Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 40 raporum var. Ne zaman emekli olurum?

erkancivelek

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,2008 öncesi asgari ücretli sigortalı çalışanım vergi indirimi alsam ne işe yarar ve bunu almakmı lazım illede erken emekli olabilmek için(bu arada yüzde 40 raporum var) erken emekli nezaman olabilirim beni aydınlatabilirmisiniz lütfen.şimdiden teşekkürler.

erken emekli olabilmek için 2008 öncesi olduğunuzdan ve ssk'dan emekli olacağınızdan vergi indirimi almanız şart, ayrıca maaşınızda 28,5 TL artış sağlar.

ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilmemiz için, -staj değil- tam primden yatırılmış sigorta başlangıç tarihinizi ve doğum tarihinizi vermeniz gerekiyor.

07/04 yazıyo sorguladığımda doğum tarihim 19/10/1983

07/04 2008 yasa yürülüğe girmeden önce başlatmıştım sonrasında 2009 07/01 yazıyo sorguladığımda isterseniz tc ile sicil no vereyim o şekilde görün sizde doğum tarihim 19/10/1983

tablo şu şekilde:
2008_oncesi.PNG

yani anladığım kadarıyla bu tablodan 4400 günümün olması lazım toplamda değilmi.şuan toplamda 1331 gün olmuş yani 3069 gün sonra emekli olabilirim vergi indirim belgesinide alınca öyle değilmi.

evet 2003-2008 için aynen o şekilde. vergi indiriminizi şimdidende alabilirsiniz, yeniden rapor vs. istenmez sizden.

bu vergi indirimi nedemek oluyor yani toplu bir para falan almıyacam değilmi bundan sonraki aylar için 28.50 gibi bir artış olacak sadece.

merhaba ,çevremden duyduklarıma göre bu 4600 gün dolunca emeklilik için gerekli başvuruyu yaptıktan sonra gene rapor istiyorlarmış ve emekli yapmamak için yüzde 40 vermiyorlarmış bunun gibi zorluklar çıkaracaklarmı bana 4600 günüm dolunca bilgi verirmisinz şimdiiden teşekkürler.

KKELEBEKK;
404 gun sıgartam var baslangıc 2006 raporum % 80 11 yılım var bu demektir ki 39 yasında emekli yım yas vururmu onu sole

LEGİONNAIRE;
Engelli çalışanlarda yaş şartı aranmamaktadır. Prim ve gününüzü doldurduğunuza da kuruma direk müracaat ederek emekli olabilirsiniz. Ayrıca erken emekli olmak istiyor iseniz vergi indirim hakkınızın olması gerekli...

teşekkür ederim ilginize.birde Vergi indirim hakkı başvurumu henüz yapmadım sene sonunda yapıcam bunun bir sakıncası varmı.

EMeklilik zamanı gelmeden bu vergi indirim hakkını elde edin de, bugün olmuş, son dakika olmuş, fark etmez. Ama çok da uzatmamak lazım tabii.

Üst Alt