim bipolar rahatsızlıgı rapor tarihim ise 2016 şubat ayı 3 ay çalışmam yerine istege baglı dısardan ödeme yapsam olur mu ? saygılarımla

ismailyıldırım
Kendi konu başlığınız altına yazdım
jackal75
Prim gününüz tamamsa vergi indirimi için 3 ay çalışmanıza gerek yoktur.
Bir tanıdık işyerinde bir hafta 10 günlük sigortalı görünmeniz yeterli.
Sigorta girişiniz yapılsın 3-5 gün sonra elinizdeki raporla vergi indirimine başvurun, bundan 3-5 gün sonra da sigortayı sonlandırın hepsi bu.

Ne demek uc ay calismak lazim vergi indirimi icin ben 06.05.15 de is basi yapip 09.05.2015 te bas vurdum 13 .05 2015 te raporu cikarttim uc ay sonra onayli geldi muhasebe geriye donuk paramizi alalim dedi ben almadim

Sonra malulen emekli plursaniz 600 tl anca alirsin dediler ben iskur dan girdim calisiyom vergi indirimi normal emekli oluyon yasin genc dusuk maasa zprlama ben im iki ayim kaldi yoksa gecen yil malulen emekliydim

Ufukalp bilgilendirmeniz için teşekkür ederim başınızı agrıttım bugun kusura bakmayın saygılarımla

Burasi birbirimize destek olma yeri herzaman bildigimizi gordugumuzu yazarsak iyi olur saygilar

Senin yapman gereken bi ise girip bes on gun muhasebeden evrak alip vergi indirim belgesi cikart mak 94 ssk baslan gici diyon 3600 ile 3920 gun arasi sigortan varsa bu tabloda var hemen emekli olursun 2016 da emekli olacaklara eski zamlar da verilecek acele et

yuce05

benim 25 gun acıgım var onu kapatıp o sekılde basvuru yapmayı dusunuyorum saygılarımla

Malulen yada engelli emeklilik şartları nedir?

malulen yada engelli emeklilik için şartlar nedir ve başvuru nereye yapılmaktadır

jackal75
İkisi çok farklı uygulamalardır, şimdi bunları ayrı ayrı anlatmaya kalksak sayfa yetmez.
Siz aşağıdaki bilgilerinizi verirseniz size uygun olan uygulama için yönlendirebiliriz.
Doğum tarihi
Sigorta başlangıç tarihi
prim gün sayısı
Engeliniz ne ve rapor oranı
sigorta başlangıç tarihinde malul derece engeliniz var mıydı?

Ufukalp

dogum tarıhı 1975
sıgorta baslagıc 01,01,1994
prim gun sayısı 3760
engelım var % 40 psıkıyatrı

engelım subat 2016 baslangıclı

jackal75
Engel oranınızdan dolayı malulen emekli olamazsınız, malulen emeklilik için en az %60 rapor ve rahatsızlığın maluliyet hastalık listesinde bulunması şartı istenir.
Zaten sizin malulen emekliliğe ihtiyacınız yoktur.
Sigorta başlangıç tarihi ve rapor oranınıza göre 16 yıl, 3760 gün şartlarıyla emekli olabilirsiniz ve şartlarınız oluşmuş görünüyor.
Ancak bu şartlarda erken emekli olabilmeniz için vergi indirimi almanız şart.
Vergi indiriminiz var mı?

jackal75
Vergi indirimi olmadan erken emekli olmanız mümkün değil, malulen de olamazsınız.
Tek şansınız vergi indirimi alabilmek, itiraz yollarını deneyebilirsiniz.
Aksi durumda normal süre prim ve yaş şartını beklemek zorunda kalırsınız.

İyi günler ufuk bey size benimde sorularim olucak dogum tarihim 1990 sigorta giris 05.06.2008 suan 2300 prim gunum var %43 süresiz engelli raporum var vergi indirimine basvurdum 1 yillik verdiler sonra tekrar basvurucam vergi indirimini alirsam benim sartlarim nedir ogrenebilirmiyim

Leoden

Şartlarınız 3.derece vergi indirimi ile 20 yıl 4.400 gündür.
Gününüz dolduğu takdirde 05.06.2028 yılında emekli olabilirsiniz.

Emeklilik basvurum onaylanmıs

Emeklilik basvurum onaylanmış şimdi ki süreç nasıl olacak

jackal75
Daha 4 gün öncesine kadar nereden nasıl emekli olabileceğinizi, nereye başvurmak gerektiğini soruyordunuz. Nereye ne zaman ne başvurusu yaptınız da onaylandı anlamadım.

jackal75

O zaman onaylanan emekliliğiniz değil, vergi indirim başvurunuz.

Vergi indirim başvuru sonucu size geldiğinde, emeklilik için sigorta süreniz ve prim gün sayınız da tamamsa, erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapmalısınız. 2 ay içinde emekli maaşınız bağlanır.

OturanBoğa

Pardon haklısınız vergi indirim basvurum onaylandı dogru dıyorsunuz heycan dan artık maruz görün bundan sonraki süreç için benim ne yapmam lazım

Üst Alt